Mara Popescu Vasilca – Reflecție-Paula împlinire târzie

thumbnail (1)

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

Reflecție

Acum, după mulţi ani, Paula vrea doar să le mulţumească că nu au dus misiunea lor până la capăt. Şi că nu s-au însurat cu ea. Totul au construit pe moment, mai ales că ei spuneau cum că pot garanta un viitor fericit persoanei iubite. Aiurea.

În timp, s-a văzut că vieţile nu i-au premiat. Doar că au mai distrus nişte suflete, au lăsat suferinţă şi lacrimi, au derutat şi încurcat vieţile unor persoane cărora ar fi vrut să le fie alături toată viaţa. Paula era sigură că ei nu se mai gândesc la fiinţele rănite după ce se debarasează de ele cu motive pe care sunt în stare să le inventeze numai ca să scape, ştergând repede totul, pentru a lăsa loc altor aventuri în care tot femeile rămân dezamăgite, triste şi fără speranţe. Uneori, mint şi profită de naivitatea şi lipsa de experienţă a celor ce le dăruiesc dragoste. Probleme, de altfel, rezolvabile, cu condiţia de a găsi puterea de a relua totul de la capăt.

Paula---4-carti

După mulți ani sau întâlnit pe pagina de Facebook, și cu Stefan și cu Dinu. Ultimul tot singur, plângând timpul pe care-l trăise cu Paula, erau fericiți cu adevărat, a vrut să se însoare, a făcut-o, dar nu a durat. Păcat, a mai amărât o femeie. Ștefan, și el se căsătorise imediat ce o abandonase pe Paula căreia îi promisese o căsătorie, dar nu a fost asa. S-a căsătorit imediat cu altă doamnă, după mulți ani a rămas singur, văduv. Găsind-o pe Paula pe FB i-a povestit cum asculat benzile înregistrate cu discuțiile lor și că dorul nu-i dădea pace. Nu sunt niște oameni care au fost pedepsiți de soartă sau care nu au știut ce pierd? E drept că așa e viața, femeile se lasă amețite crezând în ei, apoi le abandonează fără să le mai pese de ele. Numai că din urmă vine nota de plată.

Dar aceste experienţe par că dau putere, înţelepciune şi curaj pentru a înfrunta aceste mici necazuri ale vieţii, aproape inevitabile, dar care pot fi depășite cu condiţia să înţeleagă că: putere este, trebuie doar voinţă. Aşa că, după un eşec în viaţă nu au pierdut un război, ci doar o luptă.

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.