In curând Nora în căutarea identității-ediția a 2-a -Cuvântul editorului

Nora---4-carti

ÎN CURÂND

La editura Globart Universum din Montreal va fi publicată cartea Nora în căutarea identității ediția a 2-a revizuită și adăugită autor Mara Popescu Vasilca. Acest roman este al doilea  dintr-o serie de 6 romane care vor fi toate reeditate și care toate poartă nume de femei: Vanda, Nora, Paula, Catia, Ursula, Bianca și care fac parte din colecția DRAGOSTEA ARZĂ-O-AR FOCUL a autoarei Mara Popescu-Vasilca
În cartea Nora în căutarea identității  ediția a 2-a,  cuvântul editorului este semnat de Johnny Ciatlos Deak senior editor Globart Universum, jurnalist membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din Romania, prefață scriitoarea Lăcrimioara Iva , redactor șef al revistelor Cutezator si Magazin Critic, Presedinte al Euroeducation Federation Sardinia,  postfață Mihaela CD membru al Uniunii scriitorilor din Canada, Președinte al World Poets Association Canada, membru al Ligii scriitorilor din Romania, recenzie  de carte de domnul profesor Victor Manole, scriitor și poet, membru al World Poets Association, Uniunea Poeților Mondiali -Romania precum și impresii semnate de doamna profesor Aurelia Rinjea membru al World Poets Association și doamna Cezarina Adamescu critic literar.
Cărțile vor fi disponibile începând cu luna  februarie 2022 și pot fi pre-comandate în format tipărit (softcover)  prin mesaj privat trimis autoarei Mara Popescu Vasilca, iar în format electronic( e-book)  vor putea fi achiziționate on line pe Google play, Barnes & Nobles, Amazon și alte platforme cautând simplu după numele autoarei MARA POPESCU VASILCA. In prezent sunt disponibile în format electronic și le găsiți on line în varianta primei ediții.

Cuvântul editorului

Nora în căutarea identității   Mara Popescu-Vasilca

JOHNNY CIATLOS DEAKViața este o luptă în sine, ne-a fost dată fără instrucțiuni, o folosim cum știm, cum simțim, cum credem că ar trebui, cum aflăm sau cum învățăm din spusele celorlalți și în cele din urmă,  din propriile lecții  pe care ni le dă  însăși viața.

O lecție de viață este și prezentul roman’‘ Nora în căutarea identității” scris absolut  magnific de îndrăgita scriitoare canadiană de origine română Mara Popescu-Vasilca. O nouă lecție de viață, pentru că nu suntem la prima ”lecție”, acest roman  făcând parte din colecția ”Dragostea arză-o-ar focul” o colecție  de povești de viață interesante, total diferite și inedite și  totuși care au  un punct comun : DRAGOSTEA, care e prezentă și arde flambant în viețile personajelor.

Cu siguranță  vă intrebați   de ce o fi dat autoarea titlul ”Dragostea arză-o-ar focul” colecției de  șase  romane? Iată  că pe măsură ce intrăm în poveștile de viață din aceste romane  înțelegem că dragostea  nu este doar lapte și miere, este și suferință, intrigă ,suspans, trădare, împăcare, minciună și secrete, toate acestea  arzând la intensitate maximă în paginile romanelor, capitol după capitol, într-o succesiune ce se derulează cu o viteză uimitoare.

Nora, personajul principal din această carte  este o femeie atractivă, fermecătoare independentă și elegantă  care își caută identitatea, vrând să se descopere și să se înțeleagă pe sine.Ea se autodescrie  ca fiind ”o visătoare”, romantică și senzuală, feminină și în același timp hotărâtă să atingă un anumit standard în  societate.

Cartea ” Nora în căutarea identității”  ne poartă pe căile destinului, ale sorții, ale întâmplărilor care,  fără să știm, schimbă cursul vieții ca o adiere de vânt  care bate la un moment dat într-o anumită direcție și care  îi scoate în cale Norei,  personajele ce i-au fost  hărăzite să intre și să treacă mai departe sau să rămână în  viața ei.

Destinul îi joacă parcă un joc al hazardului, neînțeles de Nora  care  trece prin tot felul  de trăiri, reflecții interioare, punându-și  întrebări  relevate cu foarte multă sinceritate și talent scriitoricesc  de autoarea Mara Popescu-Vasilca.

Într-o complexitate de acțiuni care te țin legat emoțional  de carte și te fac să trăiești, să înțelegi și să te identifici cu personajele, Mara Popescu -Vasilca  printr-o construcție  iscusită a personajelor care au  personalități diferite, cu moduri  diferite de gândire, ne dezvăluie în fapt un imens  tablou al vieții, al căutărilor, al descoperirii și  al regăsirii propriei identități.

Fiecare personaj  are o poveste de viață care  poartă în bagajul său  psihologic  un trecut, un prezent, o tipologie umană, un fel propriu de a fi, un mod  de acțiune, un mod de a-și concepe viața, de a-și exprima și exterioriza sentimentele  și de a trăi clipa.

Căutarea fericirii  este un subiect veșnic actual și niciodată destul dezbătut  căci fericirea  și iubirea se învață și se dobândesc  odată cu  experiențele prin care trecem, care ne fac mai  înțelepți, mai buni și mai răbdători.

Nora își caută fericirea prin dorința  avidă de libertate, prin  puterea de a alege, prin  recunoașterea propriilor forțe și slăbiciuni, prin voință, prin neîngrădirea spiritului și prin dorința de autodescoperire.

Sensibilitatea  pentru artă și pentru frumos cât și realizarea de scene de vis romantice îmbinate cu realitatea ne poartă pe palierele dragostei  pline de dor, de dorință și pasiune pe care Nora le experimentează.

La fel ca în celelalte romane ale Marei Popescu-Vasilca, divinitatea este prezentă în diverse secvențe din roman lăsând să se înțeleagă una din cele mai mari lecții  ale vieții, pe care o primim cu atâta iubire din partea autoarei  și anume că nimic în viață nu se întâmplă fără voia Lui, a lui Dumnezeu, care  le așează pe toate  acolo unde trebuie și care are grijă de noi, de fiecare.

Dragi cititori, vă invit așadar  să descoperiți  și în acest roman ‘‘ Nora în căutarea identității”, inepuizabilul  har scriitoricesc  al Marei Popescu Vasilca!

 Johnny Ciatlos Deak,editor

membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.