Paula*fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

 

         Paula

Sunt Paula, prietenă cu Catia. Am copilărit și crescut împreună într-un oraș frumos, în Bacău. Cu câțiva ani în urmă, Catia a plecat la București să se înscrie la facultate. Ieri s-a întors, astăzi vreau să mă întâlnesc cu ea. Nu am bănuit acum câțiva ani că va veni o vreme când o să povestim despre vise neîmplinite, să facem socoteală cât timp am pierdut și mai ales dacă merită să mai păstrăm ceva din trecut. Cert este că am plătit cu parte din viețile noastre, cu timpul care este cea mai valoroasă monedă. Nu ne mai rămâne decât să înțelegem că mai avem ziua de astăzi care trebuie prețuită ca un cadou, că e scrisă în calendarul vieții, că trebuie să facem ce nu am știut la început de drum.

Stau la masă cu părinții mei. Un tată obosit, gânditor și o mamă tristă de câtă bătaie de cap îi dădusem, despărțindu-mă de Claudiu, venită acasă cu fetița de șase ani. Mâncăm în liniște. Îmi fac curaj să le spun:

 -Vă rog să mă scuzați, dragii mei, dar trebuie să mă întâlnesc peste câteva minute cu Catia.

Dau să mă ridic de la masă. Tata lasă lingura în farfurie și-mi spune:

 -Paula, te rog să o suni pe Catia și să amânați întâlnirea cu jumătate de oră ca să terminăm de stat la masă în  liniște.

Am făcut cum a spus el, avea dreptate. Când am terminat, am luat-o spre locul unde ne întâlneam de obicei de când eram mici, în parcul dintre blocuri. Ne îmbrățișăm și ne uităm curioase una la alta. Crescusem, eu eram mamă, Catia fusese măritată și divorțată. A naibii soartă ce am mai avut, amândouă. Chinuite, cine știe prin câte a mai trecut și ea.

-Îmi amintesc Catia, când m-ai chemat să-mi spui că pleci la București, parcă a fost ieri. Cum au mai trecut anii… Când te-am întrebat unde pleci, mi-ai răspuns?

 -La București. Erai foarte fericită atunci.

-Da, eram fericită.

-Îmi amintesc dialogul nostru de atunci…

-Ce să faci la București, Catia?

-Cum ce să fac, mă pregătesc pentru examenul de admitere și mă înscriu la facultate.

-Păi de ce, aici nu poți? De ce să pleci?

          Eram surprinsă dar, mai ales tristă că nu o să ne mai vedem.

-Ba da, pot, ai răspuns, dar că acolo o să mă ajute unchiul meu să mă pregătesc pentru facultate, abia aștept să văd cum e. Știi că nu am  fost  în capitală?

          -Așa a și fost, ai plecat și dusă ai fost. Atunci drumurile noastre s-au despărțit. Țin minte că ne-am mai văzut după câteva luni.

-Da, sigur că țin minte Paula.

-Dar când l-am cunoscut pe Claudiu în magazin, îți mai amintești? După ce ai plecat tu în București, eu m-am căsătorit cu el, Catia. Fără să facem nuntă, fără rochie de mireasă cu trenă așa cum visasem. Așa, ca fetele bătrâne. Și acum m-am întors acasă la ai mei, nu merge deloc căsnicia noastră. Dar să știi că am o fetiță de șase ani Catia, e așa frumoasă, am să ți-o arăt mâine.

-Abia aștept, seamănă cu tine sau cu Claudiu?

-Cu amândoi, tu știi că l-am iubit, dar nu se mai putea trăi cu el, cu un caracter ascuns, suspicios și niște apucături ciudate. O să-ți povestesc altădată.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.