Ceea ce mă neliniștea

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Ceea ce mă neliniștea însă era felul lui de a se comporta. Încerca să ascundă lipsa de afecțiune pentru mine, care era evidentă, îl vedeam cum se îndepărtează din ce în ce mai mult. Părea că are un alt plan cu mine și că se pregătește să-l realizeze. Odată cu trecerea timpului, întâlnirile intime în patul conjugal deveniseră absolut fizice, ne-evolutive, ne-pasionale. Dar, nu ne lamentam și nici nu discutam pe această temă. Relația noastră, în mare, mergea bine.

Eu începusem să mă înmoi cu timpul. Simțeam câteodată nevoia să mă apropii mai mult de el, dar nu reușeam să înțeleg dacă și lui i-ar face plăcere. Ca să nu par ridicolă, am acceptat relația serioasă dintre noi. Poate că el ar fi trebuit să-și schimbe comportamentul pentru a putea schimba ceva, dar nu a făcut-o. Rămăsese pe poziție. Sobru, prieten, prezent, interesat doar de programele zilnice pe care le avea făcute și notate în agenda lui, incluzându-mă și pe mine, așa, ca pe un accesoriu. Nu știu de ce.

Deși e arhitect, nu a ținut cont că și căsnicia are nevoie de un aspect compozițional, ca și o operă artistică, de o structură de rezistență care să o facă să dureze în timp, să fi creat un spațiu locuibil, construit din sentimente și dragoste, vorbe și gesturi.

Poate că îi era teamă să nu strice relația, sau poate că se complăcea. Țin minte ce bucuroși am fost când am luat primele examene. Cum mă mai învârtea prin casă, dar nu mă mai săruta și nici nu mă mai ținea la pieptul lui ca înainte de căsătorie. Luați de val, părea că nu mai e important. Ne simțeam bine așa. Avem un obiectiv. Mircea e ambițios, nu se lasă până când nu duce un proiect la bun sfârșit. E perseverent. Mă trăgea după el convins că e importantă pregătirea mea profesională. Sau poate că planificase să mă dăruiască lui Mihai, fratele lui și voia să aibă conștiința împăcată, să fiu o sursă sigură de venit. Cine știe?

-Ce vorba e aia dragă „planificase să mă dea lui Mihai”? Ce vrei să spui? întrebă Paula intrigată.

-Ai răbdare, toate la rândul lor. Dar acum trebuie să continui cu firul poveștii.

-Vezi tu, Paula, pe măsură ce îl observam pe Mircea, învățam lucruri noi referitoare la comportament, ambiție și perseverență. Devenisem o bună observatoare. Am înțeles că avea un fel de forță interioară care îl făcea capabil să lupte pentru orice cauză. Îl surprindeam privind asupra unor obiecte sau chiar asupra mea profund, fix, de parcă aștepta să se producă pe loc o schimbare de formă sau de fond. Cerea și avea răbdare să aștepte minute în șir răspunsul, doar ca să vadă dacă am înțeles. Părea că este ca un semn triumfal al voinței lui. Că abia se găsește în zona lui de confort, că are o forță invizibilă, care este în spatele unei gândiri ascunse.

-Uneori îmi era teamă de el, Paula, îți spun cu toată sinceritatea. Credeam că mă va alunga de acasă sau mă va da la schimb. Așa aveam eu o premoniție de care nu puteam să scap. Mircea se lăsa pradă furiei când era vorba de familie. Nu că ar fi avut el nevoie de ea, ci doar ca să fie bine etichetat în societate. Lui îi place să manipuleze oamenii, Paula. Intră ca o vijelie în viețile altora, fără să țină cont dacă le rănește sau le distruge, așa cum a făcut și cu a mea.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.