Amintiri

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Mama, care stătuse în poartă să vadă când ajung cu pâinea, văzându-ne, a intrat în casă şi a închis uşa. Ajunşi în faţa porţii, Carol nu a stat pe gânduri, m-a dat jos de pe cadrul bicicletei şi m-a sărutat direct pe gură. Mă ţinea strâns, aşa de strâns, de parcă voia să rămână lipit de mine. Eu eram topită toată. Nici nu ştiu cum am mai nimerit poarta scăpând din braţele lui. Parcă a fost ieri!

Unchiul Carol o ascultă, pare că a retrăit acele momente. Se înroşise. O privi ştrengăreşte, mai băgă o bucată de plăcintă în gură pe care o mestecă încet, pare că simte gustul primului lor sărut.

-Catia, spuse mătuşa Ileana, pune apă în pahare, te rog!

Toţi trei suntem însetaţi. Mătuşa îşi pune coatele pe masă şi palmele în semn de rugăciune. Mai căută câteva resturi de plăcintă prin gură pe care le înghite, ca să poată relua discuția.

-Deci, mâine avem musafiri. N-ar fi bine să-i chemăm şi pe ai tăi la telefon să le spunem câte ceva, sau e prea devreme?

-Nu, spuse unchiul Carol, lasă mai întâi să vedem noi despre ce e vorba.

Mă ridic de la masă, voiam să strâng farfuriile ca să plec în camera mea. Voiam să pot să mă se gândesc în liniște la tot ce se întâmplase. Tuși face semn cu mâna că pot să mă ridic de la masă și că strânge ea.

-Noapte bună, drăgălaşo!

-Noapte bună, tanti, noapte bună, unchiule!

Îi sărut pe obraz şi intru în cameră. Un dormitor frumos, cu pat pe mijloc, cu perdele, draperii, covor pe jos. Și mai ales avea două veioze frumoase, cu abajur din mătase, care îmi plăceau mult. E o atmosferă numai bună pentru a visa. Mă arunc îmbrăcată peste aşternuturile albe, călcate şi apretate, care foşneau sub mine. Mă uit în tavan, unde văd florile proiectate de abajururile veiozelor aprinse. Mă liniștesc, îmi pun mâinile sub cap şi încerc să-mi amintesc tot ce se întâmplase în timpul zilei. Vreau să o iau de la început, dar nu reușesc. Îl văd doar pe Mircea în faţa mea.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.