Mihaela CD*Postașul care aduce primăvara!

275302451_1183134962455376_7069036779890330171_n

Postașul care aduce primăvara!

Autor: Mihaela CD

 
253014606_2964421343774875_7324397329075597203_n

Luna martie în  Canada înseamnă încă zăpadă! Multă zăpadă! În suflet ne înmuguresc speranțe de  primăvară căci  razele soarelui  își intensifică puterea, dar  nu suficient încât să topească munții de zăpadă adunați pe marginea drumului, prin parcări și prin grădini! 

Nu l-am văzut de la Crăciun pe poștașul care îmi aducea corespondența de peste mări și țări  și  nu era zi să nu mă uit pe geam  sperând să-l văd  venind și pe la casa mea!  Astăzi,17 martie   în sfârșit  a sosit și la mine!  Câtă bucurie! El nici nu cred că știe ca mi-a adus primăvara!

L-am văzut de la distanță, m-am încălțat rapid și  alergând pe trepte  mi-am îmbrăcat paltonul  din mers fără să-l închei. Pe când  am ajuns afară deja stătea în dreptul porții  cu un pachet mare în mână și cu un zâmbet larg pe față, știa că îmi aduce bucurie, dar nu știu dacă realiza cât de mult îl așteptasem! I-am mulțumit politicos și m-am întors rapid și  am ajuns într-o clipită  înapoi în casă, nerăbdătoare să-mi  deschid pachetul! 

Mirosul proaspăt de cărți tipărite a inundat încăperea iar aerul de primăvară și de  România  mi-a umplut sufletul. Le-am mirosit și le-am strâns în brațe cu bucurie, apoi le-am deschis rând pe rând cu grijă. Iulia, sora mea de suflet din România, a  împachetat cu mare grijă fiecare carte și revistă pentru că știe cât de mult înseamnă ele pentru mine. Ea știe că îmi aduce bucuria în inimă cu fiecare pachet trimis  și mai știe ca o apreciez nespus căci fără ea  mi-ar lipsi o bucățică de suflet, mi-ar lipsi  mirosul de România!

 

Deschid prima carte:  Este antologia ”Vara speranței”,  editura Ecreator din Baia Mare, editor  Ioan Romeo Roșiianu, o carte  bogată,  cu 335 pagini în care sunt cuprinși peste 50 de scriitori  în rândul cărora mă regăsesc  și eu cu mare bucurie.   Surpriza este cu atât mai mare cu cât observ că această carte începe nu cu o prefață sau  cu un cuvânt înainte ci cu o recenzie făcută de criticul literar  doamna Cezarina Adamescu, cărții mele ”Iubește-mă în fiecare anotimp”  denumită: ”Eufoniile dragostei călătorind prin suflete”. Lacrimi de emoție se adună în colțul ochilor, o citesc cu sufletul la gură și mă bucur de fiecare  cuvânt scris apoi la pagina 67  mă regăsesc din nou cu un grupaj de 9 poezii personale alături de fotografia mea.O surpriză nemaipomenită pe care mi-a făcut-o domnul editor Roșiianu!  

Următoarea carte pe care o deschid este  tot o antologie, de această dată este  vorba despre  Antologia Internațională  de Literatură ”Zbor spre desfrunzite stele”  ediția a 2-a  publicată  de editura Liric Graph, editor  domnul Trandafir Sîmpetru  și  coordonator doamna Florentina Danu. 

Această antologie este rezultatul concursului Internațional  ” Zbor spre desfrunzite stele” și  în cele 140 pagini ale sale prezintă toți  laureații precum și  creațiile lor literare. Eu am participat  atât la secțiunea poezie cât și la secțiunea proză și spre bucuria mea am urcat pe  podium obținând locui 1 la proza cu fragmentul ”Visul” din romanul  în lucru ”Femeia care a uitat să mai plângă”  ce se află publicat la pagina 131 și la  secțiunea poezie obținând Diploma de Excelenta  cu poeziile ”Comoara doar iubirea ta” și ”Macul ucis”  publicate la pagina 75/76 din antologie. Surpriza  cea mai  mare a fost medalia de aur  ”Zbor spre desfrunzite stele” pe care membrii juriului mi-au acordat-o pentru aceste rezultate și al cărui șnur tricolor nu face doar sa ma onoreze dar  și sa mă emoționeze până la lacrimi. Mulțumesc oameni minunați ca mi-ați adus  România  în casa mea din Montreal! 

 

 Plină de extaz și bucurie deschid și cea de-a treia carte, elegantă cu coperți negre: Enciclopedia  poeților și scriitorilor din întreaga lume  ”World Encyclopedia,  Poets and writers, World Literature Academy”  publicată la editura Liric Graph  editor  coordonator domnul Trandafir Sîmpetru. Enciclopedia  este realizată foarte elegant,pe fiecare pagină în colțul de jos  având o imagine cu o călimară și o pană a scriitorului, o  idee extraordinară care dă  finețe și măreție cărții  dar și  meseriei nobile de scriitor, prin acest desen foarte sugestiv! Cartea de 380 de pagini însumează  creații literare aparținând celor 97 de autori din întreaga lume, fiecare publicându-și operele în limba sa. La pagina 176  mă regăsesc și eu  cu 5 poezii  publicate în limba română: ”Cioburi de speranță” , ”Clipa de păcat”, ”Caldele atingeri” , ”În alte vremuri”  și ”Poetul”   

 

Deschid și  ultimul cadou, revista ”Sintagme codrene”, revista europeană de literatură, artă, istorie , religie și tradiții,  care se publică în Baia Mare, Maramureș și care iată a ajuns la numărul 10/2021,  manager fondator: Vasile Dan Marchiș. În cele 85 de pagini  revista însumează poezii, recenzii, articole, proză scurtă, poezie dar și câteva picturi tipărite în alb și negru.   Mă bucur să  descopăr în revista autori cunoscuți,  oameni dragi, scriitori cu har printre care mă regăsesc și eu la pagina 58 cu o fotografie bust și  3 poezii : ”Gloanțe oarbe și romanțe”, ”Demnitate moștenită” și  ”Suntem mai săraci”. 

Acestea au fost darurile  care mi-au umplut inima de emoție și bucurie. Le-am citit pe toate, le-am strâns la piept și am dansat cu ele prin casă atât eram de fericită! Vă doresc să fiți la fel de fericiți  și voi  dragi cititori  și vă dau întâlnire data viitoare când  vine poștașul!

Mihaela CD
17 martie 2022, Montreal 

7 carti

Mai citeste: 

Poștașul meu e Moș Crăciun!

Iubesc postasul!

A venit din nou postasul!

Poezii in videoclipuri

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „Mihaela CD*Postașul care aduce primăvara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.