„Vreau să mă însor cu tine!”,fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

final CATIA

„Vreau să mă însor cu tine!”

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Vorbele lui îmi vin în minte ca o ploaie de vară, ritmică și puternică. „Vreau să mă însor cu tine!”, „Sunt îndrăgostit de nepoata dumneavoastră”. În capul meu e o harababură totală. Nu ştiu ce să  cred, nu știu dacă persoana lui Mircea este reală sau este doar o invenție. Și ce se va întâmpla mâine?  O să vină, într-adevăr, Mircea, în vizită? Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să-l mai văd. Au hotărât ei totul, oamenii sau soarta? Au hotărât în mare grabă, mult prea repede. Eu am nevoie de timp să mă dumiresc, să înțeleg cine e Mircea, de unde este și ce vrea.

Şi tot gândindu-mă, adorm îmbrăcată. Visez o poiană verde, undeva, departe, un cal înşeuat şi un alt bărbat care dezleagă şeaua şi o aruncă jos. Apoi dă să se urce pe cal, dar, neavând şea, alunecă, nu poate să-l încalece. Calul începe să alerge cu bărbatul pe lângă el, îl prinde de coamă, îl oprește și îl încalecă. Calul merge la pas până în faţa unui gard, unde face un salt neașteptat şi trântește călărețul pe pământul care se deschide și îl înghite.

Tresar speriată, mă trezesc, parcă bărbatul din vis era Mircea. Mă gândesc că nu e posibil să îl visez, abia îl cunoscusem, ce Dumnezeu.  Mă uit la ceas. E trei dimineață. Mă dezbrac, îmi pun pijamaua şi mă bag în pat. Adorm imediat.

Mă trezesc când în dormitor ajunsese mirosul de cafea. Era semnalul casei, ora de sculare. Mă ridic, mă frec la ochi, casc cu gura până la urechi, îmi caut papucii de casă. Deschid uşa și mă prezint pentru a saluta familia, aşa cum făcea unchiul dimineaţa, “salve familia”! Sunt bucuroasă, putem sta cu toţii de vorbă. Unchiul Carol și mătușa Ileana sunt iubitori, simpatici și înțelepți. Da, înțelepți.

După ce îi îmbrățișez pe rând, mă așez pe scaunul meu să servesc micul dejun. Toţi avem o ceașcă plină de cafea aburindă în faţă, luăm câte o înghiţitură încet, încet, pentru a prelungi plăcerea gustului divin. E linişte, de data asta nu vorbim. Fiecare se gândește la ceva.

Apoi, deodată, unchiul Carol începe să depene povestea vieţii lui, pentru a nu știu câta oară. Nu am de gând să studiez în dimineața asta, așa că rămân s-o ascult.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.