A doua zi, dimineaţă,  fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

A doua zi, dimineaţă, veni o vecină şi îi spuse că i-au murit toate gâștele. Și că ar fi bine ca înainte să le arunce, să le ia puful de pe burtă ca să facă perne, adică să le jumulească. Zis și făcut. Au luat niște saci şi s-a dus cu vecina care s-a oferit să o ajute. Au găsit toate gâștele late. Le jumulesc bine de fulgii de pe piept și burta, după care le pun în roabă şi le duc la groapa mare, pentru gunoi. Le aruncă acolo şi se întorc necăjite că nu știau de ce au murit. Dacă știau că o să moară, măcar le tăiau şi le mâncau. Seara, când se întoarse unchiul Carol de la serviciu, îi povestește și lui ce şi cum a fost cu gâştele. El nu se supără, era om practic şi mai ales nu-l interesa prea mult partea cu animalele. El avea alte griji, să aducă bani şi să nu lipsească nimic din casă. Erau gospodari şi bine organizaţi.

După două zile, mai spre seară, tanti Ileana întindea rufe în curte, când aude un măcăit puternic de gâște care zburau deasupra curților. Când se uită în sus, vede gâștele, erau chele pe burtă, nu mai aveau puf de loc. Erau furioase, urlând de foame şi de necazul pe care l-au avut de tras din cauza vișinelor. Mâncaseră toate vișinele care fuseseră aruncate şi erau îmbibate cu alcool. Bietele gâște s-au îmbătat atât de tare, că păreau moarte, și nici măcar nu au simțit când  mătușa și vecina le jumuleau de puf. O poveste de necrezut! Cu mâinile streaşină la ochi ca să le vadă mai bine, tușica şi vecina se uitau când la gâștele în zbor, când una la alta și se prăpădeau de râs. Erau bucuroase că nu au murit, și râdeau de cât de caraghioase și urâte sunt, jumulite.

Din cauza gălăgiei făcute de cârdul de gâște și de râsetele celor două femei, mai toți vecinii au ieșit afară să vadă și ei minunea gâștelor moarte care zboară. Unchiul Carol, ajungând și el pe bicicletă acasă de la serviciu, nu știa ce să creadă. Descalecă și se uită și el la gâștele jumulite de vii. După ce tușica îi povestește întâmplarea pe îndelete, unchiul Carol se așeză la masa din curte sub umbrelă, cere un pahar cu apă și spune:

-Hai să vă povestesc și eu acum altă întâmplare cu gâște.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.