Inelul cu trei diamante

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Mircea întinde mâna spre punga din faţa mea şi scoate o cutie mică de culoare aurie, pe care o deschide. Înăuntru era un inel cu trei diamante, unul mai măricel în mijloc şi două mai mici pe părţi.

-Este un inel de familie, precizează, îl am de când eram în anul doi, voiam să mă însor cu o colegă de facultate, care, până la urmă, s-a căsătorit cu un student de la medicină. Bunica mi l-a dat înainte să ne părăsească, spunând că vrea să fie sigură că eu o să mă bucur de el şi cu viitoarea mea soţie.

Se întoarse spre mine, îmi ia mâna şi îmi pune inelul pe degetul inelar, acolo era cam larg, dar îl scoase şi îl puse pe degetul mijlociu unde stătea foarte bine. Pe mâna mea fină şi albă, parcă diamantele străluceau şi mai mult. Îmi luă mâna şi o sărută uitându-se în ochii mei. Ochii mătuşii se umplură de lacrimi, unchiul Carol rămăsese fără cuvinte.

Mircea se aşeză din nou la masă şi cu mâna mea într-a lui, continuă discursul, privindu-mă tot timpul cu mare plăcere.

-Catia dragă, știu că tu te pregătești pentru examenul de admitere din toamnă. Studiile superioare sunt, într-adevăr, importante, și eu te voi ajuta să le treci cu bine. Dar acum doresc să îți propun altceva: hai să ne căsătorim în vara aceasta, dar tu să dai examenul de admitere la anul. În felul acesta vei avea timp să te gândești mai pe îndelete la ce vrei să urmezi, iar eu te voi ajuta în orice vei decide tu. Între timp, ne vom construi căsnicia pe o dragoste curată și adevărată. Sunt convins că ne vom iubi cu pasiune de la început, deși se spune că flacăra iubirii se domolește cu vremea, dând loc altor sentimente mai longevive, respectul, încrederea, și devotamentul. Ăsta e rostul căsniciei, așa cum îl pot confirma cei din jurul nostru, mai în vârstă ca noi.

Unchiul și tușica rămân fără glas, uitându-se unul la altul. Nu se așteptau la atâta înțelepciune din partea unui bărbat așa de tânăr.

-Catia, tu ce spui? Ştiai? Ce părere ai?  Mă întreabă tușica repede.

Nu reuşesc nici măcar să deschid gura că unchiul ia cuvântul:

-Păi, mai întâi, trebuie să vorbim cu părinţii ei, să vedem ce părere au și ei. Noi suntem surprinși, e adevărat, de maturitatea arătată de Mircea. Dar suntem un pic îngrijorați de viteza evenimentelor. Eu, personal, nu cred că doi tineri se pot îndrăgosti așa de repede.

În acel moment, tușica se ridică în picioare şi arătă spre unchiul Carolcu degetul.

-Tu vorbești, Carol? îi spuse. Tu care după trei săptămâni te-ai căsătorit cu mine? Tu care voiai să fug cu tine chiar în ziua în care ne-am cunoscut? Tu, care, când plecai, plângeai şi mă puneai să jur că nu mă uit la alți băieți? Ai uitat ce înseamnă să te îndrăgosteşti, să simţi dintr-o dată care e persoana cu care vrei să stai toată viaţa?

Unchiul Carol tace și lasă ochii în jos. Soția lui avea dreptate, exact așa a fost și la ei.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.