Mergând prin parc

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Mergând prin parc, vorbind despre una, despre alta, căutăm un loc mai retras, o bancă pe care să ne odihnim. Am găsit una potrivită, ne așezăm. Voiam să povestim, să râdem, fără să deranjăm sau să atragem atenţia celor din jur.

În faţa noastră, la câţiva metri, doi tineri, care se joacă de-a v-aţi ascunselea. Se ascund pe după copaci. Când se găsesc, se îmbrăţişează şi se sărută. Cel care era găsit trebuia să stea nemişcat cu ochii închiși, să fie sărutat ca pedeapsă. Ne uităm la ei în tăcere. Din ascunziş în ascunziş, cei doi ajung după un copac aproape de banca noastră. El o prinde și o reazemă de el. Ea stă cu ochii închişi, așteaptă pedeapsa. Tânărul făcut un salt spre banca noastră, îmi face semn cu degetul la gură să nu spun nimic. Mă ia de mână, mă duce în fața fetei și mă îndemnă să o sărut pe gură. Mai în joacă, mai în glumă eu o sărut scurt pe buze. Când fata deschide ochii și mă vede, se înroșește la față, râde în hohote și începe să  alerge după băiatul ce o luase la fugă.

Facem haz cu toţii, ne prezentăm, plecăm împreună prin parc. Suntem trei fete şi un băiat. Pe el îl chema Mircea, pe ea Elena. Trăncănim veseli toți patru în drum spre poarta principală a parcului. Acolo e staţia de autobuz, unde aveam să ne salutăm şi să plecăm fiecare în treaba lui.

-Am o idee, spuse Mircea. Să ne vedem şi duminica viitoare. Tot aici. Ce ziceţi, fetelor?

-De ce nu? Mă grăbesc să răspund. Doina se uită surprinsă la mine.

-Cum, Catia, vrei să-l mai vezi?

Eu nu răspund. Avea răspuns la întrebare.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.