In curând va fi publicata ”Bianca printre castele de nisip”-Cuvântul editorului Johnny Ciatlos Deak

FINAL BIANCA

Cuvântul editorului

Volumul ”Bianca printre castele de nisip”   este cel de-al șaselea   roman din colecția  „Dragostea arză-o-ar focul” al scriitoarei Mara Popescu -Vasilca, corectat, adăugit și  reeditat la edituraJOHNNY Ciatlos- Deak Globart Universum  din Montreal, 2022.

Toate volumele din colecția ”„Dragostea arză-o-ar focul” au în  centrul lor  dragostea. În numele iubirii se scriu poezii, cântece, povești și scenarii de filme,iubirea fiind  un subiect mereu actual și mereu la moda în orice timp ne-am afla.

Am fost creați din iubire pentru iubire,fiind țesătură universală prin care Dumnezeu a conceput și realizat întreg Universul iar ființa umană face parte din el, ca atare obligația sacră care ne revine este de a perpetua și oferi iubire nelimitată și necondiționată semenilor noștri, iubirea pură ce își are izvor în inimă și nu cea carnală adesea folosită drept paravan pentru desfătarea trupească.

Ceea ce este interesant în fiecare din aceste romane este povestea de viață extraordinară și palpitantă ce ne este prezentată de Mara Popescu-Vasilca și  momentul ales sau modul în care este căutată  și întâlnită iubirea.Percepția asupra iubirii  a lăsat întotdeauna loc de dezbateri, de interpretare și de discuții căci iubirea există sau nu  fără neapărat să o programezi.Așa cum aduce unora împlinire și  cum este un izvor de fericire pentru multe cupluri, la fel de bine ea poate aduce multă durere tristețe și necazuri,decepții  dacă iubești și nu ești iubit sau dacă iubești ce îți este interzis.

Cu un vădit talent scriitoricesc Mara Popescu-Vasilca ticluiește povești pe care le împodobește cu personaje din cele mai diverse, bine conturate psihologic și atent descrise până în cel mai mic detaliu de către autoare folosind deseori monologul confesional pentru a se destăinui în cel mai transparent mod cu putință.

Personajele principale din romanele Marei Popescu -Vasilca sunt lipsite de inhibiții și caută cu ardoare drumul fericirii adevărate dar  cel mai adesea  ele se încurcă în firele  pasiunii, ale iubirii carnale, de moment, ale instinctelor  aprinse care le creează  plăceri de moment crezând că  astfel vor găsi  drumul spre fericire. Autoarea Mara Popescu-Vasilca  arată subtil  prin romanele sale care sunt  capcanele pe care ni le poate întinde pasiunea în anii tinereții și prin  greșelile pe care le fac personajele sale, servesc în final drept lecții adevărate de viață pentru cititori.

Subiectul compromisurilor care sunt făcute  cu bună știință pentru a atinge un scop este deseori dezbătut în romanele sale  care constituie deasemenea lecții de viață pentru cititori. De multe ori aceste compromisuri, sunt taine care lasă cicatrice adânci fiind urmate de tristețe și durere.

În cartea   ”Bianca printre castele de nisip”  autoarea  ne invită să o cunoaștem pe Bianca  care provine dintr-o familie săracă și  dezorganizată  de unde nu a putut să  învețe mare lucru despre viață,  părinții ei fiind un exemplu cum să nu fii și cum să nu faci. Ea va purta urme adânci ale trecutului său zbuciumat în sine  și  tocmai acestea o fac să se ambiționeze și să  își dorească cu orice chip să  își depășească propria condiție socială  conștientă fiind  că va trebui să se descurce singură.

Viața  o poartă pe cărări nebănuite,  făcând compromisuri  și vânzându-și trupul pentru bani, introducându-se într-o lume  a moravurilor ușoare, a decadenței și a pierzaniei sufletești. Fiind conștientă că  oferă pansamente pe niște suflete rănite și chiar amuzându-se de bătrânii cu care  se întreține aceasta  își face un jurnal  unde notează  toate aventurile sale amoroase.

Mergând pe ideea că greșeala recunoscută e pe jumătate iertată,  și eroina noastră  se simte oarecum ușurată  în momentul în care  scrie aceste  escapade amoroase dar  nu se gândește nicio clipă că  ar putea să  ajungă un motiv  de șantaj.

Mara Popescu -Vasilca descrie emoțiile și  trăirile psihologice ale personajelor într-o transparență totală, directă,  prezentând adevărul  gol goluț și  oarecum obișnuind cititorul cu personajul, iar   acesta ajunge sa îl înțeleagă și  chiar  să simpatizeze cu el astfel că vinovăția acestuia se șterge, neexistând niciun personaj negativ chiar dacă faptele lor sunt condamnabile.

Printr-o dibăcie scriitoricească extraordinară  scriitoarea Mara Popescu-Vasilca transmite și  valori  acestor personaje, uneori chiar valori morale, conștiința, credința, încât le face mai puțin vinovate, parcă încălzindu-le la sânul iubirii și facând  astfel cititorul să îi  iubească fără să vrea.Personajele din aceasta carte au  fiecare şicul şi şarmul său încât nu pot să fie niciunul personaje negative. Acțiunea romanului este atât de bine  clădită încât personajele se descoperă rând pe rând fără a obosi cititorul,  în noi și noi acțiuni interesante și neașteptate.

Romanul  ”Bianca printre castele de nisip”  se transformă încet-încet într-un roman polițist în care  personajele nu sunt ceea ce par a fi, descoperind  trădare, șantaj, furt și escrocherie. Bianca înțelege într-un final că orice naș își are nașul și că  ea și l-a găsit pe al ei care a lăsat-o fără bijuterii și bani  golindu-i seiful.

Întreaga poveste a romanului  ține cititorul  lipit de roman pentru că  întâmplările curg  și cititorul vrea să afle ce se va mai întâmpla.Prin  destăinuirile personajelor la persoana întâia   se asigură o legătură  directă între cititor și personaj  acesta devenindu-i apropiat, știindu-i taina și având emoții până la  final să vadă dacă va fi descoperită sau nu. Romanul Marei Popescu-Vasilca se încheie pozitiv, circular ca un soare care a ajuns  într-o nouă dimineață.

Romanul ”Bianca printre castele de nisip” are o puternică factură psihologică  invitând  cititorul la analiză și autoanaliză, pentru că în anumite momente, în anumite întâmplări sau relatări  cititorul se va regăsi într-una  din   filele romanului.

Vă invit cu drag să citiți romanul  ”Bianca printre castele de nisip”  care vă va purta pe cărări nebănuite.

Johnny Ciatlos-Deak

 senior editor

membru al Uniunii Jurnalistilor Independenti din Romania

Mai citește

Menirea poetului în vers de poem-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PRIMA IUBIRE, POEZIA, Aurelia Rînjea

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

IN CURAND : Străinii -Cuvântul editorului-Mara Popescu Vasilca    

IN CURAND : ”Paula, împlinire târzie”-Cuvântul editorului-Mara Popescu Vasilca    

Invitație de participare la revista de colecție numărul 9/2022

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.