Iubirea unui mac

irina vera terebesi-3

Iubirea unui mac

Autor: Irina Vera Terebesi 

Într-o lume atât de perfidă și ignorantă… Ce poate fi mai frumos decât un mac roșu aprins ce se ridică fără teamă să atingă cerul?… Un mac ce se lasă învăluit în șoapte de dragoste, suflate de adieri blânde de vânt, înconjurat de aerul înmiresmat de primăvară târzie… plouat cu picături să crească…

Tu, adiere dulce a primăverii, care ne aduci cuvinte dulci prinse în buchete de versuri și cânți fără întrerupere în ritmul bătăii inimilor noastre… Ne îndemni să ne oprim din zbuciumul trăirilor de zi cu zi, pentru a ne regăsi părți pierdute ale sufletului, pentru a ne căuta compasiunea și frumusețea interioară în mormane de idei răspândite în societate conform cărora trebuie să gândim cum am fost învățați, pentru a putea supraviețui și pentru a nu părea că suntem oameni cu slăbiciuni… Cât de pregătiți suntem să înțelegem că bunătatea și sensibilitatea sunt de fapt putere, darul de a ne accepta este supremație, iar iubirea este darul cel mai de preț ce ne-a fost dat?

De multe ori am trecut fără să observ macii în unduirea lor după raze de soare, istoviți în a lor rezistență în bătaia vânturilor, mult prea sensibili, dar triumfători în competiția cu timpurile necruțătoare… Pe atunci nu știam că știu să iubească atât de frumos…

Mai citește: 

În altă lume minunată   

Invitație de participare la revista de colecție numărul 10/2022

Scriitoarea Mihaela CD laureata a festivalului ”Fericirea -Vis Nepământean” la secțiunile: poezie și proză poetică

GABRIELA RAUCA ne invita la emisiunea sa : SIMFONIA CULORILOR la RADIO PRODIASPORA!

Poeţii nu mor niciodată

A aparut videoclipul volumului 2 al antologiei GALAXY

Ce mai e nou prin librărie?

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.