Silvia Mihalachi,IMPRESII -PRIN OCHII MEI

download (1)

Silvia Mihalachi,IMPRESII -PRIN OCHII MEI

Îndrăznesc prin ochii mei să aduc un buchet cu flori de câmp ochilor dvs. Ca un omagiu pentru că am beneficiat de lectura acestui ,, documentar,, PRIN OPCHII MEI ,, Mihaela CD. Lectura buchetului de ,, eseuri,impresii,articole,recenzii și cronici literare,, cartea ,, Prin ochii mei ,, înmănuncheate  de doamna MIHAELA CD   este ca o intrare printr-un portal, printr-o arcadă monumentală  ce te face să urmezi drumul spre sufletul, trăirile, perceperile  acestui scriitor – poet-jurnalist….… ales să fie colportor al cuvântului   ,, cuvântător,, ca o consecință  benefică a dotării cu o,, vedere distributivă,, ce percepe valorile morale și creștine ca pe valori indispensabile slujitorului fidel cuvântului scris, rostit, strigat, implorat și de ce nu, uneori, plâns…..Privind adevărurile din carte,, Prin ochii scriitoarei MIHAELA CD,,  ,, Totul are un rost,,….când,, Văpaia sentimentelor   înmănuncheate – n vers/Cutreieră grăbită-n  minte întregul univers/ Prin dor și suferință, eu mi-am găsit menirea/ Să împărțesc  prin versuri arderea și trăirea,, și toate acestea,,În slujba ,,Scriiturii, care formează și primul capitol ca un titlu ,, PRIN OCHII MEI,,  pe frontispiciul frunții ….Așezându-mă comod în colțișorul meu de lectură, să-l numesc așa, am avut o stare aparte și la capitolul ,, Reflecții printre file de carte,,….Fascinată și de fotografia  aleasă ca o copertă capitolului…un cer.!.ce apa subjugată, plăcut cerului și poate corabia nu mai are mult până  la mal…îmi zic,, vorbăreaț-o lasă, nu tulbura  linul apei continuă,, Reflecții printre file de carte,,…Îmi place să mă aud, să-mi urmez îndemnul…..În   articolul ,,Arta folosirii imaginilor cu valoare de simbol ,, am remarcat o deosebită sensibilitate, o privire cu mare interes, apreciere justă in ceea ce privește opera creația celorlalți scriitori, poeți, artiști…La o nouă trecere  cu lectura prin capitole  regăsirea  multe  reflecții ale scriitoarei în calitatea de jurnalist  care mă impresionează în mod special.,, Războiul de la poarta sufletului,,( și nu numai acest articol) m-a făcut să îmi încetinesc ritmul lecturii pentru a nu scăpa nici o modulație de pe   portativul expunerii  ,, Alergăm să respirăm liber, tânjim să respirăm liber,,! De ce? Pentru că în ,, Fiecare zi este una a războiului între  bine și rău, a lumini contra întunericului,,…Dar cum deviza acestor ,, priviri ,, prin ochii minții , sufletului scriitoarei este,, Eliberarea sufletului aflat în chingile strânse  ale  răutăților și  necazurilor în ziua de azi,, articolul ,, Războiul de la poarta sufletului,, foarte sugestiv titlu,  este pecetluit cu deviza,, CU DUMNEZEU ÎNAINTE,, la care îmi permit să alătur ,, NIHIL SINE DEO,, .

Și cum,, Totul are un rost,, ,,Ne-am născut să fim liberi,,  ,, În slujba scriiturii,, făcând  ,, Reflecții printre file de carte,, chiar și ,, De peste mări și țări,,  prin ,, Gânduri de ieri și de azi,,  căutând,, Drumul spre libertate,,! ,, CU DUMNEZEU ÎNAINTE,, !

Cartea aceasta a fost pentru mine( poate si influențată de imaginile de la paginile 20-, 86, –o sticlă ermetizată lansat în valurile ….gândirii, naufragiului….al enigmei celor ce o zăresc  in larg…al întrebărilor celui, celei care a scris gândul, mesajul…unde ești//?,.mai ești?..eu , semnatara  Mihaela CD te aștept  pe plaja speranțelor cu,, Gânduri de ieri și de azi,,….

Eu Silvia Mihalachi, un simplu cititor,  aștept în fiecare zi să vină din larg,  de ,, De peste ocean,, corabia cu poezii, romane, scrieri, tot ce  reflectă ,, ochii dvs,,,

,, Mi-e dorul candelă ce pâlpâie în neputință,,   ,,Menirea-n vers,, MIHAELA CD.

Achiesez mesajului ,, Mi-e dorul candelă ce pâlpâie în neputință,,…

Mai citește: 

Cv literar-artistic Mihaela CD

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Impresii după tripla lansare de carte de la SINAIA

INTERVIU-Radio România Internațional-DUPĂ 20 DE ANI (Audio)

Creatii literare: Mihaela CD

Despre cartea LA CASA DE NEBUNI

LA CASA DE NEBUNI format tipărit (softcover)

LA CASA DE NEBUNI este o carte de poezii răzvrătite din suflet si pentru suflet Cartea este tipărita color si conține 262 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa pătrundeți alături de ea în tainele ”Casei de nebuni”. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea LA CASA DE NEBUNI în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.