DRUMUL CARE DUCE LA BIBLIOTECǍ-Mihaela CD

sondaj-465x390

DRUMUL CARE DUCE LA BIBLIOTECǍ

Dragii mei iubitori de carte și cultură,

Mă întreb câți dintre cei care citesc acum știu care este situația reală a bibliotecilor din Romania, faptul că bibliotecile nu au fonduri de achiziții și că autorii trebuie să imprime pe banii lor cărțile, ca apoi să le doneze, lucru care este imposibil de realizat pentru un scriitor căci după cum se știe condiția scriitorului român este una precară ( nu primește fonduri de nicăieri, el creează dar nu e plătit, el dăruiește dar nu este valorizat la justa sa valoare)
Ca să o spunem direct SCRIITORUL NU își poate permite să plătească la tipografie valoarea a sute de cărți pe care să le doneze, el are nevoie de SPONSORI și SUSȚINĂTORI pentru că de unul singur nu poate duce la bun sfârșit o campanie de acest gen.
**fotografii de la biblioteca unde am donat cărți în vara 2022
( Imaginile noi le vedeti la deschiderea linkului)
 
 
Aflându-mă în țara am fost contactată de zeci de biblioteci care mi-au cerut cărțile și vreau să vă spun că am fost impresionată să aflu cată nevoie au de cărți, cât de putini autori contemporani se află pe rafturile acestor biblioteci și cât de mare sete și nevoie de lectură se află în cititorii abonați la biblioteci. Am cunoscut câțiva dintre cititori, am stat de vorbă și am fost profund mișcată!Mai sunt oameni care citesc, mai sunt oameni care au abonament la bibliotecă și care deși nu își permit să cumpere cărți totuși merg la biblioteci!
Deasemenea am întâlnit o altă categorie de cititori care ne-au spus că și dacă au bani nu au de unde cumpăra autori contemporani pentru că aceștia nu se găsesc în librarii și este adevărat. Ca să ajungi într-o librărie în Romania trebuie să publici la o editură din Romania care are aranjamente /contracte/înțelegeri cu respectiva librărie, altfel nu ai nicio șansă. In mod real prin această practica într-o societate cu o piață ”liberă” nu se face altceva decât să se văduvească atât cititorul cât și scriitorul de posibilitatea apariției/vânzării unor cărți de literatură româneasca contemporană.
Poeții sunt cei mai dezavantajați!
Despre poeți se spune că au un har de la Dumnezeu și prin melodicitatea versurilor lor ce vine din înaltul cor îngeresc, întruchipează o formă de literatură care este de departe cea mai apropiată de divin, de creația LUI celestă. Astăzi,dintre toate genurile literare, poezia este cel mai greu vandabilă (asa spun librarii) și acesta ar fi motivul pentru care nu vor și nu primesc în magazinele lor cărți de poezii. După părerea mea cititorul de poezie există, doar că, limitând oferta din librarii se va diminua treptat și cererea.
Si ca în mai toate domeniile vom ajunge treptat să trecem dintr-o extremă în alta transformând efectiv o societate vie, cultă, citită și dornică de lectură într-o societate amorfă, leneșă, incultă și limitată.
La toate cele scrise pană aici se mai adaugă încă un mare neajuns perioada tulbure financiară prin care trecem, urcarea galopantă a preturilor, dublarea și triplarea peste noapte a prețului hârtiei, transportului, energiei, fapt care îl îndepărtează tot mai mult pe autorul de carte de raftul mult visat al bibliotecilor.
Dacă anul trecut am donat câteva sute de cărți la bibliotecile din România în anul care vine acest lucru nu va mai fi posibil fără ajutor din donații pentru că preturile la hârtie au crescut într-un singur an de 4 ori iar numărul bibliotecilor care ne cer cărți este într-o continuă creștere.
 
 
 
6 carti
 
***English translation of the text available on the campaign page
 
Prin această campanie doresc să sensibilizez societatea noastră romanească, românii de pretutindeni, că fiecare dintre noi poate să pună umărul, să facă o mică investiție în viitor, cumpărând un strop de nemurire într-o bibliotecă!
Dumnezeu mi-a dat harul să scriu și să transmit mai departe, am început acest proiect cu dorința de a dărui din tot ce am acumulat eu pană acum, proiectul este îndrăzneț și necesită foarte multă muncă și dăruire! Am reușit să adun în jurul meu oameni de bine care mă ajută ca aceste vise să se poată materializa în noul an însă pentru a fi tipărite și donate, avem nevoie și  de ajutorul vostru, fiecare picătură de bunăvoință este importantă, fiecare lacrimă de rouă ce se adună va deveni un pârâu de bunăvoință iar apoi un fluviu de bunătate.
Am început această campanie ( asa cum se practică dealtfel în AMERICA) ca și scriitor INDEPENDENT făcând eu însumi un efort ca să scriu și să creez aceste 6 cărți pe care doresc să le donez apoi în biblioteci, dar intenționez să fac în viitor astfel de campanii incluzând și alți scriitori în proiecte viitoare.
Vă mulțumesc tuturor celor care ați citit și celor care ați arătat că vă pasă!
 
Mă puteți ajuta prin :
-Donație de bani ( gofundme acceptă donații de la minim 5 dolari)
-Distribuind – Share- și făcând publicitate acestei campanii
-Comentând și împărtășind cu noi și cu prietenii dvs despre campanie și pe alte platforme de socializare.
 
 
 

Pentru a susține acest proiect : 

puteti dona  la GO  FUND ME https://gofund.me/2eb81559
 
sau puteti dona   prin butoanele de mai jos in USD dollars, CAD dollars  sau Euro :
 
 

Susține proiectul 6 cărți noi pentru biblioteci !

Susține proiectul scriitoarei Mihaela CD de a crea , a publica și a tipări 6 cărți noi pe care sa le distribuie în biblioteci din țara și străinătate. Participând la acest proiect vei ajuta la consolidarea fondului de carte din biblioteci și iți vei arata susținerea pentru scriitorii romani contemporani. Pentru sume peste 100 scriitoarea va trimite cărți cu autograf donatorilor în semn de recunoștință.

20,00 CAD

Susține proiectul 6 cărți noi pentru biblioteci !

Susține proiectul scriitoarei Mihaela CD de a crea , a publica și a tipări 6 cărți noi pe care sa le distribuie în biblioteci din țara și străinătate. Participând la acest proiect vei ajuta la consolidarea fondului de carte din biblioteci și iți vei arata susținerea pentru scriitorii romani contemporani. Pentru sume peste 100 scriitoarea va trimite cărți cu autograf donatorilor în semn de recunoștință.

20,00 USD

Susține proiectul 6 cărți noi pentru biblioteci !

Susține proiectul scriitoarei Mihaela CD de a crea , a publica și a tipări 6 cărți noi pe care sa le distribuie în biblioteci din țara și străinătate. Participând la acest proiect vei ajuta la consolidarea fondului de carte din biblioteci și iți vei arata susținerea pentru scriitorii romani contemporani. Pentru sume peste 100 scriitoarea va trimite cărți cu autograf donatorilor în semn de recunoștință.

20,00 EUR

Iata care sunt cele 6 titluri :
 
1. HARD TO REACH /GREU DE ATINS, – o carte bilingva  romano-engleza de reflexii și enunțuri  motivaționale Uneori în viaţă îţi dai seama  că barierele  care păreau  cel  mai  greu de atins au fost  de fapt cel mai uşor de trecut”(Mihaela CD)
 
2. INDUMNEZEIRE,-un volum de poezii  intr-un dialog cu Dumnezeu, în limba romana.”…Dincolo de tot şi de toate avem un Dumnezeu care ne-a creat şi care ne îngǎduie sǎ vieţuim aici pe pǎmant cu un scop bine definit pentru a dǎrui ceea ce avem mai frumos în suflet. Lecţiile vieţii pe care le primim fiecare dintre noi au ca şi scop final îndumnezeirea şi pregǎtirea pentru viaţa veşnicǎ…” (Mihaela CD)
3. CU SUFLETUL IN PALMA,  un volum de poezii din sufletul autoarei  pentru sufletul cititorilor, în limba romana 
”De şti-vei sǎ-mi dǎruieşti zarea/Cu licuricii dragostei zburând/Am sǎ-ţi ofer în tainǎ marea/ Imensǎ dǎruințǎ-n vers vibrând.”(Mihaela CD)
”Versurile Mihaelei CD sunt de facturǎ celestǎ, ele vin dintr-o altǎ dimensiune, fapt ce o sperie şi o bucurǎ în egalǎ mǎsurǎ pentru cǎ aşa cum spune scriitoarea ”versurile trec prin mine îmbrǎcându-se în haina sufletului meu” iar publicând aceste versuri pline de divin şi de pǎmântesc scriitoarea îşi aseazǎ sufletul în palma cititorului într-un gest de eternǎ iubire pentru lume şi oameni, o ofrandǎ zeiascǎ adusǎ pe altarul literaturii române contemporane.” (Senior Editor Globart Universum)
 
4.PRIN ROUA GANDURILOR, este o carte de eseuri articole și cronici literare in limba romana ”Rouǎ de gânduri se aşeazǎ cu duioşie pe firul de verde crud al ierbii copilǎriei, atent şi firav cu o grijǎ precisǎ ca sǎ nu striveascǎ corola de minuni pǎstrate sub cupola de mǎrgaritar a amintirilor.”(Mihaela CD)
 
5. VELVET STEPS,  este un  volum de poeme  in limba engleza,  o traducere  si o adaptare a  cartii  scrise in limba romana ”Pasi de catifea” publicata  anul trecut la Montreal  ”Văd pașii tăi cum repezi au trecut/Prin agonia frunzelor de toamnă/S-au tot grăbit…, nu i-a durut…/Că vine-o toamnă și-apoi altă toamnă” (Pași de catifea, Mihaela CD)
 
6. MASURAND CLIPA, este un volum de poezii  in colaborare  cu o  binecunoscuta scriitoare din Romania , doamna Aurelia Oanca, doua  viziuni poetice ale aceleasi  teme : viata  si timpul 
Pentru toate donatiile mai mari de 100 de dolari autoarea  va trimite o carte aleasa de donator  (cu autograf) iar pentru donatiile mai considerabile, mai mari decat 500 de dolari  autoarea va trimite toate cele 6 carti  impreuna  cu o  pictura tiparita personalizata.
Autoarea va invita sa fiți  părtași la  nașterea acestor cărți și  își dorește sa  reușească  sa adune fondurile necesare în realizarea proiectului prin aceasta campanie pana la sfârșitul anului 2022.
Cu donația pe care o faceți astăzi  veți consolida  viitorul literaturii contemporane care  se chinuie astăzi sa reziste  mai mult decât oricând. Fiecare mic efort este apreciat de  autoare care va mulțumește pentru susținere!
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.