Dumnezeul din noi-ÎNDUMNEZEIRE-MihaelaCD

 

UntitledSS

Dumnezeul din noi-ÎNDUMNEZEIRE-MihaelaCD

Dumnezeul din noi

I-am simțit întotdeauna prezența, deși nu l-am văzut niciodată. Am știut că Dumnezeu există în fiecare dintre noi, încă din anii copilăriei, când mi-a vorbit despre El cea mai sfântă femeie de pe lume, bunica mea paternă, care a fost pentru mine în anii prunciei garantul absolut al adevărului creștin. Atât bunicii paterni, cât și bunicii materni, au avut grijă ca noi copiii să fim prezenți la biserică în fiecare duminică, să ne rugăm, să-l iubim și să credem în El.

Ascultând copii și adulți vorbind despre El, Dumnezeul care există dar nu-l vezi, bineînțeles că mi-am pus și eu multe întrebări la fel ca și alți copii de vârsta mea. Adânc în sufletul meu am știut însă întotdeauna că El există, pentru că El și numai El ne ajută când suntem la necaz și când ne este cel mai greu. Uneori, atunci când totul atârnă de un fir de păr și când șansele sunt infime, El este cel care ne ajută și chiar ni se întâmplă adevărate minuni!

UntitledMM

Primind o educație creștină, am învățat să mă rog de foarte mică, chiar înainte să știu să scriu sau să citesc, și de la Prima Împărtășanie am simțit că El trăiește în inima și în sufletul meu.

Ceea ce nu am înțeles atunci cu adevărat a fost adevărul morții, pentru că nu îmi murise nimeni apropiat și pentru că, oarecum, părinții și bunicii mă protejau de această suferință a cunoașterii adevarului despre moarte. Am avut un mare șoc și o mare suferință atunci când a trebuit să aflu ce înseamnă moartea și să mă despart de cei dragi.

De la naștere și până la moarte, omul trăiește pe pământ cu percepția unui nemuritor: adună, clădește, construiește și luptă pentru bunuri materiale care nu-i vor fi de folos decât o scurtă vreme și totuși o face. Conștientizarea vieții și a morții apare în fiecare dintre noi în mod diferit. Unii înțeleg acest lucru de la vârste fragede, iar alții se trezesc adulți și brusc realizează că viața aceasta pământeană are un termen de expirare. Există însă și o altă categorie care nu apucă să afle acest lucru decât în momentul morții lor, când este târziu să mai schimbe ceva.

DZ_patru

Bunica mea spunea că există o lume de apoi, un rai nesfârșit. Eu cred în acest Rai și știu sigur că ea mă veghează de sus împreună cu tata și cu mulți alți dragi plecați. Acolo în lumea de dincolo vom pleca toți… Indiferent cât suntem de bogați sau săraci, cât suntem de buni sau răi, cu toții vom pleca, dar oamenii nu realizează și nu cred până nu le moare cineva drag. Atunci își dau seama că viața asta e o luptă pentru nimic. Toate bunurile materiale sunt ”nimic” în lumea de apoi, în viața veșnică ce ne așteaptă.

De fapt noi nu avem de adunat avuții ci avem de învățat lecții. Cea mai mare lecție pe care o avem de învățat este lecția iubirii! Lecţiile vieţii pe care le primim fiecare dintre noi au ca şi scop final îndumnezeirea şi pregătirea pentru viaţa veșnică. Îndumnezeirea reprezintă pentru mine apropierea de Dumnezeu, înseamnă cunoaștere și iubire, înseamnă credință și speranță.

Odată ce reușim să trecem peste șocul revelației morții vom înțelege că numai trupul moare și că sufletul este de fapt nemuritor. De aceea trebuie să ne îngrijim sufletul, să-i dăm hrană spirituală, căci sufletul este cel care ne reprezintă și ne definește, nu corpul. După ce se încheie viața pământeana, noi rămânem doar cu sufletul, noi suntem sufletul!

Dumnezeul din noi trăiește veșnic pentru că sufletul nostru este lumină din lumina lui Dumnezeu.

Mihaela CD

Untitled14BB

Despre volumul  Îndumnezeire editura Globart Universum -2023

  • Johnny Ciatlos Deak cronica Cuvântul editorului în vol Indumnezeire  2023
  • Ana Munteanu Drǎghici- cronica Îndumnezeire prin iubire -2023
  • Al.Florin Țene cronica Pioșenia ca imn înălțat Divinității în poezia Mihaelei CD-2023
  • Prof .Aurelia Rinjea-La portile raiului -recenzie-2023
  • Prof. Violeta Bobocea-O ruga spre cer -cronica 2023

*ÎNDUMNEZEIRE de Mihaela CD -carte care face parte din proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

A început derularea Proiectului   ”6 CĂRȚI PENTRU ROMANIA -2023  pe care îl anunțam la finalul anului trecut,   este vorba despre un proiect de 6 cărți  noi la care lucrează scriitoarea  Mihaela CD împreună  cu colaboratorii săi de la editura Globart Universum din Montreal și care își propune sa doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din Romania, căci  după cum va anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. 

Acestea sunt  cele 6 cărți ale proiectului  mai multe detalii click pe  imagine!

  Mockups-All

Și tu poți participa la acest proiect  prin :

-Donație de bani ( gofundme acceptă donații de la minim 5 dolari)
-Distribuind – Share- și făcând publicitate acestei campanii
-Comentând și împărtășind cu noi și cu prietenii dvs despre campanie și pe alte platforme de socializare.
 
 
 
 

 
 
Pentru a susține acest proiect : 
puteti dona  la GO  FUND ME https://gofund.me/2eb81559
 
sau puteti dona   prin butoanele de mai jos in USD dollars, CAD dollars  sau Euro :

SUSȚINE PROIECTUL 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA

Doneaza 10 euro sau multipli de 10 euro pentru a susține acest proiect care își propune sa doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din Romania, căci  după cum va anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. Va mulțumim!

10,00 EUR

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

MĂSURÂND CLIPA format ELECTRONIC (ebook)

MĂSURÂND CLIPA este un volum de versuri nemuritoare scrise cu pană sufletului de doua dintre cele mai îndrăgite poete contemporane Mihaela CD și Aurelia Oanca care reușesc sa tina cititorul în lumea nemuririi pe tot parcursul lecturii. Comanda acum volumul de versuri în format electronic și vei primi cartea în emailul tău în format pdf în mai putin de 48 de ore! Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

ÎNDUMNEZEIRE format ELECTRONIC (ebook)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Îndumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format electronic și o vei primi în mai putin de 48 de ore în emailul tău în format pdf. Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

Mai citește: 

SUSTINE SCRIITORUL ROMAN!  Cultura se pastreaza prin scriitura!

Susțineți proiectul: 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA !

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

În curând va fi publicată cartea Măsurând clipa -carte care face parte din proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

În curând va fi publicată cartea Mihaelei CD *PRIN ROUA GÂNDURILOR -carte care face parte din proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

Ce mai e nou prin librărie?

Cum pot publica si eu in revista?

Clubul GOLD al revistei tiparite

PRIN ROUA GÂNDURILOR format ELECTRONIC (ebook)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format electronic și o primești în format pdf în email în mai putin de 48 de ore.Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

PRIN ROUA GÂNDURILOR TIPĂRITĂ (softcover)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.