Impresii revista tipărită nr 13/2023

COPERTA REV 13

Impresii revista tipărită nr 13

Ioan Romeo Roșiianu 

Oceanul nu poate despărți români
Mulțumesc frumos Mihaela CD și Johnny Ciatlos-Deak!
Dumitrescu Mircea

Felicitări tuturor autorilor prezentați și tuturor celor care au contribuit la apariția acestei reviste de excepție!
 
Mihutiu Simona

Mulțumim! Felicitări pentru portul cuvântului românesc La Montreal!
 
 
AURELIA OANCA
Am primit cele două numere ale revistei POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, Nr. 13 și Nr.14/2024, care au făcut un drum lung peste ocean. Mulțumiri alese celor doi buni prieteni și fondatori ai revistei, Mihaela CD și Johnny Ciatlos Deak, doi oameni cu suflet mare, care se zbat pentru ridicarea pe cote tot mai înalte a cuvântului românesc, a creațiilor literare și artistice a celor care simt românește, chiar dacă viața i-a împrăștiat în lumea întreagă. Încă o dată, felicitări și mulțumiri dragi, prietenilor mei, Mihaela și Johnny.

Screenshot 2024-03-27 184352

Marieta Coman

Felicitări alese editoarei și oamenilor de cultură prezenți în acest număr al revistei !
 
🎉Din Montreal/Canada a ajuns azi, ca să îmi bucure ziua, frumoasa revistă ,,Poezii pentru sufletul meu „- Revistă de literatură, artă și cultură, respectiv numerele 13 și 14, revistă pentru care eu realizez pagina de noutăți editoriale.
✍În paginile ei mai sunt prezentă cu o recenzie pentru volumul poetului Constantin Vaciu-,,În lumea melcilor ” și, de asemenea, apare fiica mea Coman Raluca- cu picturile proprii.
🥰Mulțumiri deosebite adresez inimoșilor editori Mihaela CDși Johnny Ciatlos-Deak, care fac posibilă publicarea românilor de pretutindeni !💜
 
 
REVISTE
 
Simona Mihutiu
 
Cu o prezentare grafică de excepție, așa precum ne-au obișnuit Johnny Ciatlos Deak și Mihaele C.D., au apărut revistele cu nr 13 și 14 /2023 „Poezii pentru sufletul meu”.
Mulțumesc Mioarei Manoilă pentru impresiile sale după lectura volumului meu, Povestiri de la Senior Help”. De asemeni, mulțumesc pentru publicarea poeziei „Undeva, altcândva” (nr.13), „Septembrie” , Fabula (nr.14). Cuvântului autoarei despre piesa de teatru „Speranța nu urcă niciodtă cu liftul” și a unei scene din această piesă (nr. 14).
Mulțumim pentru efortul depus în slujba acestei prietenii literare care unește românii iubitori de poezie și artă, de peste mări și țări.
 
 
Mulțumesc prietenei mele, talentata și ambițiosa poetă Marieta Coman, pentru menționarea volumului meu Parcă te iubesc, la rubrica Noutăți editoriale în numărul 13/2023 al Revistei Poezii pentru sufletul meu – Montreal Canada
 
Ileana Pascu

Felicitări dragi, tuturor! Vă mulțumesc!❤
 
Ecaterina Rolea

Felicitări alese cu prețuire și respect, editoarei și celor ce au contribuit la apariția ei!

Mulțumesc mult cu prețuire!
 
Alexandrina Caragioiu

Felicitări redacției si tuturor scriitorilor din revista si bravo mamei Melania Rusu Caragioiu pentru neobosita activitate literara!
 
Cornel Vana

Felicitări și toată recunoștință pentru activitatea tuturor!

AL FLORIN TENE 

Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr.13 și 14/2023- Revista Românilor de pretindeni

431075063_6890364587734474_4892790468683918946_n

 
Ce nu face Centrul Cultural din Montreal, fac scriitorii talentați ce iubesc cultura română
Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr.13 și 14/2023- Revista Românilor de pretindeni
Am primit din Canada cele două numere al superbei reviste “Poezii pentru sufletul meu “ nr.13 și 14/2023, publicații de literatură, artă și cultură al românilor de pretutindeni. Cele două numere sunt tipărite în condiții grafice deosebite, policolor și pe hârtie cretată, fapt ce denotă respectful, celor ce o editează, pentru cultură, literatură și arta românilor.Această publicație a fost fondată în 30 octombrie 1918 în Montreal, Canada de familia de scriitori Mihaela CD, redactor fondator, și Johnny Ciatloș Deak, editor coordonator. Fiind cooptată și scriitoarea Aurelia Oancă ca director onorific.
În caseta tehnică descoperim ca șefi de departamente scriitori de mare talent, pe : Camelia Florescu, departament “Interviuri”, Marian Costache,” Știri”, Marieta Coman, „Publicații”, redactor senior:Ana Maria Surugiu, și redactori scriitorii:Aurelia Rînjea, Gabriela Raucă și Mihaela CD. La rubrica colaboratori sunt nominalizați scriitorii:Al.Florin Țene, Lăcrimioara Iva, Ana Munteanu Drăghici, Lucian Dumbravă și Vasile Bele. Imagini foto și video:Lucian Mihai Purici; Layont:Mihaela CD și Prepress: Arthur Weber.
Numărul 13 se deschide cu editorialul semnat de Johnny Ciatloș-Deak, senior editor la Editura“Globart Universum”, intitulat “Ce înseamnă să fi bun ?“, în care autorul pedalează pe educație, pe dezvoltarea personală privind atitudinea și comportamentul în societate. recomandă ca empatia față de semeni să fie mereu prezentă între oameni. Editorialul este o adevărată lecție de educație civică, și nu numai.
În acest număr de excepție înbogățit cu imagini ale tablourilor semnate de talentatul pictor turdean Cornel Vana, descoperim o paletă largă de semnături ale scriitorilor români din țară și de pe mapamod, cum sunt: Al.Florin Țene, unul din fondatorii Zilei Limbii Române, cum se specifică într-un articol, Mihaela CD, Carmen Rădulescu, Alexandrina Iurcu- Bălan, Ana Munteanu Drăghici, Aurel Furtună, Ioan Romeo Roșiianu, Ionuț Țene, Ligia Ana Grindeanu, Ion Anton Datcu, Melania Rusu Caragioiu, Kessy Ellys Nycollas, Titina Nica Țene, Marian P.Belciug, Radu Botiș, Trandafir Sîmpetru etc.
Numărul 14 al revistei , de care facem vorbire, se deschide cu un editorial al neobositului și talentatului Johnny Ciatloș Deak în care relatează “Gala artelor, edi’ia a IV-a, Montreal, 2023-Aniversând împreună revista “, text ce se deschide cu zicerea apostolului Petru, care spunea: “Dumnezeu nici nu se grăbește, nici nu întârzie “. Practic editorialul este un reportaj al amplelor activități culturale, însoțit de fotografi color ( poate fi considerat și un fotoreportaj) care ne intoroduce în ampla și frumoasa manifestare a Galei Artelor, unde a participat un mare număr de spectatori, la care și-au dat concursul următorii artiști și poeți: domnul Mihai cu Balada lui Ciprian Porumbescu, poeta Claudia Hogman, Diana Vîrlan care a interpretat o romanță, soprana Andra Raluca Covaciu ce a interpretat o melodie din repertoriulo international. Doamna Elena Grădinaru a interpretat poezia Toamna, iar artistul Leonid Șaramet a interpretat O solo mio etc.
În acest număr publică autori enumerați mai sus , dar și alții, precum : Gelu Dragoș, Ecaterina Rolea, Luminița Trăistaru, Marius Fincă, regretata Olimpia Sava, Nina Lavric, Tudosia Lazăr, Vasile Dan Marchiș, Victor Manole, Pica Maria N. Boștină etc.Semnează lucrări de pictură: Carmen Doreal, Carmen Mihaela Coca, Mircea Ruștiuc, Monica Grecu și Ofelia Armașu-icoane pe sticlă, iar Iulian Pașca publică fotografii artistice.
Constat, în cele două numere alei revistie, împletirea armonioasă a diferitelor generații de creatori, rezultând ca aceste generații de scriitori de expresie română, unificați de aceste publicații, ar reprezenta un nou val, mâine clasigizabil, care astăzi are posibilitatea de a se afirma în lume prin publicațiile editurii „Globart Universum”. Studiind poezia apărută în cele două numere, de care facem vorbire, avem de aface pe de oparte cu autori poeți de un viguris talent, puternice personalități, cu o categorie lirică unitară, originală, cu tendințe estetice în general comune.Interesant este de observat în paleta policronă de poezii publicate în cele două numere, că se întâlnesc lirici de toate formele estetice, de la suprarealiști, medievaliști, balcanici, ermetici erudiți și până la poeți ai notației.Majoritatea făcând parte din noul curent apărut după evenimentele din decembrie 1989, evidențiat de Al.Florin Țene, și botezat proglomodernul, teoretizat în urmă cu 20 de ani în revista Oglinda Literară. Poezia publicată în cele două numere este pluricoloră, o probă a diversității de stiluri și bogate în valori care în fond caracterizează literatura română de pretutindeni. Majoritatea acestor poeți exemplifică o tendință insolită a literaturii române contemporane și anume aceea complementaristă.Raportul lor cu tradiția este unul activ și înnoitor.
Universul seriei de poezii publicate în numerele revistei internaționale POEZII PENTRU SUFLETUL MEU , prin meritul și gentilețea poetei Mihaelei CD și Johnny Ciatloș-Deak este în fond universul poeziei românești majore, de pe mapamond, emblema diversității ei și nu mai puțin unicitatea acesteia în literaturile universale.
Al.Florin Țene
May be an image of map and text that says 'ZII PENTRU SUFLETUL MEU Revistă de literatură, artă și cultură CZII PENTRU Revistă de literatură, artă SUFLE Revista românilor de pretutindeni nânilor de preturtinden NF.13/2023 2023 ÎN ACEST Rădulescu Răduec Române interviu cu Zilei Carmen Limbii Români Florin Țene de succes: părintele culturale din editoriale Montreal AI. Știri Noutăți Creații Creațiiliterare literare imagini Nr. IN 14/2023 vcces: interviu saci'
 
Alice Horak

Mult succes și bucurie în inimi!
 
Limona Rusu

Felicitări cu drag și admirație!

Gabi Bondrea

Cata munca …!
Sa aveti multe satisfactii pe masura eforturilor depuse dragii nostri !
 
 
Valerian Marinescu

Un drum cu realizări și satisfacția Bafta!
Mircea Feurdean

Felicitari frumoase
 
 
Ecaterina Rolea

Felicitări alese cu prețuire și respect!
 
Alexandrina Iurcu Balan

Sincere felicitări și prețuire!💐
 
Nina Lavric

Mulțumiri! Felicitări frumoase!
 
Marieta Coman

Felicitări editurii !Felicitări tuturor !
 
Olga Grigorov

Prețuire cu felicitari alese pentru frumosul dăruit!

Andreea Damian

Felicitări alese pentru acest proiect grandios care reunește acte de cultură de la nivelul unei lumi întregi, sub auspiciile Revistei „Poezii pentru sufletul meu” condusă cu atâta măiestrie și dedicare de distinșii Mihaela și Johnny Ciatloș-Deak !❤️

Ileana Pascu

Mulțumesc, cu prețuire! Felicitări tuturor colaboratorilor!
 
Valentin Lupea

Felicitări frumoase, tuturor!

INTERFENȚE CULTURALE ROMÂNEȘTI

 AURELIA RÎNJEA

AURELIA RINJEAREVISTA POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr. 13/2023, revistă de literatură artă și cultură, apărută la editura Globart Universum, ne invită într-o călătorie spirituală, acaparându-ne cu un cuprins generos și bucurându-ne de întâlniri noi.

 Cu un cuvânt de bun venit, ne întâmpină, domnul Johnny Ciatloș Deak senior editor al Editurii Globart Universum, care ne aduce în prim plan dimensiunea unei valori umane hristice, „bunătatea”. Un concept prezentat admirabil, prin care ne îndeamnă ca împreună fiind buni, să practicăm această manifestare firească, dar atât de necesară, astfel ca „trăind în Lumină și prin Lumină”, să facem lumea mai bună!

 Marian P. Belciug – Canada, deschide grupul colaboratorilor care ne invită să reflectăm la faptul că „Fabula lui George Topîrceanu, „Bivolul și coțofana”, A fost scoasă din manualul școlar” (Condamnarea bivolului), o realitate tristă, când atâtea valori culturale care ar trebui să dăinuie sunt în mod voit ascunse, spre a nu fi cunoscute și transmise mai departe, iar prin Moartea diamantului, până și Diamantul se revoltă de nedreptatea și de „abuzul de exploatare”, care a copleșit Pământul.

Diti Zurbagiu – România, ne privește prin Ochiul Iubirii, un ochi sădit în ea însăși, croit din soare, menit pentru a dărui iubirea și a îmbrățișa cu el creația.

Cornel Vana – România, ne încântă cu picturi superbe cuprinzând autoportret, teme biblice și peisaje românești.

 Aurelia Rînjea – România, vă invită la O ÎNTÂLNIRE CU SUFLETUL ROMÂNULUI CARE ÎȘI POARTĂ ȚARA CU EL, prin recenzia la cartea „MIHAELA CD ȘI OPERA SA”, scrisă de distinsul critic literar, AL FLORIN ȚENE, apărută la Ed. GLOBART UNIVERSUM, Canada, 2023, o carte pe care v-o recomand, care o să vă bucure sufletul!

Cu aceeași tematică literară, dl. Johnny Ciatloș Deak,  Răsfoind cronicile criticului literar Al Florin Țene, ne invită să descoperim misterele unor „critici literare realizate de distinsul critic Al Florin Țene, în cartea „Mihaela CD și opera sa în opinia criticului literar Al Florin Țene” pentru a înțelege și a pătrunde în tainele ce le ascunde pana măiastră a Mihaelei CD”.

Marius Fincǎ Canada, ne prezintă un fragment din „Românii în Mileniul de Întuneric”, Editura Geto Dacii, un fragment plin de emoție, istorie și adevăr, pe care dumnealui îl aduce în Lumină, spre a fi cunoscut și prețuit.

Ana Maria Surugiu ne vorbește despre O seară de suflet la Consulatul României la Montreal – 27 iulie 2023, un moment emoționant, care a avut în centrul atenției pe dl. Alexander Hausvater, un „geniu al teatrului universal”.

Silvia Mihalachi – România, vine cu o iubire care se revarsă asupra noastră în culorile toamnei, în cuvinte, în culorile sufletului, din al cărui preaplin ne dăruiește acest sentiment divin și regenerator, în această lume atât de plină de neiubiri.

Trandafir Sîmpetru – România, prin ale cărui poezii respirăm briza oceanului său de iubire, care se revarsă poetic spre oameni, cu pasiune, cu așteptări, într-o sincronicitate cu natura, cu universul.

Tot Trandafir Sîmpetru, Presedinte World Poets Association, ne întâmpină cu un Cuvânt înainte, Cuvântul… bob de lumină!!! la cartea CU SUFLETUL ÎN PALMǍ, Mihaela CD, bob de lumină fiind chiar poeta, „poemele sale respirând un lirism discret, solar meditativ”.

Coman Raluca – România, ne încântă cu Pictură – acrilic pe pânză, invitându-ne prin lucrările sale, la a medita printre flori, în pașii unui diafan balet spiritual.

Simona Mihuțiu – România, vorbește cu Lumina, venită de UNDEVA, ALTCÂNDVA și ne prezintă un fragment din cartea semnată de dumneaei, Piesa de teatru „Speranța nu urcă niciodată cu liftul” apărută la Ed. Vatra Veche, – „un manifest exprimat în limbaj artistic împotriva dezvoltării într-un ritm amețitor a Inteligenței Artificiale”.

Liliana Badea – Cârstea din România, „readuce dorul, iubirea, înapoi”, în Sunet de pian, într-o reîntoarcere către sine, așternându-și gândurile pe pânza sufletului, spre a le împărtăși „celor ce nu aud”.

Carmen Doreal – Canada, ea însăși explozie de culoare, cu priviri subtile, cu reverberații cromatice, își aduce în suflet primăvara – vara.  

Leonid Saramet – Canada, dăruiește o poezie mamei, cu recunoștință de bun creștin în fața ei și a lui Dumnezeu.

Camelia Florescu – România, cu dorul de țară, de Carpați, în Maică Țară, rememorează în trăiri autentice iubirea de țară, dar și iubirea umană, „dulce-amăruie”.

Aurelia Rînjea – România, prezintă minunatul proiect ÎMPREUNĂ SǍ DǍRUIM IUBIREA PRIN VERS, EDITURA GLOBART UNIVERSUM, MONTRÉAL • CANADA • 2023, o antologie de zile mari, de sărbătoare, în care Iubirea se regăsește atât de frumos în poezie.

Gelu Dragoş – România, ne face o prezentare a poeziilor lui Daniel Leonard Moraru, pentru care „Iubirea este o stare existențială”.

Ana Maria Surugiu, ne invită la JOIA CULTURALĂ ROMÂNEASCĂ, 17 AUGUST 2023, un eveniment cultural deosebit, desfășurat Sub egida F.R.C. Fundației Romane din Canada, unde Cenaclul Păstorel Teodoreanu și Cenaclul Mihai Viteazul, moderatori domnii Ion Datcu Anton și Marius Fincă, pasionații de cultură și-au dat întâlnire, ca de obicei, în Sală comunitară a Catedralei Sf. Ioan Botezătorul din Montreal.

Lăcrimioara Iva – Italia, ne poartă pe malul Crișului, trezind în noi nostalgii și dorul de Bunici, o Fulguire-încurajeală, în memoria fratelui ei, cât și cuvinte emoționante adresate Tatălui în Cuibar gol.

Ionuț Țene – România, într-o revelație a esteticului ne vorbește despre Originalitatea poeziei. Îi mulțumim!

Ileana Pascu – Spania, ne poartă pe meleaguri dâmbovițene, atât de aproape de mine, la Vatra Ocniței – (Moreni) – România, un adevărat Paradis pe care îl poartă în suflet și îl cântă într-un Joc de culori.

Rubrica ROMÂNI DE SUCCES, semnată de Camelia  Florescu, are ca invitat pe binecunoscuta Carmen Rădulescu, a cărei muzică ne-a încântat sufletele și ne reprezintă.

Vasile Bele – România, închină un frumos POEM PENTRU TINE, LIMBA ROMÂNĂ… care pentru poet este și va rămâne DUMNEZEIRE, toate într-o comunicare cu Dumnezeu, la ale cărui uși, mai devreme sau mai târziu, cu toții batem!

Ligia Ana Grindeanu – Statele Unite ale Americii, poartă în suflet primăvara unde și cuvintele înfloresc, pe arcuș de timp, de vioară, în „ANOTIMPURI RETRO”.

Mioara Manoilă vine cu impresii de lectură, despre POVESTIRI DE LA SENIOR HELP, scrisă de SIMONA MIHUȚIU, un impresionant episod despre viață, prin care ne îndeamnă să ne oprim din goana absurdă după nimic, pentru a percepe timpul prin trăirile oamenilor!

          Melania Rusu Caragioiu – Canada, ne insuflă magia toamnei prin SE COC PERELE, într-o frumoasă scriere, jovial pășind printre cuvinte și propriile-i doruri.

Alexandrina Iurcu-Bălan din Canada, în clipa nemuririi vorbește cu sufletul, învățându-ne două lecții fundamentale, lecția iubirii și cea a Iertării.

Ion Anton Datcu – Canada,  face o radiografie pertinentă a Țării, care e pusă pe „bursă” și „ipotecată”, unde Libertatea este „feliată” și furată.

Ofelia Armașu – Canada prin pictura sa, icoane pe sticlă, ne induce un aer liturgic, alături de Maica Domnului, Fiul Ei și Tatăl Ceresc, entități divine, atât de apropiate de sufletul românului.

Victor Manole – România, Oriunde în lume va merge” va sădi precum un copac, iubirea, dragostea de glie și de graiul românesc.

Titina Nica – Țene din România, o extraordinară povestitoare ne încântă de data aceasta cu O boacănă cât casa.

Radu Botiș – România, pe care îl cunoaștem prin vocile de taină, pe care cu siguranță doar preotul ce este le aude, prin Opinii, spicuiri, referinţe, despre autor realizate de poetul Vasile Hatos.

Iuliana Pașca – România, pe oferă fotografie artistică, în care lumina și viziunea autoarei se îmbină perfect, invitându-ne la reflecții.

Liviu Pendefunda – România, ne aduce Pentru depărtare, ecourile nemărginite ale dragostei, o auroră plină de iubire, care se revarsă apoteotic precum Furtuna în sufletul poetului.

Ecaterina Rolea – România închină Odă mamei, cuprinsă fiind de amintirile magice petrecute cu aceasta.

Lucian Dumbravă – România, ne prezintă zbaterea poetului în acest război existențial, în care totul este relativ, cu trimiteri la căderea consecutivă a omului,  până când „în ființe / se usucă merii” (sublimă construcție poetică).

Vasile Dan Marchiş – România, ne măsoară cu ochiul său ager TOATE ACESTEA, „bunuri universale – urzicile –”, cu trimiteri sugestiv la „Partidul melcilor” sau la „porumbel voiajor ratat – drapelul anilor trecuți”, pentru corabia – Țară  „care plutește în derivă”.

Johnny Ciatloş Deak, membru al Uniunii Jurnaliştilor Independenți din România, senior editor Globart Universum Publishing House Montreal, ne prezintă apariția editorială  FEMEIA CARE A UITAT SĂ MAI PLÂNGĂ, semnată de MIHAELA CD, o carte care transmite multă lumină din cea lăuntrică a autoarei. Impresii despre același roman ne sunt împărtășite de către criticul literar Al Florin Țene, de către scriitoarea canadiană Ana Munteanu Drăghici și de către Lăcrimioara Iva.

Dorina Omota – România, vine cu un strigăt de disperare: Ce-am dorit și ce-am primit? – în țara ca o epavă, sufocată de nebunia celor care o fură și îi stoarce bogățiile.

Lilian Curevici  – Canada, se simte român, oriunde și oricând, purtând în el cu demnitate credința în Iisus, cu ecouri elene și convingerea că doar prin Primăvara divină renaște de fiecare dată.

Aurelia Rînjea – România, vă invită prin Notele de lectură la POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr. 12/2023, la o autentică PASTORALĂ ROMÂNEASCĂ A TIMPULUI PREZENT, ce se adresează lumii, redând viața românilor de pretutindeni, ce păstoresc cu credință Cuvântul și valorile românești.

Valer Ariton – România, vine cu un salut de BUN VENIT, TOAMNĂ, pe glia românească, aducătoare de daruri și bucurii.

Mihaela CD, membru al Uniunii Scriitorilor din Canada, membru al Ligii Scriitorilor Români, Președinte al World Poets Association – filiala Canada, ne propune spre reflecție un subiect interesat, Adevărul cel Adevărat și Adevărul fiecăruia, un subiect actual, în această lume atât de permisivă și plină de neadevăruri care sunt promovate.

Olga Văduva Grigorov – România, urcăm alături de ea pe Scara iertării, sub semnul Sfintei Cruci, ca să aprindem iubirea cea „frățească”.

Kessy Ellys Nycollas – România, aduce ZORILE mai aproape de noi, purtând în suflet nostalgia amintirilor, rescriind scenarii pline de candoare și lumină.

Liliana Moldovan – România, într-un TIMP ETERN, al iubirii, pe care o metamorfozează în metafore, îi cuprinde „sfera inimii”, pământul și Cerul. De asemenea ne prezintă un fragment din prefața cărții Mihaela CD și opera sa în opinia criticului literar Al Florin Țene, care cuprinde în această carte esența operelor semnate de distinsa doamnă Mihaela CD.

Mircea Marcel Petcu – România, oferă cititorilor Floarea iubirii, care de fapt este floarea propriei inimi. 

Pica Maria N. Boştină – România, ne ademenește într-un Vals al Florii, printre îngeri și doine românești, înălțând rugă către Dumnezeu: „Să-mi ți-i Doamne tinerii țării / Tot mai aproape să ne fie”(Îngeri).

Violeta Bobocea România, cu un realism care o caracterizează, vede cum Se scrie istoria lângă noi, în care și oamenii și „pomii plâng”, în care războiul le fură tinerii, libertatea și legendele.

Al Florin Țene – România, ne răspunde la întrebarea EXISTĂ O  DIZARMONIE  DINTRE VIAȚA REALĂ ȘI  LUMEA SPIRITULUI?, subliniind că progresul psihologic este coordonat necesar progresului spiritual.

Arpad Toth – România, ne oferă un grupaj de Rondeluri, al fericirii, al femeii divine, al sălciei pletoase, încântându-ne cu virtuțile umane hristice care ne sunt dăruite.

Gabriela Rauca – Austria, ne trimite „Mesaje târzii”, printre declarații de dragoste și dimineți cu savoare de cafea și de poezie.

Rubrica ȘTIRI CULTURALE DIN MONTREAL e onorată de binecunoscutul Marian Costache, prin O vară de (ne)uitat, plină de activități culturale reușite.

Mihaela CD – Canada ne oferă Pictură, Acrilic pe pânzǎ, cu o tematică incitantă, BOREAL RESURECTION, CELL LIFE, COSMIC ERUPTION, THE QUIET OF THE STORM, CITADEL, în culori pastelate și diafane.

Nina Lavric – Elveția, într-o comunicare cu Dumnezeu, doar cerul fiindu-i salvarea, „să trăim frate cu frate”. Printre îngeri și chemări, dorește Pacea pe pământ.

Ana Munteanu Drǎghici – Statele Unite ale Americii, ne îmbrățișează cu o toamnă arămie, unde o „Frunză Chitară” fredonează melodia vieții și a timpului, alături de „emoții, dor și nostalgie”, într-un zbor al prezentului plin de amintiri.

Marieta Coman – România, ne prezintă impresii despre volumul ÎN LUMEA MELCILOR, al poetului Constantin Vaciu,  publicat la Editura Ştef din Iaşi, 2023. Un volum cu o „filosofie subtilă”… „cu împărtăşirea nelipsită a sentimentului sublim de iubire”.

Mircea  Ruștiuc – România, prin lucrările sale PICTURǍ, ulei pe pânzǎ, ne dăruiește libertatea spiritului prin culoare.

Rubrica NOUTĂȚI EDITORIALE e semnată de Marieta Coman, anunțând o vară bogată în creații literare și artă.

Aurelia Oancă – România, vine cu proză scurtă, cu trăiri autentice în care „Și îngerii plâng câteodată!”… „Aici e termină o poveste și începe un roman!

Aurel Furtuna – România, ne împărtășește Iubirile nesfârșite, dar mai presus de toate, el iubindu-l pe Dumnezeu!

Monica  Grecu – Canada, ne invită prin pictura sa, într-un univers în care să vedem lumea prin ochii artistului care este.

Ioan Romeo Roșiianu – România, ne oferă un  Fragment din volumul în pregătire „Întunericul speranţei’”, care deja ne atrage atenția prin profunzimea scrierii, a trăirilor și a personajelor în ONOARE TÂRZIE.

Mircea D. Dumitrescu – România, vine cu o O GLUMĂ INFERNALĂ…  CU IZ DE CARNE ARSĂ ȘI LACRIMI MULTE, MULTE!!! în poezia RĂZBOI.

Prof. Gelu Dragoș România, ne prezintă pe Al FLORIN ȚENE, unul din Părinții Zilei Limbii Române, cel care a propus ca ziua de 31 august să reprezinte Ziua Limbii Române.

Marian Costache – Canada, ne îndeamnă la credință. În lumea asta compromisă, își păstrează limpede Crezul: „ţara mea, neamul şi Dumnezeu”.

Mihaela CD – Canada, iubitoare de viață își dorește Vara, Toamna, într-o muzică intrinsec generatoare de iubire, de pace și de poezie. O poezie în stil propriu, care ni se așează în suflete, ca un strop de fericire, precum un  dar unic și sfânt.

Consider Revista un prilej de întâlnire și de rezonanță, în preocupări culturale ale românilor de pretutindeni. O Interferență, pentru că din punct de vedere fizic, interferența este un fenomen fizic de întâlnire și compunere a două sau mai mult unde, rezultând maxime sau minime, funcție de coerența și defazajul dintre ele. Aici avem de-a face cu un fenomen cultural, cu întâlniri literare, artistice, coerența fiind asigurată de țelul comun al creatorilor, de iubirea de țară, de cuvânt, de valorile culturale românești, interferând într-un sincronism ce conduce la speranță, la creșterea și împărtășirea valorilor umane, în țară și în lume. E un mod de a respira, de a te hrăni prin cultură și de a dăinui acest popor.

Generos și frumos proiect, iată că a prins viață, grație acestor oameni minunați, care au realizat prin demersul lor un frumos dar spiritual oferit românilor și umanității.

Felicitări colaboratorilor, felicitări și mulțumiri distinșilor MIHAELA CD și JOHNNY CIATLOȘ DEAK, cât și Redacției Revistei!

aurelia-rinjea-portret-1

 AURELIA RÎNJEA

Membru al World Poets Association România 

și al Uniunii Scriitorilor de Limba Română  

Revistele se pot cumpăra fie un singur număr 20$  fie prin abonament ( 4 numere/an) la 75$ accesand linkul urmator:https://poeziipentrusufletulmeu.com/oferta-noastra-librarie/

 

Vă invităm să comandați revista cu numărul 11 12 si 13   în format  tipărit  sau în format electronic, vă mulțumim!

REVISTA TIPARITA NR 13 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 13 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

coperta-rev-13-copy-2-1

FORMAT ELECTRONIC (ebook) al revistei PPSM nr 13

Cumpără numărul 13 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic .Revista în format pdf iți va fi livrata în email in următoarele 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

FORMAT ELECTRONIC (eBook) al Revistei nr 12/ 2023

Cumpără numărul 12 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic .Revista în format pdf iți va fi livrata în email in următoarele 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

REVISTA de colecție TIPĂRITĂ NR 12 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 12 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

REVISTA de colecție TIPĂRITĂ NR 11 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 11 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

FORMAT ELECTRONIC (eBook) al Revistei nr 11 de colecție

Cumpără numărul 11 al revistei de literatura arta și cultura ”Poezii pentru sufletul meu” în format electronic.Revista în format electronic iți va fi livrata în email în mai putin de 48 de ore! Avantaje: mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

10,00 CAD

Mai citește: 

Pagina de Melodii

Pagina de Pictura si Arte Visuale

Clubul GOLD al revistei tiparite

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Mihaela CD:Răspunsuri la întrebările cititorilor săi

Johnny Ciatlos Deak: Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni  continua!

COLECȚIA ÎMPREUNĂ -FORMAT TIPĂRIT( softcover)

Au câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -”CARTEA DE ANTOLOGIE SI CULTIVARE A VALORILOR LITERARE A ANULUI 2023 ”- În cele trei volume ale colecției de antologii ÎMPREUNǍ ce reprezintǎ Iubirea, Credința ṣi Bunǎtatea veți găsi creații literare de excepție,ele fiind diferite prin tematica pe care o abordeazǎ dar ṣi prin materialele prezentate într-o gamă diversificată de creații literare. Un periplu de frumos ce va oferi cititorului satisfacția de a descoperi fărâme din abundentul har divin cu care au fost înzestrați. Comanda acum colecția ÎMPREUNǍ în format tipărit și vei beneficia de transport gratuit oriunde în lume ( oferta valabilă timp limitat)

100,00 EUR

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.