Prof. Doctor DAN SEMENESCU-Invitat la emisiunea SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-partea-1-a

430023020_414071827806210_1990707496522597639_n (1)

Prof. Doctor DAN SEMENESCU- Cercetător în socio-antropologie. Partea a 1-a.

 
Este imposibil să cuprinzi în câteva fraze activitatea unei personalități de talia domnului profesor Dr. Dan Semenescu cercetător în socio-antropologie, fiind considerat în Franța unul dintre cei mai mari specialiști ai vechilor civilizații.
Distinsul invitat al emisiunii Salut Românesc din Montreal s-a născut pe plaiuri vâlcene mai precis în frumoasa localitate încărcată de istorie și cultură Horezu. După terminarea studiilor gimnaziale și liceale urmează cursurile facultății de Automatică București ulterior și cea de filosofie din capitală.
După prăbușirea comunismului 1991 pleacă la renumita Universitate Sorbona în Franța unde se specializează în socio-antropologie universală obținând în anul 2007 doctoratul cu mențiunea „Summa cum laude” continuându-și activitatea în cercetare și profesorat.
În anul 1992 realizează reportaje pentru televiziunea franceză alături de regretatul Paul Goma. Revine în România și predă ca profesor universitar în perioada 2004- 2008 la Târgu Jiu apoi Cluj și Craiova. A scris șase cărți și publică o serie de articole, eseuri și lucrări în diverse publicații internaționale de sociologie, istorie, filosofie și antropologie.
 
429969674_414074171139309_9060757705825994612_n
 
În 2011 împreună cu soția și cei doi copii emigrează în Canada unde își continuă pentru un timp activitatea de profesor la facultatea de antropologie din cadrul UQAM (Université du Québec à Montréal). Cu trecerea anilor, datorită unor condiții tot mai dificile, privind sursele de finanțare a diverselor programe în cercetare renunță la catedră și devine director de infrastructură la un complex de rezidențe de bătrâni unde își desfășoară activitatea și în prezent.
Este pasionat de apicultură, pasiune ce a moștenit de la tatăl său. Este un producător renumit în Quebec de produse apicole de înaltă calitate.
Domnul Semenescu este o reală enciclopedie universală, dar și o persoană demnă cu principii sănătoase despre viață, iar acest fapt ne-a determinat să purtăm un dialog pe durata a 3 ore, care cu mare ușurință puteau fi extinse la alte 3 (cel puțin) despre realele probleme și pericole , ce frământă și pun în pericol populația planetei și a umanității ca specie.
Dacă doriți și sunteți interesați să descoperiți lucruri extrem de interesante și de actualitate de la cel care a dat mâna de două ori cu fostul președinte Gorbaciov vă invit să urmăriți cele două episoade doar la UNIVERSUM VIP studios la emisiunea ta de suflet, SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL!
 

18 carti MIHAELA CD

Mai citește: 

Cum pot să mă înscriu în clubul GOLD al revistei tipărite PPSM?

Johnny Ciatlos Deak: Programul de promovare al scriitorilor și artiștilor români  contemporani   de pretutindeni  continua!

Cum pot publica si eu in revista?

Invitație de participare la antologia ”STELARIS”-2024

Pagina de Pictura si Arte Visuale

O Gala binecuvântată de Dumnezeu Gala Artelor EDIȚIA A 4-A -2023

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Cumparaturi in format electronic: eBook

Johnny Ciatlos Deak -Evenimentul DARURI DE SUFLET-lansarea cărții ”Cu sufletul în palmă”

Oferte promotionale!

INVITAȚIE DE PARTICIPARE  LA REVISTA  tipărită  nr 16/2024

Trei publicații ale editurii Globart Universum premiate de Liga Scriitorilor din Romania,pe anul 2023

Ce mai e nou prin librărie?

EMISIUNI SALUT ROMANESC DIN MONTREAL-talk-show

Doneaza din suflet pentru sufletul tau

rev-14-copy-2

REVISTA TIPARITA NUMARUL 14 POEZII PENTRU SUFLETUL MEU

Cumpără numărul 14 al revistei de colecție Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. A câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -” PUBLICATIA LITERARA A ANULUI 2023 ” Revista de colecție de o calitate excepțională, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colecționează fiecare număr al revistei tipărite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

CU SUFLETUL ÎN PALMĂ-format tipărit (softcover)

Cartea CU SUFLETUL ÎN PALMĂ te va purta în universul liric al scriitoarei Mihaela CD care își pune sufletul în palma cititorului oferindu-i poezii din sufletul său pentru sufletul cititorului. Comandă acum această bijuterie literară care iți va încânta sufletul cu siguranță și vei beneficia de transport gratuit oriunde în lume și vei primi un semn de carte cadou!

35,00 CAD

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.