Mircea Marcel Petcu – Carte… fermecată ”Recolorarea cuvintelor” de Mihaela CD-Impresii

 

COPERTA RECOLORAREA CUVINTELOR

Carte… fermecată ”Recolorarea cuvintelor” de  Mihaela CD

,,Procedez în viață ca și în logică. Fiecare om este un semn pe care îl interpretez  cum îmi place.”

                                                            TRAIAN GÂNJU

Impresii de prof  Mircea Marcel Petcu

Această nouă carte semnată și asumată de talentata autoare Mihaela C.D., ce cuprinde 7 capitole distincte, în care autoarea încearcă și reușește în mare măsură să ne bucure inimile atât cu unele considerații personale legate de ”Adevărul cel adevărat”. ”Ai grijă de sufletul tău”,  ”Puterea binelui asupra răului”, ”Cuvinte colorate în fericire”, ”Descoperind bulgărele de lumină”, ”Viața o poveste netrucată” … și multe altele, precum și scurte păreri critice ale creațiilor unor autori precum Dumitrel  Plopeanu, Ana Muntean Drăghici, Adela Conciu, Alexandru Țene, Liliana Moldovan, Aurelia Rînjea, Ștefan Dima Zărnești, precum și bucuria întâlnirii cu presa din Romania, în ”Vești din depărtare”. Menționez că sunt și alte capitole care nu au fost enumerate din lipsă de spațiu.

E un volum complex care atinge aproape toți parametrii literaturii, transformându-se într-un tot unitar care încântă atât ochiul cât și inima.

Minunată această împletire a adevărurilor  … ce cuprind  în brațele timpului gândiri bune, adevărate atât cititorilor cât mai ales iubitorilor de frumos.

Recolorarea cuvintelor, titlul volumului, nu face altceva decât să consemneze gândurile autorului, să confirme și să analizeze fețele  adevărurilor văzute (trăite).

Cartea aceasta e o stare verticală de adevăr, credință, suferință, iubire, o lumină sângerândă, atinsă de fiori și ispite.

Stările  sufletești  ne însoțesc prin viață, așa cum ne e rânduit fiecăruia … De aceea afirmațiile din volum au puterea de a limpezi lucrurile, de a le arăta adevărata față și formă în funcție de materializarea fiecăruia… cum omul lasă locul visului ca un foc purificator. Atunci zborul prăbușit al îngerului păzitor ajunge la tine,  atunci muzele găsesc drumul spre noi, gândurile se clarifică recunoscând arsura.

Cuvintele albastre se zbat obsedant să cucerească inimile, acolo unde mâinile – pasări în vâltoare – nu au reușit.

Goale cuvintele se umplu de sens pentru a hărțui până la marginea clipei, până la izvoare.

Te scalzi atunci într-o clepsidră de vise și păpădii, privirea îți devine temnița soldaților lumii pierduți în războaie, și îți dai seama că prin vârful peniței tale curg adevărurile tale, ale celor cunoscuți ție.

Apoi vine o vreme liniștită…  în care toate se sedimentează, se liniștesc, când pulsul remanent urcă sângele .. și da … înțelegi stările autorului cum te confunzi și tu cu el.

Mihaela C.D. este o călăuză… adevărat înzestrată cu har… ce a reușit să prezinte toate aceste ,,bunătăți”: eseuri, impresii, articole, recenzii și cronici literare în culori potrivite, făcând astfel un portret mirific acestei cărți minunate.

Ar fi fost multe de spus, dar am încercat să fiu cât mai scurt ferindu-mă să fac un ,,punct de vedere critic”… pentru că ,, la ceas târziu în noapte, când liniștea dansează pe margine de cer îmi ascult în voie bătăile inimii”, la fel ca cele ale autoarei încercând să înveselesc cuvintele și să recunosc temerile autoarei pline de veselie și intensitate.

Cartea aceasta frumoasă, muncită prezintă atât partea cunoscută cât și pe cea necunoscută a lumii, pe care, tu, cititorule, poate că ai uitat-o.

Liniștește-ți inima, sufletul și citește să vezi că ești la o aruncătură de condei de ea…

Cartea fermecată arde, te consumă până la cenușă … Citește-mă! Strigă ea… Mângâie-mă! adaugă cuvântul, Merită! spun eu.

Dragostea este clipa în care devenim atât de ușori încât aerul ni se pare că aleargă.

petcu mircea marcel-2

Cu sinceritate

Mircea Marcel Petcu

Președintele A.S.T.

Ambasador internațional al păcii prin literatură

Notă: Am fost un ,,fericit” aflându-mă înaintea dumneavoastră în acest ,, univers divin al iubirii”

 

Proiectul 6 cărți pentru bibliotecile din România

Se continuă derularea Proiectului   ”6 CĂRȚI PENTRU ROMANIA -2023  pe care îl anunțam la finalul anului trecut,   este vorba despre un proiect de 6 cărți  noi la care lucrează scriitoarea  Mihaela CD împreună  cu colaboratorii săi de la editura Globart Universum din Montreal și care își propune să doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din România, căci  după cum vă anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. 

Acestea sunt  cele 6 cărți ale proiectului  mai multe detalii click pe  imagine!

  Mockups-All

Și tu poți participa la acest proiect  prin :

-Donație de bani ( gofundme acceptă donații de la minim 5 dolari)
-Distribuind – Share- și făcând publicitate acestei campanii
-Comentând și împărtășind cu noi și cu prietenii dvs despre campanie și pe alte platforme de socializare.
 
 
 
 

 
 
Pentru a susține acest proiect : 
puteti dona  la GO  FUND ME https://gofund.me/2eb81559
 
sau puteti dona   prin butoanele de mai jos in USD dollars, CAD dollars  sau Euro :

SUSȚINE PROIECTUL 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA

Doneaza 10 euro sau multipli de 10 euro pentru a susține acest proiect care își propune sa doneze un număr cât mai  mare de cărți bibliotecilor  din Romania, căci  după cum va anunțam cererea este foarte mare, bibliotecile vor aceste cărți dar nu au fonduri, motiv pentru care am apelat la ajutorul și sprijinul dumneavoastră. Va mulțumim!

10,00 EUR

ÎNDUMNEZEIRE TIPĂRITĂ (softcover)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Indumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

PRIN ROUA GÂNDURILOR TIPĂRITĂ (softcover)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format tipărit și beneficiază pentru un timp limitat de transport gratuit și un semn de carte cadou!

35,00 CAD

MĂSURÂND CLIPA TIPĂRITĂ (softcover)

MĂSURÂND CLIPA este un volum de versuri nemuritoare scrise cu pană sufletului de doua dintre cele mai îndrăgite poete contemporane Mihaela CD și Aurelia Oanca care reușesc sa tina cititorul în lumea nemuririi pe tot parcursul lecturii. Comanda acum volumul de versuri în format tipărit și vei beneficia de transport gratuit și de un semn de carte cadou!

35,00 CAD

Mai citește: 

SUSȚINE SCRIITORUL ROMAN!  Cultura se pastreaza prin scriitura!

Susțineți proiectul: 6 CĂRȚI PENTRU BIBLIOTECILE DIN ROMANIA !

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

INVITAȚIE DE PARTICIPARE  LA REVISTA  tipărită nr 16/2024

In curând va fi tipărită revista numărul 14/2023

PREMIILE LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA pentru cărți apărute în anul 2023 

Ce mai e nou prin librărie?

Cum pot publica si eu in revista?

Clubul GOLD al revistei tiparite

PRIN ROUA GÂNDURILOR format ELECTRONIC (ebook)

Cartea PRIN ROUA GÂNDURILOR autor MIHAELA CD-a câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -”CARTEA DE CRITICĂ LITERARĂ, ESEU SI ISTORIE LITERARĂ A ANULUI 2023 ”- este o carte de proza scurta, articole, eseuri și cronici literare care va va purta prin roua de gânduri a scriitoarei ajutându-va sa pătrundeți în lumea sa plina de iubire și bunătate. Comanda cartea în format electronic și o primești în format pdf în email în mai putin de 48 de ore.Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

ÎNDUMNEZEIRE format ELECTRONIC (ebook)

ÎNDUMNEZEIRE este o carte de poezii în care Mihaela CD ne arata importanta de a ne trai viata frumos făcând pași către ascensiunea noastră spirituala, spre Îndumnezeire. O carte care nu trebuie sa lipsească din biblioteca ta. Comanda cartea în format electronic și o vei primi în mai putin de 48 de ore în emailul tău în format pdf. Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

MĂSURÂND CLIPA format ELECTRONIC (ebook)

MĂSURÂND CLIPA este un volum de versuri nemuritoare scrise cu pană sufletului de doua dintre cele mai îndrăgite poete contemporane Mihaela CD și Aurelia Oanca care reușesc sa tina cititorul în lumea nemuririi pe tot parcursul lecturii. Comanda acum volumul de versuri în format electronic și vei primi cartea în emailul tău în format pdf în mai putin de 48 de ore! Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD


Descoperă mai multe la Poezii pentru sufletul meu

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Un gând despre „ Mircea Marcel Petcu – Carte… fermecată ”Recolorarea cuvintelor” de Mihaela CD-Impresii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.