Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

DSCF9947

Despre autoarea Mara Popescu Vasilca 

gold1

Membru  al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Să nu uităm să iubim!

       Mara Popescu-Vasilca este o scriitoare canadiană de origine română. A început sa scrie în anul 2016 după numai un an de la decesul soțului Vittorio. Dorința de a scrie s-a născut cu mult timp înainte. Și iată a sosit și ziua când,… s-a așezat în fața computerului și a scris un titlu la care se gândise de mult, ”Viața e frumoasă”.  Voind să facă o trecere în revistă  a vieților mai multor persoane care au însoțit-o pe parcursul unui drum nu tocmai ușor. Numai că, destinul s-a îndurat și a premiat-o, recăsătorindu-se în februarie 2019 cu ing. George Vasilca din USA. Printre tristeți și suferințe i-a dat și multe bucurii, mai ales o căsnicie fericită și câștigarea încrederii în sine ca scriitoare. Romanul a fost terminat în anul 2018, cu alt titlul, „Paula, prin labirintul iubirilor”. A fost tipărit în țară și în Canada.

Scriitoarea a fost încurajată de persoane minunate, ca soțul ei George și nașa ei Duduța. Ca mentor l-a avut pe  domnul Adrian Erbiceanu, poet distins, om special și îndrumător de valoare.

În anul 2018, în septembrie a scris primul titlu dintr-o colecție de 6 romane de dragoste pe care a numit-o hazliu ”Dragostea, arză-o-ar focul”. Șase romane cu nume de femei și pentru femei. Ele se destăinuie și ne poartă prin viețile lor cu sinceritate, ca să ofere cititorului încredere și să lupte pentru că totul e posibil. Sfatul scriitoarei este că nu trebuie să batem în retragere și să nu uităm să iubim. Cărțile au fost tipărite în țară și acum se găsesc și sub formă electronică pe GooglePlay, Barnes&Noble, și alte multe librării digitale din toată lumea.

Romanele din colecție sunt: Vanda, între dorință și rațiune; Nora, în căutarea identității; Paula, împlinire târzie; Catia, gustul amar al trădării; Ursula, o mamă judecată de copii; Bianca, printre castele de nisip. Toate aceste romane din colecție au fost scrise într-un singur an, anul pandemic, 2020. Tot sub formă digitala este publicat în luna septembrie ultimul său roman ”Străinii”.

Acum lucrează la un noua carte, ”Vânzătorul de iubiri” care va fi cea de a doua dintr-o colecție dedicată bărbaților și nu numai. Toate aceste romane au subiecte serioase cu suferință, luptă și izbândă uneori.  Ele cheamă la reflecție și sunt lecții de viață trăite aievea.

Mara Popescu-Vasilca/ 04.10. 2021  

Iata cateva impresii despre scrierile Marei Popescu Vasilca :

EMA ISTRATE-BOOKNATION

”Experiența scriitoarei, având alte șase romane publicate și lucrând în prezent la altele, se simte prin felul în care sunt construite personajele, în relatarea și încărcătura emoțională a întâmplărilor de-a lungul romanului și în subtilitatea de dincolo de cuvinte.

Monologul ne deschide fereastra spre emoțiile personajelor, iar acest lucru m-a făcut să simt că am o lupă spre sufletul fiecărui caracter, că sentimentele descrise sunt transparent dezvăluite și astfel m-am atașat mai profund de fiecare personaj în parte.”

CEZARINA ADAMESCU 

”Încă de la început se remarcă o anumită dexteritate în arta naraţiunii, în folosirea mijloacelor de expresie, printre care, predominantă este metafora. Autoarea uzitează o modalitate cunoscută de relatare a acţiunii. Paralel cu aceasta, monologhează, îşi exprimă gândurile, de parcă ar dori să şi le audă, îşi pune întrebări, nu neapărat pentru a găsi un răspuns, ci pentru a se limpezi. Este clar, un gen de proză poetică, sau poezie în proză, foarte gustată de cei care îndrăgesc lirismul în toată frumuseţea lui. În acelaşi timp, eroina îşi face un rechizitoriu permanent al propriilor fapte, gânduri şi vorbe care au însemnat ceva de-a lungul timpului. Astfel preocupată, neatentă la tot ce se petrece în jur, întoarsă în sine, realizează că propria conştiinţă este cel mai bun judecător. Sub chipul unui dialog cu natura, în care ploaia o interoghează în chip tranşant. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă există o legătură strânsă, o empatie între om şi natură”.

MIHAELA CD

”Într-o lume tulbure în care valorile  morale ce le credeam sacre, de neclintit și sfinte sunt date peste cap și dezumanizarea a devenit o armă împotriva umanității, scriitoarea  Mara Popescu Vasilca vine  să împartă prin  blândețe și bunătate  lecții de viață  care ar putea salva. Este strigătul mut și răgușit al nostru al tuturor, al părinților, al celor ce asistăm neputincioși la distrugerea valorilor sacre și care  așteptăm un miracol sau o chemare la luptă!Mara Popescu Vasilca a început deja lupta  cu singura sa armă, o armă magică, a penelului îmbibat în cerneala iubirii de oameni!”

 AURELIA RÎNJEA

”Impresionantă poveste de viață, frumos și delicat prezentată din punct de vedere literar, cu introspecții și confesiuni, cu dialoguri dense în conținut, cu personaje frumos creionate, cu esențe și construcții stilistice, care te ajută să fii în miezul acțiunii și să empatizezi cu personajele.

Iată că bucuria mea a fost mare, că am descoperit o scriitoare minunată, că acolo în Canada, românii nu au uitat să gândească și să trăiască românește! Cu toată admirația pentru promovarea valorilor culturale ale poporului nostru, vă mulțumesc distinsă scriitoare MARA POPESCU – VASILCA, pentru acest minunat dar spiritual și vă aștept cu interes și bucurie următoarele apariții editoriale!”

ELENA BUICA 

”În timpul lecturii am simțit cum autoarea Mara Popescu Vasilca se strecoară printre rânduri cu un suflet delicat și sensibil, împrumutând personajelor principale toate aceste trăsături. I-am simțit preocuparea mai ales pentru trăsăturile interioare ale personajelor sale. Terminând lectura romanului, „Bianca, printre castele de nisip”, cu greu m-am despărțit de el. Se știe că atunci când ne cade în mână o carte bună, se pun în mișcare resorturi interioare pe care le-am trăit și asupra cărora gândurile au stăruit multă vreme. Nu ne vine să închidem coperțile acestui izvor răscolitor al adâncurilor noastre. Romanul conține ceva profund uman care îi prelungește durata in timp. Autoarea poate avea satisfacția împlinirii dorinței cu care a scris pe această temă, fiind întemeiată speranța unui drum luminos al romanelor sale”

 DAN BELIGRADEANU                                                                 

”Să dea Dzeu ca dvs doamna Mara să mai editați și să scrieți înca multe cârți de valoare pt câ sunteți o autoare prolificâ a carei afirmare este deosebit de binevenitâ pe piața cărții cu succes garantat! Dvs doamna Mara ați devenit deja un brand! Mă bucur de succesele și afirmarea dvs din suflet și va doresc sănătate maximâ și succese și mai răsunătoare ca pânâ acum! Valoarea dvs doamna! Mara este incontestabila de netăgăduit și crește din ce în ce mai mult! ” 

Va invitam sa o descoperiti  pe Mara Popescu Vasilca:

Cv literar: Mara Popescu Vasilca 

Referinte critice: Mara Popescu Vasilca 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul editorului