Profil GOLD: Teodora Chiric

teodora chiric -butuc

Despre autoarea Teodora Chiric

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

 

Teodora Chiric  scrie cu  pana sufletul sau!

Autoarea Teodora Chiric asterne emotiile sufletului sau in versuri. Scrierile domniei sale  sunt izvorate din trairile sale interioare foarte puternice , din sentimente adevarate si din credinta. Autoarea ne povesteste cu drag amintiri  despre frumoasa natura,locul unde  ea isi gaseste  inspirația.

Activitatea sa literara este  foarte bogata , autoarea publicand poezii in 3 volume personale de autor, in 17 volume colective si in numeroase reviste literare. Dar activitatea sa literara  nu se rezuma numai la publicari, fiind prezenta fizic in viata social culturala a diverselor  asociatii si cenacluri literare din care face parte. Spre exemplu autoarea Teodora Chiric participa la tabere de creatie literara, la emisiuni culturale dar si la evenimente culturale diverse atat la nivel local cat si la nivel national si international. Deasemenea autoarea  are 24 de poezii puse pe linie melodica si alte 2 volume in lucru  care vor fi publicate in curand.

Autoarea Teodora Chiric  a obtinut nenumarate diplome si premii fiind apreciata  atat la nivel national  in Romania  cat si la nivel international!

 

Iata  cateva impresii  despre scrierile autoarei Teodora Chiric :

 

Daniel Marian:

Teodora Chiric aduce oscilaţia dintre linişte şi furtună, în „Iubire divină”, într-o peisagistică unde sufletul se deschide de la sine. Autoarea se găseşte ancorată în propriile-i simţiri cu care împreună, dacă e de zburat, ea zboară. Însă niciodată nu uită unde e pământul originar.

 

Academicianul  Cristian Petru  Balan :

”Frumoasa poezie” si ”Frumoasa floare” par un splendid simbol  care demonstreaza ca Dumnezeu protejeaza binele, bunatatea si frumosul cu niste armuri puternice ( o garda de ghimpi in jurul florii)

 

Laura Varlan:

Frumoase versuri aduse artei… in general, avem nevoie de ea, absolut sub toate formele ei, ca exemple de stari, trairi frumoase, ca imbold, ca suport artistic, sufletesc si pentru a avea si noi mai mult spirit.

 

Antonella Butnariu:

Intr-o lume haotica in care traim , e important sa ne pastram sufletul curat in iubire, cu dragoste si frumusete sufleteasca.

 

Ioan Romeo Rosiianu:

Fara teama de a gresi pot identifica in aceasta poeta o voce care pledeaza pentru o adevarata agresare a frumusetii, toata creatia lui Dumnezeu fiind  afectata-n viziunea ei, contaminata urat, aruncata-n derizoriu…

Elena Damian‎

Cuvinte de laudă și mulțumire pentru marea noastră Poetă, din partea celor ce iubesc rugăciunea în rimă, dar și înălțimea unui ideal profesionist de mare valoare lirică a înțelepciunii pe care sa o susținem într-un număr cât mai mare, dându-i prin aceasta aripi de înălțare spre un viitor strepitos de unde sa ne înfruptam cu toții!!! O expresie întâlnită în comentariile unei poezii era :Teodora, recitând poeziile tale, nu-mi mai trebuie carte de rugăciuni! Minunat de frumos și totodată o dragoste frățească enormă în care se arată bucuria rugăciunii în grup și unei frații mult plăcute și iubite de Dumnezeu! Să-i mulțumim pentru toate și Să-l rugăm cu sufletul curat pentru încoro

Laura Virlan

Versuri frumoase, pătrunzătoare. Sufletul , invocat in aceasta poezie , cred ca a redeșteptat întreg universul si o sa aveți in continuarea vieții numai pace, senin si zâmbet pe fata. La așa poezie, natura va oferă florile ei.Poezia este minunata! Sa nu renuntati vreodata sa scrieti versuri! Doamna Teo Razboianu inseamna, pentru noi, romanii, muzica, vers, suflet! Va iubesc! Va imbratisez ,cu toata dragostea,multumesc pentru poeziile pe care le citesc si imi lumineaza sufletul !

Liliana Dobrescu

Foarte frumos…. așternut pe hârtie! Toată admirația pentru dumneavoastră.

Jugan Gigela

„Femeie ,Ce mare porți în inimă și cine esti ?
Mai cântă-mi înc-o dată dorul tău , să te ascult
și clipele sa-mi pară niște muguri plini din care infloresc aievea – veșnicii . ” L Blaga .
Va îmbrățișez cu mult dooor…sunteti fantasticaaaa…sa va de a Dumnezeu putere sa ne fericiti pana ce nu om mai putea noi astia mai tineri sa va citim scrierile…Felicitari si multumiri! Respect..

Alina Elena Sanches Butuc

Cerul și pământul se înclină cu aceste versuri deosebit de frumoase și pline de emoții.

Gabriela Iacob

Draga mea prietenă Teo știu că am să mă repet dar versurile tale atât de frumoase, melodioase te unge la suflet, te face chiar să visezi cu ochi deschiși, să-ți placă viața. Felicitări și mult succes încontinuare. Doamne ajută.

 

Lili Lili

Idealul de iubire exprimat in cele mai sensibile versuri!Respect si Pretuire ptr frumusetea sufletului dvs! Cristina Dragomir Intr-adevat versurile tale dau inspiratie si celor care te urmaresc.Citesc cu mare placere aorecierile facute de cititorii tai si sunt incantata de cele citite,ma delectez si apreciez cat de frumos sunt exprimate i cuvinte aprecierile facute,incat ale mele palesc pe langa ale lor!

Maria Daniela

Într-adevăr iubirea e cel mai minunat lucru.Iubirea de Dumnezeu, de aproapele, de tot ce ne-nconjoară.Dăruind iubire facem cel mai frumos cadou pentru cei din jurul nostru. Frumoase versuri, vă mulțumim,să fiți iubită de Dumnezeu!

 

 

Va invitam  sa urmariti un videoclip  pe versurile  autoarei  

Ti-am scris pe-un colt de cer 

Versuri: Teodora Chiric

Montaj: Sandy_Anda