CV literar:Cristian Bodnărescu 

bodnarescu-3

CV literar: Cristian Bodnărescu

gold1

Membru al Clubului Gold al colaboratorilor revistei ”Poezii pentru sufletul meu” din Canada

Poetul Cristian a văzut lumina zilei la 3 martie 1983, în frumosul oraş care a dat numeroase valori ţării, Bacău. Casa lui George Bacovia este în vecinătatea locului de naştere al poetului Bodnărescu, în oraşul lui Vasile Alecsandri. Ştefan cel Mare şi Sfânt a venit pe lume tot în acele locuri, alături de sportivi precum Nadia Comăneci şi Marian Fabian (campion mondial la arte marţiale). Pământurile locuite de peste 5000 ani, vor rămâne milenii prin valorile ce se nasc acolo.

Odată cu anul 1991, poetul Cristian a simţit şi înţeles menirea dată de Dumnezeu, începând astfel a scrie poezii.

Anul 2008 reprezintă absolvirea Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi, în primul rând, marchează decernarea titlului de ,,Honoris Causa’’ din partea Academiei de Studii Înalte din Iaşi. Devine astfel deputat în cadrul ,,Camerei Deputaţilor ASI’’.  Cu acest prilej se realizează ediţia „Spiritulaitatea Românească în viziunea lui Cristian Bodnărescu” a emisiunii „Idei în actualitate” la RTV Vâlcea 

În anul 2009 apare volumul creştin ,,Demonița” finanţat de editura Renaissance şi lansat la TVR (Televiziunea Română 1 si Televiziunea Română Internaţional).

“Poemul reprezintă, pe lângă recordul mondial al poeziei romantice-fantasy, o lucrare artistică originală, o penetrare în lumea spritelor demonice, o tentativă de plecare în aflarea unui adevăr. În poem se observă influenţa romantismului, însă Fantasticul domină perpetuu”, constată profesorul universitar doctor Teo-Teodor Marsalcovschi.

Luna noiembrie 2011 marchează apariţia antologiei ,,Cuvântul în Timp” sub egida editurilor Grinta şi Singur, în cuprinsul căreia se regăsesc versurile autorului Cristian Bodnărescu. 

“Bodnărescu îi ajută pe oameni să îşi găsească spiritualitatea lor şi pe români, pe cea românească. Prin tot ceea ce face şi gândeşte, scriitorul  Cristian Bodnărescu denotă că este în primul rând român! Poeziile sale mi s-au părut de o maturitate extraordinară, genialitatea regăsindu-se în spiritul lor. Stilul lui Cristian Bodnărescu este diferit faţă de ce aţi văzut dumneavoastră până acum. Acest poet este un el, un original şi asta este important! Sunt mulţi oameni care au văzut în scriitor valoarea unui poet adevărat, ce spune ceva eternităţii şi reprezintă o generaţie!” spunea la radio, regretatul profesor Viorel Donţu, odată cu lansarea crestomaţiei ,,Cuvântul în Timp”. 

“Poezia ,,Domino” este un domino al cuvintelor şi gândurilor domniei sale, în ea fiind relevant spiritul rock-ului; Cristi fiind un pasioant al acestui gen muzical, la fel ca şi mine. ,,Domino” este un ,,joc al cuvintelor”, dacă alegem metafora argheziană.

Poetul Cristian Bodnărescu revine întru eternitate şi-ntr-un spirit ce freamătă în noapte (poezia Spre Cer). Noaptea, cerul, cosmogoniile şi universurile paralele care vin, freamătă şi pleacă se regăsesc în poezie. Toate aceastea rezidă din dorinţa sa de a vedea cât mai multe. Poezia explică voluptatea cerului, fiind chiar bolta universului poetic. Nimic nu este mai frumos decât să rămâi în eternitatea sclipirii temporalităţii; doar timpul putând atesta valoarea poeziei. Luna noiembrie a anului 2011 este pentru scriitorul Cristian Bodnărescu una fructuoasă. Ea marchează apariţia sa în 3 volume, anume: în Atologia ,,Cuvântul în Timp”, în cartea ,,De vorbă cu Stelele” (fiind intervievat de academicianul George Roca, scriitor din Sidney) şi în Buletinul semestrial ,,Septentrionalis”, al Bibliotecii Judeţene ,,Petre Dulfu” din Baia Mare.” Profesor Viorel Donţu

Peste un an, în luna noiembrie a anului 2012, scriitorul Cristian Bodnărescu primeşte Trofeul „Treptele Succesului” pentru întreaga carieră din partea Elenei Toma la emisiunea cu acelasi nume, difuzată pe canalul Curier TV. În aceeaşi lună figurează în lista poeţilor antologici prezentaţi de antologia „HAI HUI” editată de Singur şi Grinta.

Anul 2013 este unul fructuos pentru scriitor. Astfel, figureză în „Dicționarul Autorilor Români Contemporani”, dicționar ce surprinde mișcarea literară românescă după anul 1923. Lucrarea semnată de Alina Kristinka este coordonată de universitarul Carmen Cătunescu și Heliodora Cătunescu.

Prestigioasa editură „Națiunea” sub egida căreia figurează și cel mai vechi ziar românesc modern, cu același nume (din 1881), îl încadrează pe poetul Bodnărescu în volumul II al crestomației „Cu patria în suflet”.

Poate cel mai important eveniment ce marchează încheierea anului cultural 2013 este lansarea istoriei lietarturii române. Comisia Editurii Singur prin „O altfel de istorie a literaturii române” îl consideră pe scriitorul Cristian Bodnărescu unul din cei mai importanți 60 scriitori din literatura românească, acesta figurând în vomul III.

Anul 2014 marchează legătura spirituală a poetului cu fraţii de peste Prut. Omul de litere Bodnărescu este invitat de onoare al festivalului internaţional “Primăvara europeană a poeţilor”, în Chişinău. Are astfel loc o conferinţă dedicată poeziei bodnăresciene la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, unde i se dedică compoziţii muzicale şi i se recită din creaţii. În sala bibliotecii este prezentă Televiziunea Naţională a ţării, dar şi Radioul Public. Zilele închinate poeziei se încheie printr-o întâlnire cu tinerii, la Biblioteca “Alexandru Donici”.

Fiind pasionat de tehnică și IT- realizând site-ul Radio Zidul, dar și server-ul de transmisie, împreună cu mai multe site-uri, poetul Bodnărescu finalizează cursurile în domeniul tehnic de Management-IT, obținând astfel în 2018 certificatul internațional Link Academy.

Anul 2019 este marcat de două evenimente culturale care îl implică pe omul de litere Bodnărescu: decernarea medaliei “Statuia Eroului Necunoscut” la gala jubiliară a asociaţiei “Tempora” şi prezenţa sa în calitate de invitat de onoare al parohiei ortodoxe “Sfântul Spiridon” din Reggio Emilia – Italia, după ce în anii trecuţi, invitaţii au fost cantautorul rock Ştefan Hruşcă şi preotul scriitor Constantin Necula.

Toate scrierile poetului văd lumina tiparului sub volumul cu titlul “Amurgul Gol”, lansat la Chişinău, în luna mai a anului 2021.

În prezent, autorul Cristian Bodnărescu publică în revistele: Patria Română, Poezii pentru sufletul meu, Armonii Culturale, Credinţă Adevărată, ziarele Suceava News şi eCreator, portalul Necenzurat și postează în blog-ul Cristian Bodnărescu. Este o apariţie radiofonică a postului Zidul.

Va invitam  sa il descoperiti pe scriitorul  Cristian Bodnărescu  in paginile urmatoare : 

Creatii literare:Cristian Bodnărescu 

CV literar:Cristian Bodnărescu 

Profil GOLD:Cristian Bodnărescu 

Referinte critice Cristian Bodnarescu

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.