*concurs*Un fluture în devenire*MAGNIFIC*

CONCURS COPILARIE-MAGNIFIC

Sectiunea: Creatii literare

 

Un fluture în devenire

Autor: Prodescu  Vasile-Rareș

România

poveste 

            Acum câțiva ani, locuia într-un cartier din apropierea orașului București un băiat de doar 12 ani, pe nume Andrei. Acesta crescuse într-o familie modestă, într-un loc uitat de lume, unde învățase ce trebuie să facă pentru a avea o viață bună. Încă din primii ani de viață, Andrei a fost un copil silitor și ambițios, fiind călăuzit de bunicul său ,,pentru a ajunge ceva în viață”.

            De când a început să meargă, acesta era poreclit ,,fluturaș” de către familia sa, ca și cum aceștia știau că va avea un viitor strălucit.

            Avându-l ca model pe bunicul său, acesta a început să citească din ce în ce mai multe cărți, care mai decare, unele fiind dificile pentru el, căci nu înțelegea nimic.. La început a fost greu, dar cu ajutorul bunicului său, a început să-și dezvolte gândirea, reușind să înțeleagă sensurile ascunse printre rânduri.. Și tot citind, Andrei a dezvoltat o pasiune pentru citit, fiind atras din ce în ce mai mult de literatură, în special de poeziile care, fiind recitate de bunicul său, au pătruns adânc în sufletul lui.

            Ajuns în momentul în care a trebuit să susțină un examen pentru admiterea la liceul, Andrei a reușit să le dovedească tuturor aptitudinile sale în domeniul literaturii. Bunicul său fiind convins de aptitudinile sale, i-a propus să urmeze un liceu special bazat pe formarea viitorilor poeți, care avea un program pe placul micului scriitor. Cu trecerea timpului, Andrei devenea din ce în ce mai pasionat de ceea ce făcea, găsindu-și liniștea în operele, pe care le scria cu atât de mult drag, încât acestea rămâneau întipărite atât în mintea lui, cât și în inima sa de compozitor. Singurul său sprijin a fost doar bunicul, care datorită vârstei înaintate și cunoștințelor acumulate, înțelegea pe deplin atitudinea nepotului său.

            La vârsta de 16 ani, o vârstă la care nu multe persoane se remarcă în societate, Andrei devenise deja cunoscut ca fiind un scriitor de seamă, operele sale devenind cunoscute în întreaga țară, dar și în străinătate. Acesta primește un titlu important, fiind numit ,,scriitorul anului”, titlu care se poate spune că i-a adus noroc, aici începând cariera sa de scriitor.

            Ca oricărui scriitor, la început totul i s-a părut greu și nerealizabil, dar cu speranță în suflet, a reușit să facă tot ceea ce și-a propus, aducând mari laude din partea importanților profesori. Se gândea mereu la alți scriitori și cum au ajuns ei celebri, ,,furând” din experiența fiecăruia câte ceva folositor.

            Trecând prin mai multe etape, ca o omidă care trebuie să formeze mai întâi un cocon pentru a deveni fluture, Andrei devine din ce în ce mai mult o persoană mai importantă, care se apropie cu pași repezi către adevărata glorie.

Cu trecerea timpului, temele abordate de Andrei deveneau din ce în ce mai interesante, dar și mult mai greu de înțeles. Ajungând la vârsta de 25 de ani, acesta era deja membru al Academiei Române, lucru pe care nu toată lumea îl putea realiza în acea perioadă. La un moment dat, în cadrul unui interviu adresat persoanelor importante din perioada respectivă, Andrei a fost întrebat:

– Care este secretul succesului tău?

– Nu pot spune că este un secret, singurul lucru care mi-a adus succesul este încrederea în mine și speranța a ceva mai bun, care niciodată nu se știe când va veni.

            Auzind aceste vorbe, toți oamenii au început să aplaude, sala răsunând în urale pentru scriitorul, care reprezintă un model pentru fiecare în parte. În acel moment, Andrei și-a dat seama că, indiferent de unde ai plecat, contează doar unde vei ajunge.

            Scriitorul le dovedește tuturor că nu contează de unde vii, lucrul important fiind ceea ce realizezi. Plecând de undeva de jos, și anume dintr-un cartier uitat din apropierea Bucureștilor, Andrei răsare ca o pasăre Phoenix din propria cenușă, aducând din nou gloria bine meritată a locului unde s-a născut.

            Astfel, Andrei a reușit să facă ceea ce mulți nu au putut, și anume a ajuns la fericirea absolută, dată de propriile realizări, ca o omidă care trece printr-o perioada grea, însă la final își arată adevărata forma, un fluture mirific, care a reușit să spargă coconul reprezentat de anonimat și de problemele de zi cu zi, care creează o barieră în fața reușitei. Secretul lui Andrei a fost reprezentat de o gândire pozitivă, de speranța atingerii succesului și de ignorarea totală a problemelor nesemnificative, care doar stau în calea realizării succesului.

 

Revista TIPARITA nr2/2020 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 2 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 10CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc in forma de inima de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

C$10,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.