Vârfuri

ma-ntorc in munti de mugurel puscas

Vârfuri

Constantina Dumitrescu

Pe vârful de lance străpunge Alexandru Makedon istoria, Napoleon Bonaparte o poartă pe hartă și Decebal în peștera iubirii în milenii de istorie.
Azi puțină lume înțeleaptă,oamenii umblă după căpătuială. Sunt mărunți,ieftini și duc planeta la pieire.
E trist că omul s-a degradat,nu mai cunoaște statornicia,respectul și iubirea.
Istoria aleargă-n timp odată cu Dumnezeu și numai ei cunosc adevărul acela că omul parșiv și lași a schimbat istoria,după bunul plac.
Unde sunt bătrânii înțelepți din „sfatul bătrânilor din sate” ? Unde sunt aleși lui Dumnezeu ? Sunt batjocoriți și sunt alungați de cei ce nu îl cunosc pe Dumnezeu ?
Toți oamenii fug și nu recunosc ca biserică pe Maica Pământ și caută alinare-n vorbe deșarte spuse de om. Mai toți înjură și critică Apa , Soarele , Vântul ,Timpul uitând că totul înseamnă Dumnezeu. Azi când războiul dansează la ușă , ei tot căpcăuni au rămas. Eu cred că ei nu pot fi ce nu sunt și nici nu vor fi vreodat , pentru ei contează doar ce le este lor bine. Mare necaz cu astfel de popor care a crescut în grădina Maicii Domnului. Este trist și totuși adevărat că lacrima-i divină în vieți pierdute.
Alerg pe o stâncă ce dă mâna cu Soarele și o implor să mă asculte. Tu stâncă păstrează istoria pură , precum păstrezi amprentele divine și ești bucată din inima Pământului. Tu stâncă ai trecut prin multe războaie , ciumă , viruși , de toate și ai rămas statornică-vânt. Omul se zbate mai rău ca frunza în vânt și este cu sufletul pierdut în negura nopții , uitând de Ștefan cel Mare și de Mihai Viteazu. Se cred ei ce nu pot fi nici o dată. Aleargă timpul , aleargă istoria aruncând o privire către Ioan Alexandru , Frații Buzești , Kogălniceanu și Titulescu.
Azi suntem în război și înțelepții lipsesc au fost înlocuiți cu formatori de opinie. Nu mai există un Jan Mihail să lase tot avutul său poporului , există excroci care dau cu o mână și primesc cu zece mâni. Nu cred în cei ce dau și cer în schimb funcții înalte în stat. Mereu vom fi conduși de ipocriți și formatori de opinie așa cum a început în 1990 ,continuă și azi.
A venit vremea să dispară trădătorii de țară , formatorii de opinie ca să trăiască poporul după pofta inimii,să judece cu mintea lui destinul țării!

Mai citeste:

Invitatie la antologia Universum

Invitatie la concurs: Gala Artelor la ceas aniversar editia a 2-a

Revista TIPARITA nr3/2020 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 3 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 10CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

C$10,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.