Victor Manole*Despre cartea Uneori elefanţii zboară

manole vict

.

Despre cartea Uneori elefanţii zboară

VICTOR MANOLE

Scriitor, poet, critic literar, membru al Ligii Scriitorilor din România

Prin temele abordate, cartea ”Uneori elefanţii zboară” dobândeşte o superbă şi fascinantă culoare de trăiri, agonie şi extaz de stări sufleteşti într-o sărbătoare a minţii, a sufletului şi a inimii care reprezintă apanajul omului dăruit de Dumnezeu cu har, îngemănând logica frumosului cu liniştea absolută a universului său lăuntric.

Cartea scriitoarei Mihaela CD este scrisă cu mare responsabilitate,cu mult bun simţ, printr-un efort de documentare şi selectare atentă a subiectelor, oferind cititorului plăcerea absolută de a descoperi singur aceste aspecte în cele 17 capitole pe care le conţine.

131781431_201158528345432_2717652094727803845_nLa scriitoarea Mihaela CD, totul se cristalizează într-o substanţă de suflet personală, cu o sensibilitate unică, aparte, caldă şi sublimă a poetului şi a scriitorului ce s-a născut român, creştin, ce iubeşte arta, muzica, adoră să picteze şi caută necontenit fericirea. Prin citirea cărţii primeşti lecţia iubirii, a curajului a încrederii şi a perseverenţei pentru că frumuseţea cuvintelor dă putere gândului şi şanselor, iar toate acestea ne fac să gândim, să ne creionăm prezentul şi viitorul. Cartea Uneori elefanţii zboară, pe parcursul celor 17 capitole, prin conţinutul de imagini şi mesaje, va ajunge la sufletul şi la inima oricărui cititor, servindu-i drept sursă de energie şi inspiraţie. Deci trebuie să crezi în visul tău, cititorule, şi să nu renunţi niciodată la visul tău constructiv.

 

 În capitolul 1, „Principii sănătoase“, scriitoarea ne transmite o sumedenie de principii adevărate, constructive şi sănătoase. Banii, atât de necesari în viaţă, ar trebui să fie doar un mijloc pentru a obţine cele necesare vieţii, dar „când banii ajung un scop în sine, devii sclavul lor“. Un alt principiu este: „Nu judeca după aparenţe!“ pentru că „aparenţele înşală“, fiindcă tu, omule, şi numai tu „eşti forţa gândului tău“, iar binele se află în tine, în gândirea ta pozitivă, deci „bucură-te de viaţă şi fii fericit“.127956070_405654450617840_1335316316473609395_n

„Un singur om deştept poate conduce mulţi proşti şi un singur prost poate înnebuni mulţi deştepţi.“ Dacă dai un băţ unui deştept va face un instrument muzical, dar dacă dai acelaşi băţ unui prost îţi va da cu el în cap, trebuie o mare atenţie cui dai, ce-i dai şi cum îi dai şi să nu uităm niciodată că „Răul pe care îl faci azi se va întoarce mâine împotriva ta“, căci ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. În orice om poţi descoperi şi ceva bun numai dacă şi tu eşti corect cu el. „Fiecare persoană pe care o întâlneşti, oricât de nesuferită ar părea, are în ea şi ceva bun. Depinde de tine să descoperi ce!“

 În capitolul 2, „Principii de bază“, ni se confirmă că nu există fericire fără iubire şi că „În viaţă totul porneşte de la iubire! Iubeşte tot ce-i în jurul tău ca să fii fericit!“, pentru că ştim că acolo unde nu-i iubire, nu este nimic bun, n-are cum să fie. „Oamenii cu adevărat bogaţi“ sunt cei care au familie şi prieteni adevăraţi. Caracterul omului se observă şi se vede mai ales la nevoie: „Caracterul omului nu poate fi trucat la nesfârşit! Odată şi-odată tot iese la iveală!“

Chiar şi omul cel sărac dă ceva din puţinul său oricui are nevoie, dovedind respect, bunătate, cinste şi, cel mai mult, omenie. „Omul cu suflet bun nu-i cel care are mult şi dă puţin, ci este acela care dă puţin când nu are mai nimic!“ Timpul este bunul tău simţ ce trece prin curgerea timpului prin ani, zile sau secunde şi clipite. „Timpul este banul pe care îl cheltui fără să vrei, zi de zi…“ Deşi primim lecţii diverse de la viaţă, le înţelegem cu adevărat abia pe la sfârşitul ei, când devenim mai înţelepţi. „Viaţa este o sumedenie de lecţii pe care însă le învăţăm abia la sfârşitul ei“. Pentru copii, Dumnezeu a lăsat mamele ca o binecuvântare şi un dar extraordinar. O mamă pentru copilul ei, „deschide lacăte şi învinge orice“.

131479727_391271388798795_4699647571276265956_n

 În capitolul 3, „Nu panica“, aflăm că nu trebuie să ne pierdem cumpătul pentru că „întotdeauna, la orice problemă este o soluţie“ şi dacă te laşi în seama grijilor, stresul îţi va tulbura liniştea. Mai bine creează ipoteze şi, cu calm, găseşte soluţii, pentru că ele există. Fii responsabil întotdeauna, iar ca să evoluezi, recunoaşte-ţi şi repară-ţi greşelile. „Nu da vina pe alţii pentru greşelile tale pentru că nu vei putea niciodată evolua şi repara greşeala“. La supărare „inspiră aer curat în piept şi spune: va trece“; repetă asta de câte ori este nevoie, pentru că poate fi un balsam terapeutic pentru starea ta interioară. Trebuie să avem grijă de starea psihică. „Nu da o atenţie sporită problemelor şi grijilor, pentru că acestea te distrug şi nu te lasă să gândeşti corect pentru viitor“. Este important să ne păstrăm calmul şi să nu intrăm în panică, deoarece „orice problemă ai avea, câtă vreme eşti în viaţă eşti un norocos. Restul se rezolvă!“

 

127135903_1156930064729782_6820788918840783586_n

În capitolul 4, „Ai încredere în tine! Ai încredere în forţele tale“, scriitoarea ne motivează prin enunţuri motivaţionale puternice, care au rolul de a ne spori încrederea în noi, în forţele proprii. Înţelegem că viaţa este ca o barcă pe mare şi „vaporul tău are un singur căpitan: Tu!“, deci tu o conduci şi numai tu răspunzi pentru deciziile pe care le iei cu conştiinţa şi instinctul tău. Conştiinţa ta nimeni n-o poate învinge şi nici distruge. „Nimic nu te poate învinge/dărâma cu adevărat dacă nu te laşi tu învins!“ Luptă cu viaţa şi crede în tine, chiar dacă nu eşti perfect, nimeni nu e perfect, ridică-te, respectă- te tu pe tine şi demnitatea ta va învinge. „Învaţă să te iubeşti şi să te accepţi aşa cum eşti“, inima te ascultă când şi tu o asculţi pe ea.„Singurul tău stăpân pe care trebuie să îl asculţi este inima ta“.

131485688_428993411464607_2377029072060656016_n

 În capitolul 5, „Continuă“, autoarea ne transmite imboldul de a continua şi a merge mai departe pentru că rezultatele spectaculoase apar la sfârşit, „chiar şi atunci când tălpile te dor. Când vei admira unde ai ajuns, nu vei mai simţi durerea de picioare!“ Ridică-te şi continuă, nu te opri niciodată, indiferent ce vremuri vin şi pleacă. „Urcă fără să numeri scările“ şi coboară fără să-ţi fie frică că vei cădea. Când te afli la răscruce şi nu ştii pe ce cale să mergi, alege drumul de mijloc. „În viaţă mai există şi gri, nu numai alb şi negru“. Fericirea, dacă nu ţi-o faci tu, cu sufletul şi mintea ta, nu ţi-o poate face nimenea. „Nimeni nu-ţi poate garanta fericirea“. Aspiră şi năzuieşte sus, poţi să îţi doreşti, să visezi orice, nu îţi limita viitorul, visează cât mai sus! „Nimeni nu îţi măsoară visele, deci visează cât de sus vrei!“ Ca să te bucuri de succes, trebuie să fii perseverent, nu trebuie să te dai bătut. „Oamenii de succes au ajuns de succes pentru că şi-au continuat drumul şi nu au renunţat la visele lor“.

131976796_174168671119881_6415820124964771719_n

 În capitolul 6, „Învaţă mereu“, primim îndemnul de a învăţa mereu câte ceva pentru a ne păstra antrenamentul mintii: „Nu lăsa creierul să îmbătrânească“, fiindcă învăţând te autodepăşeşti, evoluezi „ca să fii mai bun decât ieri“ Învaţă, ca să ai succes şi progres, dezvoltă-te şi mergi mereu spre plus infinit. „Autodepăşeşte-te! Învaţă şi evoluează! Lumea a evoluat prin autodepăşire! Învaţă încontinuu!“ Scrisul vine din inimă, filonul creaţiei literare se află pe drumul dintre suflet şi minte. „Filonul creaţiei literare vine din arderi interioare ale sufletului scriitorului“. Un poet trăieşte şi respiră prin poezie, iar „versurile sunt bulele de oxigen prin care poetul respiră“. Învaţă ca să-i înveţi şi pe alţii, pentru că ţine de datoria noastră morală să-i învăţăm la rândul nostru pe cei din jur, aşa cum ne-au învăţat alţii pe noi. „Nimeni nu se naşte învăţat, avem datoria morală să îi învăţăm şi noi pe ceilalţi“.

 În capitolul 7, „Ţinteşte succesul“, scriitoarea ne explică faptul că numai dacă munceşti intens, vei avea rezultate, succes şi progres, altfel degeaba plângi. „Succesul nu vine din întâmplare sau noroc, ci vine din muncă asiduă şi din sudoare!“ Dacă nu excelezi, nu progresezi, nu te autolimita, întotdeauna este loc de mai bine.„«Bine» este inamicul Excelenţei“. Uită-te în jur, observă şi învaţă din greşelile pe care le fac alţii în viaţă, nu aştepta să înveţi pe propria piele. „În viaţă încearcă să înveţi singur din exemple, nu aştepta ca viaţa să-ţi tragă nişte palme peste faţă!“ Dacă vrei să progresezi, înconjoară-te cu oameni pasionaţi, de succes, pentru că„Succesul şi entuziasmul sunt molipsitoare“. Dacă nu munceşti pentru fericirea şi succesul tău, „acestea nu pică din cer“. Urmează întotdeauna exemplul pozitiv al celor care au reuşit. „Învaţă să te bucuri de succesul celuilalt şi să-l iei de exemplu. Fără modele pozitive am fi pierduţi!“ Ca să avansezi şi să devii mai bun decât tine însuţi, întotdeauna să te compari cu tine, cel care erai şi cel care eşti. „Dacă vrei să avansezi, compară-te cu tine însuţi nu cu alţii“.

133834498_2281097685368017_8130428871556812179_n

 În capitolul 8, „Găseşte calea“, aflăm că numai cine caută găseşte, adică „Soarele e acolo, străluceşte pentru toţi la fel. Unii îl văd şi alţii nu!“ Unii văd oportunităţile în ziua de mâine, alţii nu, astfel unii găsesc calea, alţii nu. Trebuie să îţi alegi drumul vieţii şi să îţi sortezi viaţa pentru că „pe drumul vieţii găseşti de toate: pietre de râu, diamante şi gunoaie. De tine depinde să ştii să le sortezi!“Tu eşti cel care trebuie să facă diferenţa între rău şi bine, între mult şi puţin, tu singur îţi stabileşti limite după propriile valori ale tale. Idealul nu se găseşte, se formează şi se construieşte, deci „Luptă-te pentru idealul tău“. Autoarea ne oferă soluţii în a găsi căi de comunicare între oameni chiar dacă sunt necunoscuţi: „Râsul şi veselia scurtează distanţa dintre doi oameni“. Mergând numai cu lumina vieţii poţi face minuni şi prinde rădăcini. Orice faci, mai uită-te şi în sus şi intuieşte un răspuns pentru că „Dumnezeu îţi ascultă ruga şi gândurile, ai grijă ce-ţi doreşti“, nu dori rău nimănui şi „nu râvni viaţa altuia, căci nu ştii în ce ape se scaldă cu adevărat“. Viaţa nu este reversibilă, e una singură şi e scurtă, dar ce putem noi face este să o înfrumuseţăm prin faptele noastre. „Firul vieţii este un drum cu sens unic! Nu poţi să mergi înapoi!“

 În capitolul 9, „Fii generos şi recunoscător“, ne este explicat că generozitatea „nu are nicio legătură cu bogăţia“, pentru că tu dai altora cât te lasă inima, „generozitatea vine din suflet“ şi e o mare bogăţie dacă dai cu milă şi cu omenie. „Când dai cuiva ceva gratuit dă din suflet sau nu da deloc!“ Gestul tău îl vede şi Dumnezeu. „De câte ori dăruieşti ţi se întoarce înzecit!“ Niciodată să nu uiţi de unde ai plecat, să fii generos şi recunoscător chiar şi cu cei care îţi greşesc, fii un exemplu, iar lecţia ta să fie lecţia iubirii. „Chiar dacă îţi greşesc, tu învaţă-i prin exemplul tău lecţia iubirii“. Dăruieşte din timpul tău şi „învaţă să-i respecţi pe cei din jur“, pentru că, aşa cum respecţi, tot aşa vei fi şi tu respectat. Să nu-i uiţi niciodată pe cei care, din puţinul lor, ţi-au dat şi ţie. „Aminteşte-ţi întotdeauna de cei care ţi-au făcut bine oricât de demult a fost“. Să fii recunoscător şi să mulţumeşti întotdeauna! „Învaţă să mulţumeşti pentru tot ce ai, chiar dacă ţi-ai dori mai mult. Mulţumeşte pentru orice!“

127877003_406525567064466_7064615529325021472_nÎn capitolul 10, „Tu poţi! Fii inspirat!“, autoarea ne ajută să ne automotivăm şi ne invită să repetăm cu voce tare: „Vreau, Pot şi Voi reuşi!’’ pentru că numai dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate îndeplini, deoarece motivaţia porneşte din noi. „Nu poţi controla timpul, viaţa şi pe cei din jur, dar poţi controla felul în care îţi încerci şansele, deciziile pe care le iei, eforturile pe care le depui ca să reuşeşti!“ Când ştii că eşti corect n-are cine să te sperie, iar dacă ai greşit, acceptă şi trage concluzii pentru viitor. În orice situaţie Dumnezeu are grijă de tine şi îţi dă doar atâta cât poţi duce.„Atunci când spui: «Nu mai pot», Dumnezeu te aude şi-ţi dă atâta cât poţi duce“. Ceea ce obţii greu, cu multă muncă, nu ai să uiţi niciodată. „Un lucru obţinut foarte greu îţi va rămâne în memorie pentru totdeauna“. Găseşte inspiraţia în tot ce este în jurul tău, învaţă din experienţele altora, învaţă din cărţile pe care le citeşti şi continuă să vâsleşti pe valurile vieţii pentru că puterea stă în tine!„Hotărăşte de care parte a bărcii vrei să fii şi vâsleşte oricum!“

 În capitolul 11, „Găseşte energia“, descoperim cum să ne găsim energia necesară pentru a merge mai departe. „Energia vine din iubirea şi dragostea celor din jur.“ Dacă ai grijă de suflet, de inimă şi de cuget, ai să găseşti energie la infinit, pentru că primim energie pozitivă când suntem împreună cu cei apropiaţi care ne sunt dragi şi când ieşim să respirăm în natură. „Averea cea mai mare pe lume este familia ta şi oamenii dragi din jurul tău.“ Respectă şi iubeşte oamenii din jurul tău ca să găseşti energia. Prietenii adevăraţi îţi rămân alături peste ani. „Prietenia adevărată nu se pierde în timp, ci rămâne neschimbată, la fel de profundă chiar dacă trec decenii peste ea.“ Şi când ai nevoie, nu ezita să ceri ajutorul. „Când simţi că iarna ţi-a cuprins inima, cere ajutorul! Cu prietenii în jur în curând vei simţi primăvara“ pentru că „Dacă nu ceri, nu primeşti“ şi nu trebuie să ne fie ruşine pentru că „a cere ajutorul nu este un semn de slăbiciune, ci mai degrabă un semn de inteligenţă“.

134323724_2281097562034696_9190925947337123223_n

 

 În capitolul 12, „Rămâi pozitiv! Zâmbeşte!“, aflăm că este extrem de important felul în care interacţionăm,  relaţionăm şi alegem să ne manifestăm. „Atitudinea ta contează!“, iar scriitoarea Mihaela CD ne dezvăluie un secret al său: „Dacă vrei să vezi oameni zâmbind, zâmbeşte!“ Oferă ceea ce vrei să primeşti şi tu la rândul tău, transmite stări pozitive celor din jur şi fii optimist, pentru că nu ai ce pierde. „Nu aştepta să trăieşti mâine perfect, trăieşte azi cât poţi de bine“, pentru că viaţa este trecătoare şi trebuie să ne bucurăm atâta timp cât o avem. „Viaţa-i un tren care nu aşteaptă! Te sui şi te duci, călătoreşti şi te bucuri… Şi-odată, cândva, ai să cobori!“ Bucură-te de fiecare zi! „Azi este important pentru că este real“ Dacă dăruieşti bucurie celor din jur, vei primi şi tu bucurie. „Dăruieşte bucurie ca să ţi se întoarcă şi ţie! Bucuria este contagioasă!“ Păstrează-ţi demnitatea şi statutul de om, căci, fără acestea, ai pierdut totul. Zâmbetul şi iubirea au cel mai bun gust! Rămâi pozitiv, pentru că „După ploaie vine soare! Crede şi ai răbdare!“

 În capitolul 13, „Nu-ţi pierde speranţa!“, ni se confirmă că „nimeni nu-ţi poate lua visele şi speranţa“, căci acestea ne aparţin şi în orice situaţie speranţa moare ultima. Toate greutăţile vieţii au în ele câte o lecţie de viaţă din care putem lua învăţăminte pentru viitor şi astfel ne fac mai puternici. „Furtunile nu te doboară, doar te întăresc!“ Dacă vrei să avansezi, vrei să afli, vrei să ştii, nu mai privi în trecut, mergi înainte! „Regretele vin întotdeauna pentru ce n-ai făcut şi-ai fi putut să faci.“ Luptă cu viaţa şi mergi mai departe, căci în aceasta stă speranţa. Învaţă-i şi pe copiii tăi să lupte ca şi tine cu viaţa, spre binele lor şi al omenirii. „Dacă trăieşti cu regrete, trăieşti în trecut! Nu lăsa regretele să-ţi umbrească viitorul! Mergi mai departe!“

131920964_676857353002868_7794688850035164441_n În capitolul 14, „Ghidează-te!“, aflăm că este foarte important ce considerăm important şi ce alegem. „Alege-ţi modele, principii, priorităţi“, pentru că în viaţă trebuie să porneşti de la o bază solidă, să pleci cu o voinţă extraordinară, să fii hotărât şi să ştii unde vrei să ajungi, iar pentru asta trebuie să fii ordonat şi bine organizat.„Nu aştepta să-ţi organizeze alţii viaţa, fii tu însuţi coordonatorul tău.“ Pentru aceasta avem nevoie de modele, mentori, valori şi principii după care să ne ghidăm. „Alege-ţi mentori şi modele cărora le admiri realizările şi conduita lor în viaţă“. Analizează bine şi hotărăşte ce este cel mai important pentru tine şi „Fă-ţi o listă de priorităţi“ ca să îţi clădeşti un viitor solid şi sănătos, bazat întotdeauna pe omenie, căci viaţa îmbătrâneşte, însă omenia rămâne şi „încrederea se construieşte greu, dar se clatină uşor“. În fiecare zi, dacă munca ta se desfăşoară constant, ai să fii mai bun şi ai să progresezi. „Dacă azi nu ai fost destul de bun, continuă, mâine s-ar putea să fii surprins cât vei evolua“. Iar rezultatele vor fi mai durabile în timp cu cât ai trudit mai mult: „Ce clădeşti cu trudă, cărămidă pe cărămidă, are trăinicie şi durează în timp“.

131979964_197573381705784_4140799275560429492_n În capitolul 15, „Acţionează acum! Fii ambiţios!“, aflăm că degeaba vrei să faci ceva, dacă tot amâni şi nu acţionezi. Dacă nu munceşti, Dumnezeu îţi ascultă ruga, dar nu-ţi bagă în traistă. Este nevoie de ambiţie şi de acţiune pentru că „Dacă îţi doreşti cu adevărat să faci ceva, vei face orice să ajungi acolo. Dacă doar cochetezi cu ideea, vei rămâne un admirator“. Ce poţi face azi nu lăsa pe mâine, trebuie să ai voinţă şi să fii hotărât ca să iei decizia şi să începi. „Azi este prima zi din noul tău start. Nu-l amâna! Mâine ai să regreţi că nu ai început ieri!“ Cel mai greu este să începi. „Ca să urci un munte e greu până faci primul pas. Restul vin de la sine!“ Şi neapărat trebuie să încerci, pentru că „Nici nu ştii cât de puternic eşti până nu încerci!“. Dar ambiţia fără smerenie, răbdare şi iertare e ca lampa fără sticlă. Ambiţia, fără cumpătare, n-are nicio valoare. „Vorbe puţine, fapte multe! Lasă faptele să vorbească despre tine!“ Ca să ai valoare, trebuie să fii OM pentru că „faptele tale sunt oglinda gândurilor tale“

 În capitolul 16, „Fii fenomenal!“, ni se explică faptul că excelenţa poate fi în orice domeniu pentru că „nu e vorba de cât sau ce munceşti, ci este vorba de o atitudine“ deci ca să fii fenomenal trebuie să străluceşti ca soarele. „Încearcă să faci lucruri deosebite, fii inovativ, fii grozav, încât să nu treci neobservat în ochii celor din jur!“ Chiar dacă nu eşti plăcut întotdeauna, „Fii original!“, nu trebuie să te răzbuni ca fulgerul, trebuie să gândeşti pozitiv. „Când eşti dat afară pe geam, tu întoarce-te pe uşă glorios!“ Ca să fii fenomenal trebuie să duci o luptă nemijlocită cu viaţa, să nu te laşi ca să cazi, să ajungi un adevărat erou al vieţii tale. „Continuă să sapi, până la urmă tot vei da de apă într-un final! Şi când vei găsi apă, nu va fi un strop, va fi o fântână întreagă!“ Munceşte cu pasiune, atitudinea ta duce la excelenţă, iar excelenţa arată gradul de inteligenţă. „Încearcă să dai întotdeauna ce-i mai bun din tine .“

 În capitolul 17, „Ai curaj! Visează!“ scriitoarea ne îndeamnă să avem curajul de a visa, a ne dori şi de a ne urma visele. Să ne învingem frica de a nu fi destul de buni, de a nu fi capabili, de a nu reuşi. „Învinge frica! Nu-ţi fie frică să încerci, totul porneşte de la o încercare!“Unii visează că zboară spre cer, dar le lipseşte decizia! Nu pot lua hotărârea să pornească pe drumul pe care ar vrea să ajungă. Alţii se dau bătuţi; cum au dat de prima greutate, renunţă. „Nu lăsa un mic eşec să îţi distrugă tot visul“. Visul, ca să se realizeze, îi trebuie repere, ambiţie şi perseverenţă, exact ceea ce ne-a fost prezentat în capitolele anterioare. În orice acţiune ne trebuie şi voinţa minţii, şi a inimii. „Orice în viaţă porneşte de la un vis! Când îţi doreşti ceva cu adevărat vei reuşi oricât ar dura!“ Viaţa este făcută din vise diferite şi dorinţe mai mari sau mai mici, atunci când nu ne mai dorim nimic, înseamnă că am încetat să mai sperăm şi să mai luptăm cu viaţa. „Fă-ţi vise şi planuri! Un om fără vise e ca un om mort!“Cartea se încheie cu îndemnul scriitoarei la iubirea adevărată, întreagă şi profundă: „Iubeşte cu tot sufletul tău, nu cu jumătăţi de măsură“.131994318_1115449775555150_1708798119989098915_n

 Prin modul ei de prezentare, prin conţinutul său faptic, realizat cu multă meticulozitate în detalii, care îţi taie respiraţia într-o fierbere a minţii până ajungi la sfârşitul celor 17 capitole, această lucrare ne redă o amprentă unică a autoarei şi o atitudine îndrăgită a acesteia, care dăruieşte din secretele sale cititorilor.

Acest model de prefaţare uneşte farmecul scrierilor sale prin farmecul cuvântului pe care îl abordează ca o binecuvântare, un crez, o rugăciune cu o dotare aparte. Scriitoarea poartă în inima ei pacea într-o lume plină de mister de la care aşteaptă schimbări. Toate sunt sufletul scriitoarei, labirintul ei aparte. O doamnă liniştită, generoasă, cochetă, care ne surprinde plăcut, iar cartea dumneaei, plină de culoare şi pozitivism, stă sub semnul magiei şi al iubirii ca o conversaţie de la suflet la suflet şi de la inimă la inimă. Practic, cartea Uneori elefanţii zboară, această culegere de reflecţii aforistice, prin conţinutul celor 17 capitole ale sale, va surprinde plăcut şi util pe orice cititor interesat să o citească!

Scriitoarea Mihaela CD ne surprinde prin sensibilitatea şi naturaleţea scrierilor sale, caută iubirea în jurul său şi flămânzeşte după ea, arta scrisului o hrăneşte, o perfecţionează şi îi dă o stare bună sufletească cu care se mândreşte, luptă pentru adevăr şi libertate şi constituie un exemplu demn de urmat de prezenţi şi de generaţiile viitoare şi întreg publicul cititor, drept pentru care recomand din suflet cititorilor cu multă dragoste şi căldură acest volum, această carte”Uneori elefanţii zboară ”să fie citită pe ogorul literaturii române şi universale, căreia îi sunt un prieten constant şi de nădejde Mult succes, poet şi scriitor Mihaela CD!

Alte articole  despre ”Uneori elefantii zboara”: 

Curiozitati despre *Uneori Elefantii Zboara

Secrete* Uneori Elefantii zboara

WOW*Nou*Nou* ”Cartea Uneori elefantii zboară”

Foreword*Sometimes Elephants Are Flying

Anchoring to Love*Sometimes Elephants Are Flying

 

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT TIPARIT (softcover)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 45$. Livrare gratuita oriunde in lume!

45,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.