proza: CORESPONDENȚĂ PENTRU SUFLET- premiul MAGNIFIC

PREMIU MAGNIFIC

SECTIUNEA:  CREATII LITERARE 

Daniela Vîlceanu

CORESPONDENȚĂ PENTRU SUFLET

proză

.
Nu se va șterge niciodată clipa în care ai venit vestitor al luminii și al renașterii mele spirituale. Ești inconfundabil, același poștaș rătăcitor ce bate periodic la ușa sufletului meu
Conștiința, câinele de strajă, se agita ca la apariția unei fiare.
-Hei, tu, șezi, i-am spus, lasă-l! Lasă-l, e om bun!
M-a privit ciudat a neîncredere și s-a supus umilă, retrăgându-se. În grabă am deschis ușa și o forță nepământeană m-a pironit locului. În ușa sufletului meu erai tu, tu cel care mi te închipuisem altfel.
Chipul tău radia asemenea soarelui primăvaratic și în ochii tăi parcă se revărsase tot seninul cerului. Corpul meu fremătând se prelingea în pământ. Un nod în gât îmi oprea respirația și altul ca un pumn în stomac îmi anihila ființa. Inima a pornit galopând ca o herghelie de cai, uitând de sufletul care se chircise la adăpostul și căldura sânului.
Am tras adânc aer în piept și mi-am căutat disperată zâmbetul pe care-l rătăcisem pe undeva prin ființa mea. Ochii îmi vedeau doar steluțe de diferite forme și culori. Obrajii îmi ardeau ca bâlbătaia focului de paie.
– Adună-te, mi-am spus! și mi-am tras două palme simbolice.
Un zâmbet chinuit și fals mi-a apărut pe față ca o binecuvântare. A fost momentul în care mi-am dat seama că ființa mea este salvată și că din acel moment se crease un loc special pentru tine, acolo, în eul meu, în trãirile mele.
Cu o reverență a genelor te-am invitat să-mi pășești pragul sufletului. Ai făcut-o discret, cu eleganța unui domn din alte vremuri. Parfumul tău mi-a invadat simțurile tulburându-mi firea. M-am apropiat și te-am mirosit lacomă. Miroseai a filă de carte, a bibliotecă.
Tu, om din alte timpuri, nu ai de unde să știi că în copilărie iubeam mirosul de cerneală……și nici nu am să-ți spun! Nu am să-ți spun pentru că în sinea mea ți-am pus gând rău și nu trebuie să știi că într-o zi am să te sorb lacomă, disperată, cu respirația oprită până când ai să faci parte din ființa mea picătură cu picătură.

.

Dragi cititori, parerea voastra  conteaza!

Va invitam sa votati  si sa alegeti din randul premiantilor pe primii 10 care va plac cel mai mult. Va rugam sa  veniti in numar cat mai mare si sa sustineti participantii la concurs! Ii rugam inclusiv pe participanti  sa dea dovada de fair play si sa aprecieze si sa comenteze  creatiile colegilor de concurs pentru ca si ei la randul lor sunt cititori! 

Topul preferintelor cititorilor va fi publicat la sfarsitul lunii martie!

Va multumim!

intro-1

Pentru a putea  aprecia si pentru a face  comentarii ,nu uitati  sa va abonati  la revista noastra virtuala gratuit , accesand  butonul ”Urmareste  revista”! Astfel veti   fi la curent cu toate  publicatiile viitoare.

Va asteptam cu drag !

Mai citeste:

Cum pot publica si eu in revista?

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr 5/2021 Tema : Suntem iubire!

Invitatie GLOBART-antologie de arta contemporana in imagini

Clubul GOLD al revistei tiparite

Rezultate concurs ”Eleganta iubirii”

O REVISTA DE COLECTIE!abonamente  revista de colectie POEZII PENTRU SUFLETUL MEU , 4 NUMERE PE AN

Nu pierde nici un numar! Aboneaza-te acum!

Revista tiparita este o revista total diferita de ”revista virtuala” [acest site web] atat prin forma cat si prin continut. Este o revista de colectie, trimestriala, 4 numere pe an. Revista tiparita  este realizata la cele mai inalte standarde de lux si  calitate  si cuprinde in paginile sale  creatii literare, arta in imagini, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te acum cu doar 35$/an  [in format tiparit]  sau in format electronic cu doar 20$/an! Participa la concursul  castiga un abonament gratuit!

Abonamente aici 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.