LAURI DE GLORII…

ioan draga

LAURI DE GLORII…

Autor: Ioan Draga 

 

Într-o zi sfârșitul va fi inevitabil pentru toți și ultimul apus de soare va duce cu el, trăirile, zâmbetele, succesul și eșecul, din luptele grele ale vieții, iar lacrimile vor fi transformate în râuri de flori.

Într-o zi anii noștrii se vor opri și se vor transforma în crini, când iarna vieții va îmbrăca totul în alb, iar drumurile pe unde am umblat cândva, vor fi acoperite cu adieri imaculate și stele de suflet, iar noi vom strabate fiecare, clepsidra timpului.

Într-o zi ceasul sfârșitului va suna sigur, în mâna unui destin împlinit și va schimba zilele trăite, într-o pulbere de amintiri, pe care o va presăra peste gradina unde odată am înflorit.

Într-o zi va rămâne în urma noastra, doar dragostea și cântecul ei, adunat în clocotul gândului iar zâmbetele dăruite și îmbrățișările, nu vor lăsa uitarea, să aștearnă o brumă argintie peste trecutul brăzdat cu lacrimi și suferință.

Într-o zi ne vom stinge, ca felinarele în parcuri, iar luna va privi tăcută de pe valurile norilor, cum vom pluti spre infinit, privind albastrul cerului și luminați de Farul Veșniciei, noi oamenii, ce ne-am împlinit destinul pe pământ.

Într-o zi multe corăbii vor naufragia aproape de țărmuri, căci provocarile vieții sunt ca stâncile ascunse printre valuri, ce apar din senin, iar unii marinari sunt fără experiență, deși doresc să ajungă cu bine la liman.

Într-o zi clopotele serii vor fredona cântecul nemuririi, în timp ce eu, retras sub umbre de tăceri, înainte de a mă transforma în lumină, voi scrie ultimul meu vers, despre iubire și fericire.

Într-o zi pe un cer nou se vor aprinde stelele, ce ne vor purta numele și care ne așteaptă să ajungem la margine de Veșnicie unde vom fi martorii unui nou început și unde Lumina, ne va cununa cu lauri de Glorii.

Notă de la autor:

Un laur este un arbore veșnic verde, ale cărui frunze conțin cantități mari de ulei esențial. El este un simbol al victoriei. Din frunzele lui se împletește o coroană, oferită ca recompensă simbolică, celui care este cel mai puternic într-o competitie.

Arad 14.03.2021

Mai citeste:

Clubul GOLD al revistei tiparite

Invitatie participare la revista tiparita, de colectie, nr 6/2021 Tema : Viata, Un Miracol!

De dor

 

BINECUVANTARE SI CHIN( softcover)

Volumul de debut al autoarei Mihaela CD ne ofera un vast buchet de sentimente parca traindu-si viata prin poezie. Volumul viu colorat contine imagini din arhiva personala. Un volum amplu, 250 pagini, structurat in 17 capitole cu tematica diversa. Cumpara acum si vei primi in dar un semn de carte si un cupon de reducere de 30% la urmatoarea carte.

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.