FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA

valer aritron

FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA
Autor: Autor: Valer Ariton 
Într-o grădină cu flori A venit un fluturaș; Tare elegant gătit Că-i fluture de oraș. S-a oprit pe-un trandafir Și cu drag l-ambrățișat; Și apoi cu voce caldă Așa i s-a adresat: - Prietene trandafir, Dă-mi te rog puțin nectar În acest micuț potir Să-l duc la albină-n dar! - Îți dau bucuros amice! Îi răspunse trandafirul - Și pistilul își deschise Și-i umplu cu drag potirul. - Dar ce s-antâmplat, tu știi, Cu albina harnică? Că nu a mai fost pe-aici Și-am întrat în panică! - Este tare necăjită - Fluturașul i-a răspuns; Are o aripă ruptă; Sub o frunză s-a ascuns. S-a luptat c-un gărgăun, Și-i minune c-a scăpat! Am zburat pe lângă ea Și atunci ea m-a strigat. O ajut până-și revine; Sper că va putea zbura! Și atunci cu hărnicie Nectar iar va aduna. - Foarte bine faci amice! Îi răspunse trandafirul; Să-i urezi de sănătate! Și vezi să nu verși potirul. Fluturașul nostru, grabnic, Spre albină a zburat, Să-i aducă de mâncare Și aripa i-a pansat. Zilnic el a vizitat-o Și merinde i-a adus, Până când albina noastră În zbor către stup s-a dus. Bucurie fără margini În stupină s-a produs, Când albina dispărută La stup cu bine-ajuns. Să luăm învățătură De l-aceste vietăți, Care fără de cuvinte Ne pot da bune poveți. Buni să fim unii cu alții Și să ne-ajutăm la greu! Să respingem răutatea; Iubitori să fim mereu! Autor: Valer Ariton 03 Mai 2021.

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala care cuprinde literatura, arta, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 35 dolari canadieni.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 25 dolari canadieni.

25,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „FLUTURELE, TRANDAFIRUL ȘI ALBINA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.