Robert Dumitrescu -regizor la 15 ani

ROBERT
 

Robert Dumitrescu -regizor la 15 ani

 
Robert Dumitrescu, copilul-regizor  de la Montreal, s-a  născut in 17 iunie 2006 in Romania la  Bucuresti. La vârsta de 2 ani  a emigrat impreună cu parintii săi in Canada, familia sa stabilindu-se in marea zonă metropolitană, Montreal.
Robert este pasionat  de sporturile de echipă jucând baschet si fotbal european, de muzică si arta imaginii, dar cea  mai mare pasiune a sa este  cinematografia  fiind si elev  al scolii Agora  din Montreal,  in  anul  trei secondaire,  la sectia  cinema. El studiază in limba franceză , insă  nu si-a uitat limba sa maternă, limba română,  pe care o vorbeste in familie si  in comunitatea română unde si-a facut multi prieteni si nu in ultimul rând  la biserica  ortodoxă Sfantul Gheorghe din Longueuil, unde participă frecvent la  slujbele duminicale.
 
THE CALL
 
Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a organizat  în perioada 28, 29 și 30 mai 2021 o Gala-concurs proiect anual, on-line via Zoom, ce si-a propus să ajute copiii și tinerii din Eparhie să dobândească și să împărtășească informații despre credința ortodoxă, obiceiuri și tradiții utilizând și informații din mediul on-line dar încurajând  si lucrul în echipă. Fiecare participant sau grup al unei parohii avand posibilitatea să aleagă unul sau mai multe proiecte în funcție de talente și posibilități pentru toate grupele de vârstă. I. Sfinții, prietenii mei – Sfântul care mă inspiră II. Bucuria Învierii / tradiții și obiceiuri de Paște III. Dăruind vei dobândi / Bucuria darului IV. Biserica din Parohia mea acum și viziunea mea peste 20 de ani V. Rugăciunea din sufletul meu VI. Rolul preotului în viața mea VII. Proiect unic (teme ortodoxe) la alegere Modalitate de prezentare: creație digitală vizuală, scrisă sau audio la alegere.
 
Aflând  despre acest concurs Robert Dumitrescu s-a hotarât sa realizeze un film si sa participe, iar ideile  incepuseră  sa curgă asa că n-a stat prea mult pe gânduri si s-a  apucat de treabă. Initial a pornit cu mai multe idei  dar cea care a  fost pusă in practică a fost  scurtmetrajul  THE CALL/CHEMAREA  pe care l-a gândit de la zero, incepând cu scenariul, regia, găsirea actorilor potriviti, distributia  rolurilor, imagini, muzică si prezentarea in cadrul concursului.
 THE CALL este un film  făcut de un regizor copil, cu doi actori copii in rolurile principale: Leonard Dumitrescu 12 ani in rolul ingerului si  David Boboc 7 ani in rolul copilului care descoperă credinta si se adresează  atât copiilor cât si adultilor având  ca subiect chemarea spre credintă. Filmul,  in cele 11 minute ale sale arată cum se transformă, prin credintă, un copil inocent si curios care intră cu pasi nesiguri  in biserică, intr-un om matur ce păseste hotărât, cu multă incredere  si care-si va păstra spiritul de copil in inima sa plină  de iubire. Intensitatea mesajului crestin pe care il poartă acest film in cele 11 minute, va zgudui pe orice privitor, pătrunzându-i in gândire,  făcându-l să se privească si să se regăsească in personajul principal, copilul  devenit adult.
Robert, ne-a mărturisit că  dorinta lui  cea mai mare  este  ca filmul său  să fie vazut de cât mai multi oameni, ca  să ne amintească , mai ales acum, că prin credintă vom putea invinge orice criză si vom fi mereu liberi. 
 
Dintre cele  peste 80 de proiecte prezentate in concurs, Filmul THE CALL a câstigat aprecierea  juriului, situându-se  pe primul loc si obtinând premiul special  al juriului. Suntem mândri să avem  in diaspora  română  de la Montreal, copii deosebit de creativi si talentati  care dovedesc o bună cunoastere a credintei, a obiceiurilor și a tradițiilor românesti, copii ce poartă România in suflet, desi  sunt plecati din tară  de la vârste  foarte fragede sau sunt nascuti pe tărâm canadian.
Il felicităm pe talentatul  Robert Dumitrescu,  ii dorim mult succes in continuare si asteptăm cu mult interes noi scurtmetraje la fel de interesante.
 
                                                                                                                                     Mihaela CD 
Imagini de la filmari: 
Open Photo
 
 
 
Open Photo
 
 
 
Open Photo
 
 
Open Photo
 
 
 
Open Photo
 

THE CALL/CHEMAREA- scurt metrajul patrunzator-premiat la MONTREAL -Robert Dumitrescu

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala care cuprinde literatura, arta, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 35 dolari canadieni.

35,00 CAD

Uneori elefantii zboara/Sometimes elephants are flying *FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Uneori elefanţii zboară a autoarei Mihaela CD este o culegere extraordinară de reflectii si enunturi motivationale, realizata in pagini color de inalta calitate, care se adresează tuturor celor care vor să creadă în visele lor! Pe parcursul celor 250 de pagini pline de culoare vei descoperi secrete ale succesului ca sa fii mai puternic si mai bun! Comandati acum la numai 25 dolari canadieni.

25,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Robert Dumitrescu -regizor la 15 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.