VERONICA GAVRIL -impresii Ursula, o mamă judecată de copii de Mara Popescu-Vasilca

229540546_5936637653044098_6322780798775182645_n

Ursula, o mamă judecată de copii de Mara Popescu-Vasilca

Am avut deosebita plăcere să o cunosc pe Mara Popescu-Vasilca anul trecut prin Editura Izvorul CuvântuluiUrsula, o mamă judecată de copii este al 5-lea roman de dragoste din colecția Dragostea arză-o-ar focul și cel mai bun roman al ei.

Deși este un roman de 380 de pagini, l-am citit în câteva ore în decurs de 3 zile. Ursula mi-a trezit tot felul de sentimente – de la tristețe, amărăciune, dezamăgire, bucurie, speranță și iubire. Am plâns odată cu ea atunci când își povestește viața plină de dezgust, dar am și râs atunci când visul i s-a împlinit.

Dar care este povestea Ursulei?

Personajul feminin este o femeie simplă, crescută la țară într-o familie credincioasă și modestă. Însă viața ei ia o întorsătură complicată la 17 ani, atunci când se îndrăgostește prima dată. Visele i se năruiesc odată cu bătăile primite de la soțul nevrednic de ea și rămâne singură cu trei copii, al doilea încă nenăscut.

Fără nicio formare profesională și fără perspective este nevoită să își vândă corpul pentru supraviețuire. Pleacă la oraș îndrumată de o femeie cu experiență în domeniul prostituției și întâlnește tot felul de bărbați. Unii se îndrăgostesc ea, alții o sprijină în schimbarea meseriei, iar cei mai mulți o brutalizează.

Copii săi sunt crescuți de mătușă, dar întreținuți și susținuți financiar de către mamă. La maturitate ajung oameni educați, împliniți profesional și fiecare are un drum presărat cu iubire și carieră. Dar fantomele trecutului sunt imbatabile și le vine foarte greu să nu își judece mama. Ar fi preferat să crească despărțiți? Sau să ajungă la orfelinat? Ar fi putut oare ea, mama judecată de copii, să schimbe trecutul? Sau să aleagă altfel?

Eu, ca și alte femei, am făcut-o din necesitate. E adevărat că aș fi reușit să fac altceva, dar ce? Când ești disperat, nu mai ții cont de demnitate. Îți propui să-ți vinzi corpul pentru un timp scurt, dar odată intrat în horă este foarte greu să ieși.

Căci clipa de față, așa cum este ea – distrugătoare sau revelatoare, nu este decât consecința alegerilor trecute. Iar caracterul uman este rezultatul tuturor experiențelor trăite – bune și rele totodată. Iar fără ele, sufletul nu ar fi putut să-ți găsească misiunea finală.

Ursula, o mamă judecată de copii este un roman despre alegeri, despre supraviețuire, despre suferință și despre renaștere. Căci niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare în bine. Lumea nu poate deveni mai bună decât prin ochii individului.

Unde pot să pun curajul meu de a lupta cu viața asta tirană, care m-a subjugat, m-a pus la munci grele, făcute în silă și umilință și puterea mea de eliberare? Nu sunt astea calități care mă definesc?

Ursula este un personaj fragil, dar cu puteri nelimitate și cu o generozitate a sufletului de neînchipuit pentru o femeie care a tratat actul sexual doar ca un serviciu prestat. Iar mustrările de conștiință și credința transmisă din copilărie i-au salvat în final onoarea și au scos-o din întunericul singurătății.

În apropierea vârstei de 50 de ani întâlnește un bărbat misterios, cu sufletul sfâșiat de propria experiență de viață, dar capabil de o iubire necondiționată. Relația dintre cei doi este efectiv vindecătoare și dătătoare de speranță. Eroul este și el la rândul său o victimă a vieții, iar din salvator devine cel salvat.

Așadar, Ursula – femeia cotropită de toți cei dragi, se ridică din propria cenușă și capătă valoare umană prin puterea ei de sacrificiu, prin perseverența de a-și urma visele și prin măreția sufletului său. Își continuă studiile, devine ziaristă și continuă să lupte pentru a-și curăța trecutul.

Mara Popescu-Vasilca reușește să dea formă celor mai ascunse gânduri ale unei femei aparent desfrânate și provoacă la o analiză sinceră, fără prejudecăți.

Are iubirea de mamă limite? Cât de departe poți merge pentru împlinirea unui vis? Ce vârstă are iubirea? Mai există viitor pentru o femeie care și-a vândut onoarea?

Îndrăzniți să faceți cunoștință cu sufletul Ursulei!

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.


Afla mai mult in paginile urmatoare  despre scriitoarea  MARA POPESCU VASILCA: 

Vânzătorul de iubiri             

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”!

 

Adâncul setei de iubire in romanul Marei Popescu-Vasilca – „Bianca, printre castele de nisip”

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca

Romanii-canadieni care ne fac cinste-lista laureatilor- GALA ARTELOR-ed a 2-a Montreal

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.