LA DUNĂRE VEGHEAZĂ

66491666_1067550233445473_990138301308469248_n - Copy
 
 
 
LA DUNĂRE VEGHEAZĂ

Autor: Aurelia Oancă

La Dunăre veghează tricolorul
Și Decebal cu chipul de granit,
În stropii apei plânge viitorul
Care sub grea osândă a pierit.
 
Din cerul trist se varsă lacrimi grele,
Ce curg peste o țară obidită,
De câini ce smulg din trupul țării mele
Și pofta lor nu pare potolită.
 
Își umplu cu arginți a lor privire
Și cu poveri aruncă peste neam,
Un demon crud a dus la osândire,
Poporul meu și țara ce o am.
 
Adună-ți oastea Decebal și vino!
Peste căpușe să răstorni venin,
Să rupi ale robiei lanțuri, vino!
Și peste oameni pune cer senin.
 
Din tricolor să faci iar o mândrie
Ca și stindardul dacic mai demult,
Să știm c-avem o țară, Românie,
Ce nu-i zdrobită-n aprigul tumult!
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „LA DUNĂRE VEGHEAZĂ

  1. Citind, poezia, ,, LA DUNĂRE VEGHEAZĂ,, am beneficiat de un adevărat poem , lecție de istorie completată cu imagini actuale a unui ,, prezent, prezent,, de ceva anii ….. În lectura repetativă am dedus jelirea în versuri de către Distinsa Autoare AURELIA OANCĂ pentru că ,, ..se varsă lacrimi grele, / Ce curg peste o țară obidită, / De câini ce smulg din trupul țării mele/ Și pofta lor nu pare potolită,,/ Involuntar am strigat către ,, câinii ce smulg din trupul țării ,, marșșșșșș! …,, vă știu scopul ,, divide et impera,, marșșș!….Pe parcursul lecturii am avut imaginea lui DECEBAL, din magnifica sculptură care,, La Dunăre veghează tricolorul,, și care prin înălțimea stâncii, personalizată la propriu și la figurat , a primit numele de unicitate Europeană și totodată mi-am amintit și cuvintele poetului M Mincu ,, Decebal n-a murit/ El doar s-a mutat în Ceilalți / Cum ar trece floarea în fruct….,,/ Încurajându-mă că ,, Decebal nu a murit,, mi-am imaginat o porta – voce la care se aud versurile ce răsună de la Dunăre , cu tăria stâncii sculptată, până la Tisa, Prut , Mare … ,, Adună-ți oasele , Decebal și vino!/ Să rupi ale robiei lanțuri , vino! / Și peste oameni pune cer senin,, .Autoarea, mă repet , Distinsa Doamnă Aurelia Oncă, insistă, nu își găsește mulțumirea sufletească până când Decebal prin urmașii lui , noi cei de azi,nu facem ,, Din tricolor iar o mândrie,/ Ca și stindardul dacic mai demult, / Să știm c-avem o țară, Românie,/ Ce nu-i zdrobită-n aprigul tumult,,!! Doamne ajut-ne . O poezie de excepție care își are locul pe prima pagina a unui manual de istorie actual și viitor , iar pe copertă statuia în stâncă a lui DECEBAL care ține harta României și istoria ei pe umeri.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.