Vanda, între dorință și rațiune -fragment -Surpriza

 

245604221_1932050510308688_8464827930841054559_n

Vanda, între dorință și rațiune

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

Surpriza

-Doamnă, sunteţi aşteptată în faţa hotelului. Glasul recepţionerului era calm şi armonios, îmi merse la inimă.

Chiar la intrarea în hotel e el, în maşina decapotabilă, cu o mână pe volan. Când mă vede, sare şi îmi deschide portiera.

-Doamna mea, vă rog!

Face un gest de curtezan şi mie îmi trecuse, uitasem de tot ce se întâmplase. E o dimineaţă însorită, cu cer albastru, senin, puţin răcoroasă. Andrei porni motorul şi o luă spre Palatul Poporului sau aşa credeam eu.

-Hai să bem o cafea, vrei Vanda?

-Sigur că vreau, cu tine e o plăcere, de dimineaţă, la o cafea cu bărbatul care te-a ţinut în braţe și iubit! Un bărbat care a venit de nu se ştie unde. Nu mă mai interesa nimic, sunt fericită din nou, lăsasem totul să se ducă pe pustii, cum spuneam când voiam să scap de gândurile rele.

-Am o surpriză pentru tine. Nu mă întreba nimic. Bine?

-Pot să am încredere în tine?

-De ce nu? Deşi nu ştiu nimic despre tine.

-I-auzi!

-Ce vrei să ştii doamna mea? Mă gândeam că nu e cazul să-l interoghez acum, sunt prea bucuroasă, mă simt liberă, liberă şi cred că el ar putea fi bărbatul care mă va face fericită.

-Dacă astăzi, tu o să-mi spui dacă sunt într-un plan de lungă durată sau de moment?

-Mă faci să râd, ce bărbat poate să-ţi răspundă la o asemenea întrebare, doamnă? Vrei să mint? Nu ştiu şi nici nu vreau să fac planuri de viitor. Bucură-te că suntem împreună, acum, şi că vom trăi momente incredibile! Asta pot să-ţi promit, dragă Vanda.

-Unde mergem?  Am ieşit din Bucureşti.

-La Paris, vrei? Vrei să vii cu mine la Paris?

-Când?

-Peste două săptămâni.

-Glumeşti?

-Nu. Am totul rezervat.

Încep să mă gândesc dacă glumeşte sau e serios. Mai am concediu încă 11 zile, deci 4 zile până joi şi mai rămâneau 7. Numărul 7 îmi poartă noroc. Ar trebui să reiau consultaţiile la cabinet ca să-mi mai rămână timp.

-După masă, când ne întoarcem, ne ducem la agenţie. Vrei?

-Vreauuuuuu, daaaaa, da, vreau.

Mă năpustesc peste el şi-l sărut, el abia mai vede înainte. Trage maşina pe dreapta, sub un copac mare, umbros. Opreşte motorul  şi se aruncă şi el pe partea mea, îmbrăţişându-mă şi sărutându-mă pe unde apucă, într-o vervă nemaipomenită, eram extaziaţi, părea că am descoperit fericirea, atunci, acolo. Maşinile care treceau nu mai încetau să ne claxoneze, parcă voiau să ne încurajeze, se bucurau că mai sunt oameni fericiţi.

– Hai la drum, că mai avem puţin, abia aştept să ajungem. Nu mai e departe.

Scot din geantă telefonul şi fac o fotografie cu câmpul plin cu floarea soarelui, ea, care se trezeşte prima să vadă cum totul prinde viaţă. Habar nu am cum va fi, dar ştiu sigur că trecutul nu-mi va influenţa cu nimic hotărârile pe care le voi lua.

-Andrei, ştiai că floarea soarelui îl salută pe Soare?

-Pe cine?

-Pe Soare.

-Cum?

-“Bună dimineaţa, Soare!”  Orice ar fi, dimineaţa reîncepe viaţa. El începu să râdă în hohote.

-Ce ai ? De ce râzi cu atâta poftă?

-Păi eu ştiu un banc cu dl.Soare.

-Şi ce e de râs? Cum e?

-În fiecare dimineață Ceauşescu iese pe plaja privată, se întinde şi spune: “ Bună dimineaţa, Soare! “

De după gardul viu un glas îi răspunde:

-“Să trăiţi, tovarăşe preşedinte,” şi tot aşa până când, într-o dimineaţă, nu-i mai răspunse nimeni. Înfuriat îşi cheamă securiştii şi îi întreabă de ce?  S-au tot codit să-i răspundă până când unul mai îndrăzneţ îi spuse că securistul Soare a  ieşit la pensie şi că pe cel nou îl cheamă Negură  Vasile.  Eu încep să râd, îmi place că e bine dispus aşa  devreme, dar mai ales îmi plăcuse în ce context îmi spusese bancul.

Andrei intră pe o alee umbroasă, la capătul căreia se vedea o vilă imensă, cu geamuri mari şi două coloane la intrare, pe partea dreaptă, îmbrăcată în iederă.  În faţa vilei e un rondou cu plante şi flori, aşa că era ca un sens giratoriu.  Scoate cheile şi aleargă să descuie, deschise cele două uşi imense, spre exterior, apoi se întoarce la maşină şi mă invită să cobor. Uimită, mă trezesc că el mă trage de mână şi mă ia în braţe, alergând cu mine spre scările de la intrare. Primul meu gând era să sar ştiind că are probleme cu inima. Dar, sunt deja plantată în faţa uşii principale, cu geamuri mari, cu vitralii, pe care el o deschide şi mă invită să intru. Fac câţiva paşi, covorul e moale, la mijlocul imensului hol e o masă rotundă, cu un vas de valoare pentru flori. O scară interioară largă, care duce la dormitoare, e spectaculară. Un interior  somptuos, cu un aer de vechi şi romanticism, cultură şi suspans.

-E a ta? Îl întreb curioasă.

-Nu încă. Vreau să o cumpăr.

-Pentru cine?

-Nu ştiu, poate pentru noi.

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Un gând despre „Vanda, între dorință și rațiune -fragment -Surpriza

  1. În fiecare dimineață, aștept noi fragmente, din romanele talentatei scriitoare Mara Popescu Vasilica și mă bucur când le găsesc aici, ca pe niște frânturi de frumos, ademenitoare, ce mă îndeamnă să vreau mai mult.
    Stilul autoarei este o mângâiere pentru suflet și minte.
    Frământări normale, între dorință și rațiune, sentimente ce se ivesc în viață, sunt atât de special abordate de scriitoare și atât de frumos prezentate.
    Admirație sinceră!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.