MUGUREL PUSCAS -” RUȘII-MUNŢI – File de monografie „

236476287_997457534339895_2542562024935369717_n

MUGUREL PUSCAS -” RUȘII-MUNŢI – File de monografie „

Puține localități se pot bucura de o asemenea lucrare, fericiţi rusenii pentru o asemenea minunată monografie .Aproape jumătate de tiraj s-a epuizat în doar 3 săptămâni de la apariția cărții ! Pentru a cunoaște povestea cernută prin clepsidra timpului a acestui vechi sat românesc din Ardeal, atestat documentar la 1228, unic prin autenticitatea tezaurului de tradiții și obiceiuri locale, mirific plai de legendă mureșean, raiul  natal al scriitorului Mugurel Puscas, am apelat la impresiile unei cititoare.
 
RUȘII-MUNŢI – File de monografie” pe meleaguri oltenești !
 
Impresii de cititor :
” Am parcurs cu mare drag și emoție cartea ” Rușii-Munți, File de monografie „.
Acest sat de români ardeleni atestat documentar la 1228, meleag mureșean mirific, încărcat de istorie și legendă, are descrisă în lucrare, cu mare acuratețe științifică, viața localnicilor cu tot ceea ce ține de evoluția lor seculară.
Cartea este scrisă cu deosebit talent narativ. E o lectură plăcută ce ” te prinde „, parcă citesc un roman captivant. Nu îţi vine să lași volumul din mână înainte de a ajunge la ultima filă, lucru extrem de dificil având în vedere paginaţia impresionantă.
241740490_1949134568585196_4157427362702512594_n
Dacă fiecare român și-ar cunoaște bine obîrșia, strămoșii cu datinile, obiceiurile și tradițiile locale, plaiurile natale, implicit și-ar prețui mai mult țara, de aceea sunt convinsă că ” rusenii ” sau cei cu rădăcini aici au intrat in posesia lucrării, au lecturat-o curioși și avizi să obţină informaţiile complexe și complete ce îi definesc, unindu-i ca și comunitate din vremuri străvechi. Avem o patrie extrem de bogată atât prin frumusețea locurilor cât și prin cultură și spiritualitate.
Tot respectul și considerația mea maestre autor al cărții, scriitor ” rusan „, român ” în cuget și-n simţiri ” !
Scrisul rămâne peste veacuri ! „
***
Rodica Balaceanu 
 
 
Mugurel Puscas2
 
 
 
 
Despre scriitorul Mugurel Puscas,  membru al  Ligii Scriitorilor Români. Filiala MUREȘ ,membru al Uniunii Scriitorilor de Limbă Română,poet, scriitor, cronicar,   gasiti mai multe informatii vizitand pagina sa de autor : 
 

Mai citeste : 

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Responsabilitatea scriitorului de azi pentru generatiile de maine

Descoperind-o pe scriitoarea Gabriela Raucă în ”Simfonia culorilor ”

Pasi de catifea*Despre scriitoarea Mihaela CD

Dialog Peste Ocean FORMAT TIPATIT(softcover)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea DIALOG PESTE OCEAN fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarilor

35,00 CAD

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.