Paul SURUGIU-FUEGO-PANDEMIA…  

thumbnail (23)

Paul SURUGIU-FUEGO

 

PANDEMIA…

 

Trăim vremuri tragice. Situația pandemiei ne sperie pe toți și ne ridică multe semne de întrebare. E foarte important să respectăm reguli, să purtăm mască și să încercăm să ne informăm din sursele veridice. Trebuie să avem grijă și de minte, dar și de suflet, iar pentru asta e nevoie de un echilibru și de puterea de a înțelege că viața merge mai departe, în noua ei formă. Știu că se adună frustrări și că ne e dor de acea normalitate pe care nu o prețuiam înainte la justa valoare, dar chiar și așa, cu mintea pe umeri, putem merge mai departe, protejându-ne pe noi și pe cei de lângă.

 

Pandemia ne-a luat multe din bucuriile vieții, pe care nu le vom mai primi înapoi, dar îmi doresc să nu răpească întru totul rațiunea și să nu ne îndepărteze unii de alții. Situația prin care trecem e dură, nemiloasă, vine cu surprize la care nu te aștepți și te lovește unde te doare cel mai rău. Dar chiar și așa, nu e cazul să ni se pară nouă că le știm pe toate și putem lupta. Și nu e o atitudine lipsită de curaj asta, este doar realitatea. Unitatea nu rezonează pentru noi și-am face orice doar ca să ne fie, măcar puțin, nouă bine, nu la nivel general…

 

Vrem ca părerile noastre să fie așa, radicale, cum ni le imaginăm. Și-atunci la ce sens să încerci să deschizi subiecte care au din start un deznodământ fără noimă? Se știe că în conversațiile legate de politică, de religie, de medicină, mai nou, nu există un consens și nu trebuie niciodată să intri, pentru că nu vei avea vreun câștig de cauză.

 

La ce bun să avem impresia că le știm pe toate și le putem spune și celor de lângă, doar pentru a ne da interesanți? V-am mai zis. Cât trăim pe lumea asta mare, avem de învățat multe lucruri și e de-a dreptul periculos să ne dăm cu părerea despre ce n-avem deloc habar!

 

Lumea actuală ne-a împărțit. Nu că n-ar fi existat diferențe de opinie sau atitudini complicate până acum, dar în prezent abisul între oameni este mult prea pronunțat, cu virulente opinii. Eu mereu am știut că ceea ce cred și consider nu este adevărul universal valabil și viziunea mea nu e neapărat cea corectă. Ce gândim se formează în urma unui întreg sistem de informații, de trăiri și trecem prin filtrul personal totul, astfel că nu-i bine ca niciodată să încercăm să impunem, cu statut de certitudine, celor de lângă noi, propriile gânduri. Asta nu prea ai să mai vezi în societatea actuală. Abordările sunt periculoase, se nasc eroi care n-au legătura cu acest statut și toți sunt buimaci cu opiniile, cu trăirile, cu nebunia care pune din ce în ce mai tare stăpânire pe noi.

Eu cred că e bine să fim echilibrați!

S-aveți zi liniștită, dragii mei!

–––––––––––

Paul SURUGIU-FUEGO

București, 21 octombrie 2021

7 carti

Mai citeste

Vasile Bele-DESPRE REVISTA NR 6/2021

despre Dialog Peste Ocean… recenzie *prof Victor Manole

Despre cartea Pasi de catifea

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.