Cerul

stefan doroftei doimaneanu

Cerul

Autor: Ștefan Doroftei Doimăneanu

Pe poteci de nopţi tăcute încărcate cu blesteme, Timpul se despică-n aşchii strânse-n gând de lup stingher, Peste drum de lună plină unde geru-n pietre geme, Pasul meu bătrân şi singur caută un trist ungher.
Mă primeşte plânsul iernii sus pe crestele ciobite, Vântul vrerii mă strecoară printre norii visători, Brazii ţin în braţe cerul, plin cu stele absorbite De mirajul fanteziei ce se-ascunde-n Colţ de Flori.
Mă unesc cu depărtarea şi mă rog de nefiinţă Să-mi arate drumul ultim ce urmează să-l străbat, Sunt sătul de lumea asta, de atâta suferinţă, De la calea spre uitare nu mai vreau să mă abat.
Nu mai am putere-n sânge să strivesc nemernicia, Mi-a murit şi vocea aspră ce zdrobea neisprăviţi, Mi-a rămas doar conştiinţa, pixul, coala, pusnicia Şi-o fărâmă de revoltă prinsă-n ochi de hâd striviţi.
Prind de mână veşnicia şi îi spun că n-am răbdare Să aştept ca zeii nunţii să se-ntoarcă printre noi, Am strâns teamă şi căinţă, am strâns lacrimi şi ninsoare De-am ajuns un rest de viaţă bun la groapa de gunoi.
Ceru-ntreg priveşte-n mine prin tăcerea-mi îngheţată, M-ar primi să mângâi luna când coboară prin păduri… Dar subtil cu vocea-nceată, cu regrete nuanţată, Îmi şopteşte plin de taină – mai ai multe să înduri.

7 carti

Mai citeste: 

Clubul GOLD al revistei tiparite

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

De ce sa cumparam cartile unui autor?

Revista de colectie, tiparita

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.