Impresii si comentarii de la cititori -poezii si picturi- MIHAELA CD

Frumoasă, tristă prin momentul din viață a iubirii ales, meditativă și melodioasă poezie, încărcată de intimitatea pură a iubirii . Printr-o alchimie deținută numai de sentimente înălțătoare , poate să imortalizeze ,, clipa,,…. când ,, … se-oprește melodia/ …..valsul vieții ,, și pe cei,, DOI,, să-i transforme ,, .. mănunchi de dragoste ne facă,,. Frumoasă, tristă, meditativă….poezia ,, Noi suntem în lume doi,, a Distinsei Autoare Mihaela CD care a așezat versurile ca și cum ar fi cântat pe clapele unui pian…..

LACRIMIOARA IVA 

Sunt creații dinamice cu linii armonioase, unele dau ideea de mișcare, altele de foșnet de culoare…Au un farmec deosebit, pentru sugestiile surprinzătoare și minunatele efecte de culoare pe care le produc. Felicitări! Vă doresc un succes planetar!

Silvia Mihalachi

FELICITĂRI DIN TOT SUFLETUL PENTRU DVS, DISTINSĂ DOAMNĂ MIHAELA CD PENTRU FRUMOASA , LABORIOASA DVS ACTIVITATE,, PENTRU MAGIA CREAȚIEI LITERARE SI PROMOVAREA CULTURII ROMĂNĂSTI,, , PROMOVARE CU TOATĂ FIINȚA DVS: CU TALENT , IMPLICARE, MUNCĂ ASIDUĂ ȘI O FINĂ , ATENTĂ, SENSIBILĂ OBSERVATOARE A TRĂIRIILOR NATURII ÎN COMUNIUNE CU SUFLETUL DVS ȘI SUFLETELE CELOR CE V-AU CITIT POEZIA SI VĂ VOR CITII…… FELICITĂRI !

SIMONA MIHUTIU 

Foarte frumoasă! Felicitări!

Silvia Mihalachi

Azi am dat radioul cu sonorul mai încet pentru a putea auzi ,, Aceeași adorată melodie,, autor distinsa Doamnă Mihaela CD, compozitor-dirijor de cuvinte, versuri în sonora compoziție a acestei poeziei pe care am citit-o pană la fredonare…..Plăcerea dată prin lectura acestei poezii se datorează, așa cum mărturisește autoarea ,, Căci ne-am făurit șlagăr din simțiri/ Ce ni l-am compus sub clar de lună/.,, Aștept dedusa promisiune pe care ne-o face, autoare , cititorilor-melomani, că vom mai avea parte de muzicalitatea poeziilor ,, a cappella,, mărturisire în versurile ,, …Iar inima, atât cât încă –i zglobie / Va tot alerga, nopți și zile-n rând/ CÂNTÂND ACEEAȘI ADORATĂ MELODIE,,/

2

GABRIELA RAUCA 

O superbă analiză, în format liric, a scurgerii timpului, de la un anotimp la altul, cu nostalgii, cu poftă de joacă rămasă în suflet, cu lacrimi, cu melancolie dar cu speranța că frumusețea toamnei se va rasfrange și asupra bătrâneții.
Mihaela CD rămâne îndrăgostită, totuși de vară, așa cum ne putem da seama din superbele poezii, pe care, până acum le-a publicat.
Prețuire pentru frumusețea gândului transpus în vers!

LACRIMIOARA IVA 

În această perioadă dificilă, dacă cineva m-ar întreba cine sunt eroii mei, oamenii de la care iau forța de-a privi cu încredere spre mâine..,aș răspunde că eroii mei sunt mulți, însă unul ocupă un loc special în inima mea: Alexandru Ioan Cuza!Într-adevăr “Curajul și-adevărul fostu-i-au toiag”!
Prețuire, doamna Mihaela CD!

 
Silvia Mihalachi

 

la poezia ”Mai vino” Autor Mihaela CD 

Alăturată alaiului cu cei care au semnat adeziunea de a citi , cu plăcere,poezii semnate Autor Mihaela CD , fermecată de,, Freamătul iubirii ,,Mai zăbovesc o clipă și în șoapte de amor/,, să percep cum ,, Simțirile de dragoste se adună-n convorbiri,,/și cum ,, Prin freamătul iubirii se aude ,,/ aude autoarea meritatul, așteptatul, primitul ,, Te ador,,..Poezie cu poezie sunt trecute ,, Prin clepsidra vieții,,, de către poetă, pentru care nisipul clepsidrei este în fiecare vers măcinat cum ar fi nisipul sub piciorul unui dromader pentru care trăirile, iubirile nu sunt,, fata morgana,, sunt oaze adevărate la care ajunge pentru aș potoli setea de cuvânt , de creație frumoasă cu tot regretul că ,, Sunt o străină pentru tine,,,…(de ce? ),, Nu știi de-s tristă ori voioasă//Căci în poze eu adesea zâmbesc/ Dar viața-i…o capricioasă …/Și toamnele în mine îmi cresc,,. După un timp de contemplare prin ,, Deșteptate clipe,, când ,, Și inimile vibrează-n joc aprins,, / printr-o discreție indiscretă am parte de o poezie-chemare ,, Mai vino,,,.. vin, citesc, apoi plec în trăirile, amintirile mele lăsând la locul lor așa cum au fost brodate ,, în filigran,, versurile poezii cum ar fi ,, Mai vino să ne colorăm visul / Și să zburăm mereu în vesel dans./,,……,, Mai vino,,..,, Cu pașii cei mărunți în ritm de dans,, .

GABRIELA RAUCA 

A scrie poezii este o binecuvântare divină, atât pentru poet, cât și pentru cititor.
Ele izvorăsc de pe urma emoțiilor și sentimentelor profunde, din bucurie, mulțumire sufletească, dar și din suferința provocată de chinul durerii.
În acest volum de căpătâi al poetei Mihaela CD, ne este prezentată o întreagă paletă de sentimente izvorâte din trăiri intense, într-un spectacol de excepție.
Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea de a pătrunde în esența și spiritul versului tău, Mihaela, iar ție îți mulțumesc pentru publicarea gândurilor mele.
 
avo5qe96
LACRIMIOARA IVA 

Este întotdeauna dificil să scrii gânduri, fraze pentru cei plecați întro altă dimensiune, întrun alt spațiu.., mai ales când vine vorba de membrii familiei sau de oameni foarte dragi. Pierderea unui tată, de exemplu, este o experiență foarte tristă, la orice vârstă. Nu contează cât de natural este ca părinții să plece înaintea copiilor lor. Pierderea unui tată este întotdeauna un eveniment pentru care nu suntem pregătiți. Prin urmare, poate fi foarte complicat să formulezi fraze de dragoste pentru un tată-înger, însă este și mai greu să o faci pentru un înger-tată Felicitări, doamna Mihaela CD! Mulțumesc frumos pentru emoțiile transmise! Odihnească-se în pace atât tatăl dumneavoastră cât și toți cei dragi ai noștri plecați printre stele!.

 
Silvia Mihalachi

Un ambiant atât de frumos, de sugestiv pentru o poezie de dragoste din dragoste în care ,, Bucăți de cer se cern în fumul serii,, poate fi creat numai atunci când în numele iubirii din suflet și pentru suflet poetul – autor Doamna Mihaela CD-are o stare deosebită, o stare sensibil prezentată în versul ,, Și vii emoții mă cuprind din depărtări,,, . Totodată am deslușit izvorul poeziei,, Hoinare clipe albastre,, ca fiind dorința vie a autoarei ,, Te caut și te chem din zări și astre/ Căci doru-n suflet arde și-i aprins./,, O poezie care mi-a creat, îmi va creat ori de câte ori o voi citi un adevărat ,, moment poetic al iubirii,,

 
Elis-Valeria Târban

Felicitări! Este superbă poezia ”Tot pe tine te-aș alege”!

33389763-word-merci-thanks-in-french-typography-lettering-decorative-text-card

 
Silvia Mihalachi
Am venit,( în fata laptop-ului) am văzut ,,ANTOLOGIA GLOBART, -videoclip MIHAELA CD,, și am fost învinsă de măiestria, complexitatea acestei ARTE practicată cu o deosebită erudiție de distinsa Doamnă( din punctul meu de vedere, care nu am nici o instruire, nici o documentației în această artă picturală , decât dragostea de a privi, admira , tehnica nouă în dansul culorilor și mesajul intrinsec din îngemănarea, disiparea , chemarea lor, a culorilor…). ,, Descoperă-mi sufletul,,!!!..atât cât am puterea de a percepe din nemărginirea frumosului pot să spun că am descoperit în sufletul ,, DOAMNEI MIHAELA CD,, foarte mult frumos, în deosebite forme de etalare a acestuia, celor care privesc , citesc…..,, Autor Mihaela CD,,
 
SMARANDA SCRIDON 

Mihaela dragă, citesc și recitesc poeziile tale. Sunt minunate. Ma poarta intr-o alta lume pe care am uitat-o sau s-a vrut uitată. Îți mulțumesc pentru cărți sunt minunate, te felicit din inimă pentru tot ce faci și pentru ce ai realizat. Ești minunată.Te îmbrățișez cu toată dragostea.

Silvia Mihalachi

O poezie frumoasă, foarte frumoasă poezie ,, înmugurită pe apele iubiri ,, și înflorită sub binefăcătoarea energie din ,, Sărutul estival,,Autor Mihaela CD, ,,la même femme amoureuse,, care vâslește la ,, barca dragostei ,, .Această poezie am citit-o însoți-tă de o rezonanță delicată, emanată de fiecare cuvânt la așezarea în vers, dându-mi starea ca mă plimb cu pași fini,, ca de,, catifea,, printre obiecte de cristal ce prin atingere lasă cititorului , auditorului un clinchet …Consider că titlului ,, Sărutul estival,, este el însuși o poezie….Sărutul nu are de cât un anotimp la figurat care se află în toate cele patru anotimpuri calendaristice și care funcțiionează, se hrănește cu energia iubirii ca un ,, perpetuum mobile,,. ,,Și atât de topiți de-ndrăgostire/ Pe loc ne-nsemnăm pe cerul nopții,,…/ Și ardem stergând clipe spâlăcite/ Pierzându-ne-n sărutul estival,,/… posibil să ne pierdem în fiecare din cele patru anotimpuri în,, Sărutul estival,,.Și ca să-mi creez un ,, moment regal ,, recitind poezia am lăsat în fundal să se audă, să aud concomitent cu versurile ,, Valsul vieții, de Eugen Doga,,.Dăruiesc ,, momentul meu regal de poezie,, la cât mai mulți cititori , nu o să regretați….. …..

S-au scurs doar cateva luni, vreo patru la număr, de când am auzit prima oară de poeta și scriitoarea Mihaela CD.
Să spun că ar fi fost o întâmplare, înseamnă că a fost una fericită, însă eu nu prea cred în întâmplări și de aceea am încredere în puterea destinului.
Dar ce m-a făcut să mă apropii atât de mult de Mihaela CD?
Primind trei dintre cărțile scrise de talentata poetă și începând a o citi pe prima dintre ele, recunosc, că mi-au dat lacrimile. A fost aceeași senzație, pe care a simțit-o și ea, După cum mi-a mărturisit ulterior, când a citit cartea scrisă de mine.
O asemănare în gândire, o simbioză perfectă a sentimentelor ce ne-au îndemnat să scriem, o senzație de apropiere spirituală între noi două, cum nu mi-a fost dat să întâlnesc.
Citind cărțile Mihaelei CD, cititorul este copleșit de bunatatea sufletului autoarei, de talentul și măiestria cu care sunt îmbinate cuvintele în vers și versurile în poezie.
Indiferent de temele tratate, în poezia Mihaelei CD razbeşte sentimentul iubirii: iubirea pentru soțul ei, pentru copil, pentru părinți, pentru țară și neam, pentru literatură, pentru artă, pentru frumos…așa aș putea continua, fără să mă opresc, fiindcă îi cunosc și înțeleg sentimentele puse în creațiile lirice.
De aceea, acum, când apare un volum, exclusiv de dragoste, simt că acest lucru era de așteptat, ca urmare firească a celorlalte, sau ca încununare sentimentală a operei sale.
Nimic nu ar fi fost mai potrivit, mai ales acum, în timpuri grele, decât o declarație de dragoste și o dorință adresate deschis, omului iubit.
Felicitări din suflet, pentru această minunată reușită, atât pentru tine, Mihaela CD cât și pentru Johnny Ciatlos Deak , soțul și confidentul tău, dar și editorul operelor tale!
Prețuire infinită!

1-Multumesc-1000x712

,,Peste timp și peste mare,, ,, printr-un ,,fir de floare rară,, veți fi iubită ,, în fiecare anotimp,, pentru că iubiți și dăruiți iubire stimată Doamnă MIHAELA CD.

GABRIELA RAUCA 

O viață plină de dragoste, un sărut al tinereții, ce are menirea să pună pecetea pe întreaga trecere a timpului, păstrând vara în suflet.
Mână în mână, „pe apele iubirii” pe valuri ce o ridică și o coboară, dar o aduc la mal, cu omul drag alaturi, în „barca dragostei”.
O superbă retrospectivă, un spectacol al sentimentelor adevarate, pe care Mihaela CD știe să le transmită, de fiecare dată, în oricare poezie pe care o scrie.
„Clipe spălăcite” sunt trecute în uitare, atunci când doar fiind pe varful valurilor, se simte împlinirea visurilor, iar „sărutul estival” aduce satisfacția, în dragoste și viață.
Pentru autoarea acestor versuri, vara înseamnă tinerețe, iar eu îi împărtășesc în totalitate acest punct de vedere, acest mod de a asocia etapele vieții cu anotimpurile.
Admirație și prețuire imensă, pentru frumusețea sentimentelor tale exprimate în vers!

Cântecul a doi mateloți la prora poeziei, unde fiecare își fredonau : iubirea, trăirile, neliniștile, s-a transformat într-un ,, DIALOG PESTE OCEAN,,. Pentru plăcerea de a citi poezie am luat o,, coală albă cu poeme scrise pe a mării zări,, Mihaela CD și vrând să aud,, foșnetul vântului, în scoica lăsată în umbra timpului ,, Trandafir Sîmpetru, apoi am deschis cartea cadou pe care am primit-o de la acești doi amirali ai poeziei contemporane . ,, Dialog peste ocean,, această ,, Carte vie,, cum este numită de Prof, Victor Manole, mi-a dăruit etalarea prin fiecare vers, poezie, a bogăției de talent și a inteligenței din abundență a semnatarilor… Cei doi care au plăsmuit volumul de versuri, unicat prin dialog,au creat o simbioză alimentată cu fiecare poezie în parte.. Am citit cartea mai întâi ca pe un manual, formată din adevărate tezaure de talent, trăiri interioare, lacrimi de fericire plecată și revenită, elemente specifice unei iubiri care va fi conjugată la trecut, prezent și viitor. Apoi am recitit poezie cu poezie ca pe versetele bibliei păstrând dialogul dintre cei doi ,,apostoli,,…. La începutul lecturii, care parcă ar fi o croazieră peste ocean, ai tendința să crezi că parcursul va avea valuri liniștite și că țărmul iubirii nu-i prea departe….Cu fiecare poezie, cu fiecare vers-nestemat, percepi imensitatea ,, oceanului iubirii, a cărui frumuseți, riscuri, bogății, deznădejdi nu vor fi epuizate, dar nici îndeajuns explorate. Rog, recomand iubitorilor de poezie contemporană să se îmbarce pe ambarcațiunea de lux ,, Dialog peste ocean,,condusă de AMIRALII POEZIEI DE DRAGOSTE, AUTORI MIHAELA CD și TRANDAFIR SÎMPETRU că le vor mulțumi, cum o fac și eu acum și cred, veți spune și dvs ,, De-a fost păcat iubitul, mărire cui la scos/ El a făcău păcatul atâta de frumos/,,, ,, P Cerna

FLORENTINA STEF 

Mioara Hususan ati reusit in această seară sa aduceți un Colț de Rai în sufletul nostru împreună cu minunați Poeți Cristinel Cristea si Mihaela CD !

LACRIMIOARA IVA 

Picturile dumneavoastră sunt poezii minunate, pe care numai un artist cu o profundă sensibilitate le poate crea. Sunt interesante și pline de expresivitate. Felicitări!

Fotolia_56906363_XS

Silvia Mihalachi

În brațele tale Autor Mihaela CD 

Trăirile, gândurile care au plăsmuit această frumoasă, aleasă poezie ,, În brațele tale,, face ca aceasta să fie ca o perlă găsită când,, Marea se scurge-n pietrișul privirii,,…..Citind poezia și recitind-o am dedus că sunt în posesia unei scrisori de dragoste , nesigilată, deci aveam dreptul să intru în intimitatea semnatarei ,, Și-n susurul sufletului de copil/ ,, am simțit prin fiecare cuvânt, fiecare vers, sunetul, mângâierea dată de ,, o cristalină vioară,, . Lectura acestei poezii atât de delicată mi-a indus gestul de a mă retrage ( cu dorința de a reveni la lectura acestei poezii) încet pentru a nu perturba realitatea visului, sau visul unei realități dorite , mărturisită ,, să pot să vin tiptil/ În vise să-ți mai fiu o domnișoară..,,/ Sub o stare de beatitudine, rodul lecturii acestei poezii semnata Autor MIHAELA CD, cascada gândurilor mele m-a dus ( cine a citit cartea ,, Dialog peste ocean,, autori –Mihaela CD și T, Sîmpetru știu la ce mă refer) la recitirea poeziei ,, ÎNTRE PIETRE STĂ APA NEUITĂRII..,, autor T S.. ca un răspuns…….. EU vă mulțumesc…nici eu nu pot să-mi fac daruri sufletului cum reușiți dvs, sâ mi le faceți prin și cu ,, arta cuvântului,, .VĂ FELICIT PENTRU TOATE REALIZĂRILE PROFESIONALE , REZULTATE DIN,, ARTA SCRISULUI,

GABRIELA RAUCA
Cu drag am citit superbele tale cărți, Mihaela CD și am savurat versurile plecate din sufletul tău sensibil.Pentru una din ele am scris gândurile mele, într-o cronică, o paralelă între cărțile noastre.
Cu drag voi destăinui, cât de curând, emoțiile pe care le-am simțit, când am citit prima ta carte, „Binecuvântare și chin”, o carte pornită din durere, care a dezlănțuit în tine deschiderea spre poezie.
Felicitări și admirație imensă, Mihaela CD
 
LACRIMIOARA IVA 

Versurile dumneavoastră sunt mereu o bucurie pentru suflet! Prețuire!

 

Citind poezia dvs. stimată doamnă MihaelaCD ,, Câte puțin ne moare cerul,, m-am simțit teleportată într-o aulă unde un distins profesor ne prezintă nouă auditorii, ( cititorii) pagini contemporane de istorie adevărată și care la finele prelegerii spune,, Și până unde poate vacarmul să ne ducă,, ????!!! Și eu ca toți cei care vă citesc această poezie, această doină românească , acest ,, opis,, al adevărurilor de zi cu zi , am rămas cu ecoul versului,, Și până unde poate vacarmul să ne ducă,,,!!! Cu îngrijorarea care trebuie să o aibă poporul român și nu numai, aceea că,, Și-ncet, puțin câte puțin ne moare cerul,, eu vă mulțumesc și vă voi mulțumi pentru că citindu-vă poezia m-am făcut părtaș la adevărurile relatate și prin arta poeziei devs.

FLORENTINA STEF 

Cu adevărat timpul s.a oprit în loc! Mulțumiri din suflet!Fiti binecuvântati!Si noi ascultători ne bucuram de minunatul vers! Felicitărisi Admirație!

0603_multumesc_02_lg

Silvia Mihalachi
A sortii Nava Autor Mihaela CD 
 
Cum aș putea să cred că ,, Se stinge-ncet lumina fericirii,, atâta timp cât lumina fericirii este aprinsă din ,, imperiul iubirii,, imperiu al poeziilor semnate ,,MIHAELA CD,,,care ne mărturisește în poezia,, ,, A sorții navă,, că ,, Din versuri inimii îi dau vestire,,. Acest vers și nu numai ne spune că darul de a,, dărui poezii,, își are lăcaș în inimă și de acolo vine către cititori și…către Autor Mihaela CD. Consider poeziile distinsei doamne prin,, slovele tipărite-n amintiri,, că sunt ca o flacără olimpică a cărei lumină nu se stinge nici peste ani, doar prin apariția unei noi poezii, a unei noi cărți este purtată din loc în loc pentru a fi citită , , Chiar dacă-i soare ori de plouă,, la propriu și la figurat…. și uneori tot din,, imperiul iubirii,, / ,, Ne mai plânge câte-o geană/ După amintiri…ce-s zglobii,,/
 
LACRIMIOARA IVA 

”Ne așezăm timid bătrânul ceas/Să ne măsoare clipele alene/Să le-necam in al iubirii glas/Să-ncuiem timpul într-o vreme” Felicitări! Timpul este mișcarea din trecut în prezent și în cele din urmă în viitor. Să reglăm mișcarea timpului în funcție de bătăile inimii noastre!

Silvia Mihalachi

,,,Atâtea inimi astāzi plâng/ Indoliat-ai natia intreagā,,……,, am citit și recitit această poezie binevenită sufletului meu .Am să contribui și eu redirecționând-o la persoane pe care le cunosc și fac parte din același ,,cor al robilor,, robi ai morții la care ,,,Vii nesimțito și culegi /Din rude, prieteni cu-nsetare ///. Recitind poezia am simțit nevoia să îngenunchiez la propriu și la figurat, cu imaginea crucilor noi, zi de zi, din cimitire și să citesc cu voce tare ca o rugă către cer, ca o anatemă asupra morții,,, Pleacā în muguri de vârtej /Te-ntoarce-n beciul ferecat / /Pe-aici nu mai cāta prilej /C-atâtea vieti ai retezat!,,..Repet voi repeta ,,, Pleacā tu moarte ! ,, Dispari cu aereu-ți nătțg,,Acesta este cel mai convingător și aprobat ,, miting,, cel al cuvintelor care implică mintea, inima și sufletul în luptă contra morții..Mă înclin fată de mintea, inima și sufletul dvs.distinsă doamnă Mihaela C D

Stimată doamnă Mihaela,și dragi cititori!
Am studiat cu mare atenție Cartea sfântă a creștinismului – Biblia. Am aflat din ea lucruri minunate pe care urmează să le facă Dumnezeu pentru familia umană. Cu toții suferim când moartea ne răpește persoane dragi. Însă va veni un timp când moartea nu va mai exista.
Iată ce este scris în Biblie:
„Căci trebuie ca El să împărățească până îi va pune pe toți vrăjmașii Săi sub picioare Sale. Vrăjmașul cel din urmă care va fi nimicit va fi moartea”. (1 Corinteni 15:25, 26). Aici este vorba despre Domnul Isus Cristos care urmează să domnească asupra pământului. Sub domnia Sa sfântă, toate lucrurile vor fi îndreptate pe pământ.
Faptul că la un moment dat din viitor moartea nu va mai exista, este confirmat și de cartea biblică Apocalipsa.
În capitolul 21:3,4 este scris:
„Și am auzit un glas tare, care venea din cer, zicând: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Lui. Și Dumnezeu însuși va fi cu ei, Dumnezeul lor.
El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai exista. Nu va mai fi nici plâns, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
Deși pentru mulți oameni pare greu de crezut, ne stă în față un viitor minunat!
Un viitor fără suferință! Va fi dreptate, pace, sănătate perfectă și viață veșnică! Unde? Aici pe pământ! Pentru că asta cerem în rugăciunea Tatăl nostru când spunem:” Să vină Împărăția Ta, să se facă voința Ta, precum în cer, așa și pe pământ”.

avo5qe96

GABRIELA RAUCA
A sortii Nava Autor Mihaela CD 
 
Versuri, ce m-au impresionat, gânduri pornite altfel decât ne-a obișnuit autoarea Mihaela CD, mai mult regret pentru trecerea tinereții, mai puțină bucurie…poate este doar o părere a mea, aflându-mă într-o toamnă și eu.
„Frumosu-i trecut și timpu-i petrecut”…
Singura care rămâne tânără este iubirea…
Admirație pentru minunăția de poezie, ale cărei lacrimi din vers s-au contopit cu ale mele.
 
Silvia Mihalachi

Așa este stimată d-na Mihaela CD, versurile triste și nu numai ating coarda,, sufletului,, numai când măiestria violonistului( poetului în cazul dvs) știu să așeze arcușul pe coardă…ce lin ați așezat arcușul pe sufletele cititorilor.!!!,, De rupi o coardă de vioară, / Ea geme, moare tremurând/ O altă coardă îi ia locul/ Și-auzi vioara iar cântând;;;.,..M Eminescu..Parafrazând in rândul ce urmează spun, că dacă, o coardă a sufletului se rupe prin plecarea fințelor sfinte ,de pe pământ, părinții, în acest caz nu putem înlocui coarda ruptă cu nimic mai frumos decât cu o poezie

 

Încântată, mereu ,de lucrările digitale ale ARTISTEI Mihaela CD, cu imaginea tabloului ,, Maree,, încă pe retină, cu albastrul natural stăpânit de iris,la îndemnul AUTOAREI Mihaela CD am deschis brațele să-mi încapă toate versurile poeziei,, Deschide-ți brațele albastre,,….Citind , versurile am poposit din ,, zborul marin,, să citesc, să recitesc ce sfat, ce exemplu trebuie să urmez ca să pot,, desena contur iubirii,, . Și am aflat,, ,,Să – nfăptuim poveștile nescrise / Din magicele vorbe,, Te ador,,

LACRIMIOARA IVA 

Moda trăiește o nouă eră în care nu mai există reguli. Totul se învârte în jurul stilului personal al fiecăruia. Felicitări! Succes!

10comk9

Am descoperit,cu aceptul penelului dvs virtual., privind un,,Sărut solar,,, că între soare și oglinda apei se află sensul sărutului prin spectrul de lumină și disiparea culorile in nuanțe care motivează creația.Imaginația mea, privind ,, Sărut solar,, artist Mihael C D ,(dacă greșesc în interpretarea, nu vă supărați, privirea mea a fost plimbată prin galerii de artă, prin albume cu picturi , abia acum descopăr frumusețea formelor moderne de ,, pânză, șevalet, penel, uleiuri, acrilice…virtuale)mă duce în a așeza ,, Sărut solar,, pe zimeză cu versurile,, Iar cerul este tatăl meu/Și mumă-mea e marea. ,,M Eminescu ,, Luceafărul,,……

Cristinel Cristea
 
De ziua ta
 poezie dedicata autorei Mihaela CD 
 
De ziua ta s-a luminat Pamintul
Si tot ce se mai poate lumina
Si,totusi,n-am putut gasi cuvantul
Care sa defineasca ziua ta.
 
Asa frumoasa-i fiecare toamna
Si mai ales acum,de ziua ta,
Te-as saruta pe muzica de Beatles,
Redandu-ti tineretea,de-as putea!
 

În fiecare gară atmosfera de peron este încărcată cu tristeți cu bucurii…( așa mi-a transmis mie această poezie ,,Pleacă trenul cu iubiri,, care are un subiect foarte interesant, ferecat cu lacăt , iar cheia o deține autorul poeziei , Distinsa Doamnă Mihaela CD în calitate de mânuitorul arcușului ,, viorilor ce plâng în gară,,…) Un megafon și o paletă de impegat decid momentul când ,,Pleacă trenul cu iubiri,,…sau ,când vine trenul cu iubiri….Dar în imperiul poetic , imperiul trăirilor se petrec altfel ,,plecările iubirilor,,…. Poezia este de o sensibilitate sentimentală deosebită, ținând cont că totul se petrece în interiorul trăirilor poetei și peronul este statornicia în iubirile pe care ,, trenul , ,,…le duce , le presară / Altora în potriviri,,. Imaginația simbolistică ne spune și în versurile ,, Strune strigă disperate/ Plâng pe șinele de tren,,că intensitatea iubirii este atât de puternică încât, gândurile, ca niște strune de vioară, relatează starea sufletească , regretul până la plâns că ,, Pleacă trenul cu iubiri,,.

Popa Uku Nicolae

Luanna 10,…. emotii , suflet , poezie si oameni frumosi nu lipseste nimic …felicitari !
 

,,E X C E P Ț I O N A L Ă ,, maximă, deviză, o adevărată axiomă care ar trebui purtată pe un ecuson de toți cei care au citit și au exclamat ca mine ,, ce adevărate cuvinte,,!!!!! Dar în ceea ce mă privește, deși conștientizez aceste adevăruri … trebuie să spun că sunt persoane care întrunesc comportamente care ar trebuie să mă determine sa-i ignor !!! ..Și totuși nu pot să o fac ca urmare a educației, a caracterului înnăscut și nu în ultimul rând credința creștină…dar ce mult bine face și va face ecoul acestei maxime…

2547979549_1

 
GABRIELA RAUCA
poezie dedicata  scriitoarei  Mihaela CD 
 
Te admir, frumoasă doamnă,
Cu privirea ta sprințară,
Tu ai spiritul de vară,
Chiar și-atunci când scrii de toamnă.
 

Poezia ,, Translucida inimă albastră,, a reprezentat pentru mine o lectură plăcută, meditativă, lectură pe care am repetat-o marcată de imensitatea iubirii cu clipe de fericire animate de ,, un argint viu,, și care în final ajunge epavă ce ,, Șade tăcută pe un fund de ocean,,. Am luat cuvintele cheie din această interesantă – frumoasă poezie și ca într-un joc lego am început să-mi construiesc trăiri. Pornind de la cuvântul ,, translucidă,, atribuit unei inimi cândva roșie dar care,, Pe fundul oceanului încă zace,, am animat speranța și încrederea în acea iubire că prin infima fantă va pătrunde o hârtie de turnesol și va transforma culoarea albastră a inimii în roșul viu…..Mă bazezi pe valorile iubirilor și pe alchimia care a dominat și domină iubirile chiar dacă uneori ,, ..roșul s-a decolorat în glastră/ Palind în urmă cu aproape un an,,. Mi-am dat mie această interpretare a poeziei ca un rezultat dedus din lectura a multor poezii de dragoste ale AUTOARE MIHAELA CD care vor licării pe oglinda imensă a oceanului atribuit iubirii….

ANGI ANGELICA 

Mulțumiim din suflet cu prețioasă recunoștință pentru această seară mirifică! A fost un adevărat balsam pentru suflet! 🙏 ❤️ 😘
Felicitări Mioara Hususan, o voce caldă și suavă ce a dat viață versurilor!
FelicităriCristinel Cristea pentru superbele versuri pline de candoare, trăiri și sentimente puternice! 👏👏👏🤗❤️
FelicităriMihaela CD pentru superbele versuri de catifea care ne-au mângâiat sufletul și inima! 👏👏👏❤️🤗
Sunteți minunați iar noi suntem binecuvântați să ne încântăm auzul cu aceste versuri sublime și melodii ce vor rămâne mereu în gândurile noastre! ❤️ ❤️❤️🤗🤗🤗🥰🥰🥰🙏🙏🙏

OMAGIUL pentru ,, cei ce-ați fost și ne-ați plecat pe veci,, face ca făclia in memoriam niciodată să nu se stingă, să nu o sting până mă voi stinge…….,, Ne plânge dorul,, citind versurile, lacrimile se unesc cu lacrimile autoarei , deductibile , din poezia DISTINSEI DOAMNE MIHAELA CD care de dorul celor ,, plecați,, simte ,,, doar schije – n inima rănită/ Căci simțămintele în veci nu mor,,/. Candela omagială a acestei poezii pe care autoarea a aprins-o prin versuri , răspândește , ca un miros de tămâie , credința că cei plecați ca niște ,, îngeri,, ne veghează ,, Și ne trimiteți gândul armoniei/ Și calea către suflet ne-o aflați,,/ Veșnică pomenire pentru cei pentru care,, Ne plânge dorul,, și a căror ,, Lumini celeste ne-nsoțesc apusul,,……

download (5)

Lacrimioara Iva

Dacă vrei să atingi cerul ai nevoie de rădăcini adânci, iar Mihaela CD le are. Felicitări!.

Pavel Rătundeanu-Ferghete

Sunt cel care simte emoția și sentimente,că mă îmbobățiți spiriual.

Doamnă Mihaela CD ce frumoasă, duioasă,, Clipă de păcat,,!…ați dăruit din darul dvs fără păcat,cititorilor poeziilor ce poartă semnătura dvs. Ca să fie transmisă completă admirația mea pentru această poezie, am apelat la Panait Cerna de a-mi da aceste versuri ca s-mi înlocuiască vorbele mele.,, De-a fost păcat iubitul, mărire cui l-a scos,/ El a făcut păcatul atâta de frumos,, / . !!!!

FLORENTINA STEF 

Timpul s a oprit în loc D.na Mioara Hususan , nu plecam de aici de acasă unde.i minunatul glas si minunați Poeții cu versul lor!Doar cuvantul Sublim îl pot pronunța!Mulțumiri si Felicitări din suflet Oameni frumosi !

Silvia Mihalachi

Cu dorința de a face plăcere ochilor care sunt avizi de frumusețea culorilor în pictură și datorită unei curiozități necesare cugetului, de o anumită perioadă de timp pașii timizi ș ai vârstei mă colindă prin locuri necunoscute și anume în galeria virtuală cu pictură digitală semnată MIHAELA CD……..Ultima dată am simțit nevoia să revin si să mă lăsat uitată în fața tabloului acestei artiste ,, OGLINDA VIEȚII,,. Cum era o revedere a picturii știam distanța de la care trebuie să-l privesc…..astfel să simt mesajul ( din punctul meu de vedere) a toate ,,tușelor,, care sunt rezultatul tehnologiei și artei folosite de artistă. Fiecare viață, această unitate prin diversitate își are oglinda ei….. fidelă în a reproduce realitatea ….Tabloul o diversitate de culori si îmbinări precise care realizau starea de reflecție, de oglindire a componentelor. Fiind curioasă cu scopul cunoașterii, am îndrăznit să privesc un alt tablou de pe ,, simezele ,, laptopului și anume ,, CURCUBEUL SPERANȚEI,,. Acest tablou a venit ca un dar ochilor si sufletului meu care se lăsase în adâncul oglindirii și care aveau nevoie de această lumină, acest curcubeu al speranței…..Cine nu se bucură când vede culorile curcubeului…?Toți ne bucurăm și avem nevoie de lumina speranței…Punând alături aceste două tablouri am găsit culori, elemente care mi-au concluzionat vizita mea virtuală la galeria de artă cum că speranța , curcubeul zilelor senine se află în viața și oglinda vieții fiecărui privitor – trăitor de viață.

Soarta v-a fost favorabilă și ceea ce v-a fost scris s-a întâmplat, cu voia lui Dumnezeu.
Pe locurile natale sau peste mări și țări „peste oceane”, voi ați răzbit fiindcă sunteți amândoi. O dragoste curată născută dintr-o privire, care a pus pecetea pe sufletele voastre, pentru o viață.
Superbe versuri, Mihaela!

500_F_133748012_GzgxUykYu8r7lADrPpZwGLLgZHpr19q8

De foarte multe ori când citesc poezii semnate Mihaela CD, a căror versuri scanează iubirea în interiorul sufletului, simt că ,, Ne-nfruptăm din pânzele trăirii/ Ce flutură melancolică în șoaptă,,/. Această frumoasă poezie îmi spune că deși ,, ferecați ,, În paradisul dragostei zvâcninde,, aprindem ,, Candelele iubirii,,, supuși și prin gând ,, umbrelor,, care ,, ..topindu-se în anotimp/ Ne murmură-n ecou de dor și jale,,/

Lacrimioara Iva

Felicitări din adâncul sufletului! La cât mai multe premii doamna Mihaela CD ! Meritați!

Citind poezie și în mod special poezia(poeziile dvs.) dvs, Doamnă Mihaela CD, m-am simțit ca sub potirul unui duhovnic care mi-a citi starea sufletească și prin măiestria cuvântului dvs și a valorii intrinsecă de fin psiholog
deductibilă în talentul dvs artistic, eu v-am însușit îndemnul și am dat,, START la-ntinerire ,, pentru că si eu ,,Azi vreau să pun stop la-nbătrânire /Și valsul tinereții-l dezmorțesc/.. Distinsă Doamnă Mihaela CD în timp ce vă auzeam recitând poezia, tonul vocii a mărit în mine plăcerea de a,, Las hainele cernite de-ofilire /Să-și piardă ruginiul dobândit/.Și vieții elixir îi dau de știre/Că azi am dat START la întinerit ,,,

Lacrimioara Iva

Mare adevăr în această ,, poveste a zilelor trecute , a zilei de azi si a zilelor….,,Murim puțin câte puțin ,,,.Sunt versuri , cuvinte, meditații profunde în ,, glasul ,,poeziei dvs .d-na Mihaela CD. Citind poezia mi s-a transmis, deși,,Se-nghesuie timpul în nepăsare /Iar noi murim puțin câte puțin…,, imaginea disperată a unui bun analist socio-politic dar mai curând un mare duhovnic al sufletului omenesc, care este consternat că,, Ne vindem judecata pe o liră /Și omenia-i aruncată pe maidan /Si acceptăm, nimic nu ne mai miră/Suntem mai insensibili an de an/.,,,.Și totuși ați lăsat drum liber și speranța că de la Divinitate până la fiecare ființă pământească o să schimbăm ,, realitatea zilei prin normalitatea unei vieți pe o planetă care, încă, mai este luminată…..

2

Lacrimioara Iva

”Destinul vietii-i doar un joc/De gloante oarbe si romante” Fiecare situație, bună sau rea, ne poate îmbogăți cu perspective noi și ne poate înnobila caracterul. Felicitări!

Silvia Mihalachi

Demult nu am mai avut ceva care, privind ecranul laptopului să-mi delecteze ochii, să-mi liniștească sufletul, mintea privind îmbinarea de nuanțe atât de frumoase, cu rădăcini în culoarea albastră și ea culoarea o fiică a cerului senin, a mărilor liniștite, a florilor de in…..Pictura digitala..,, DELFINARIUL IUBIRII,, stimată doamnă Mihaela CD ( cu această ocazie vă mulțumesc datorită dvs. am descoperit frumusețea acestei arte) este din punctul meu de vedere un adevărat panaceu pentru privitori…

Magia de a face ceea ce visezi că poți face! Felicitări!

33389763-word-merci-thanks-in-french-typography-lettering-decorative-text-card

Silvia Mihalachi

,,Al fericirii impuls ,, mi s-a picurat cuvânt cu cuvânt pe suflet ca o mană cerească în clipele cu,, foamea ,,de a citi poezie, foame pe care mi-ați potolit-o ori de câte ori v-am citit..Doamnă Mihaiela CD. Poezia mi-a dat imboldul să-mi abandonez monotonia programului zilei de azi, să merg în parcul,, M. Eminescu, din orașul meu, (spre mulțumire destinului stau la câțiva pași de el ) și să citesc , să recitesc ,,Al fericirii impuls ,,și,,lacrima ce cade /
Din ochiul plin ce plange de dor / să se usuce,, pe a vremii esplanade,,……

Marian P. Belciug

Pana de curând nu am știut de existența revistei „Poezii pentru sufletul meu” și, prin urmare, nici de poezia „Viața nu-i decât o statie” publicata in octombrie 2018 de doamna Mihaela CD.  Mi-a placut mult versul de inceput (i.e., „În lumea asta apărem fara sa vrem, fără să cerem”) si, deasemenea, faptul ca această conștientizare nu ia din expresia speranței ca darul vieții este urmat de darul eternitatii, de la sfârșitul poeziei.  La fel, imi plac mult versurile (i) „Ne zbatem pentru lucruri adunate, ș-apoi plecam si le lăsăm pe toate” și  (ii) „Și colecționam si amintirii o mie, rămân doar cele imprimate pe hartie”.  Aceste versuri (i)  captează perfect caderea omului  in capcana futilitatii materiale in raport cu eternitatea și (ii) poate fi, printre altele, un cadou motivational pentru scriitori, poeți, artiști – cadou adus de adevărul exprimat aici ca numai „cele  imprimate pe hârtie” au șansa să dăinuie o vreme după trecerea noastră in eternitate.  Poezia este un dar pentru cititor si un imbold motivational si mângâiere sufletească pentru cei care scriu.  Excelentă poezie!

 
Lacrimioara Iva

În fiecare țurțure arde o flacără! Felicitări!

7 carti

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

oferta 3+1

Cadouri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.