Al Florin Tene -Iubirea ca vibrație a inimii exprimata in eul Poetei -Iubește-mă în fiecare anotimp

AL FLORIN TENE

Iubirea ca vibrație a inimii exprimată de eul Poetei

Iubește-mă în fiecare anotimp  -Mihaela CD 

 

            Iubirea nu poate fi descrisă în cuvinte, ea se simte, se trăiește și atunci când are cea mai mare intensitate știi că este adevărată. Filozofii lumii au încercat din cele mai vechi timpuri să înțeleagă iubirea și să o descrie cât mai profund. Ar trebui sa învățăm să profităm de fiecare stare pe care ne-o provoacă iubirea, să vedem decepțiile ca experiențe și așa cum spunea Alain de Botton: „Dragostea trebuie apreciată fără a cădea în optimism sau pesimism dogmatic, fără a-ți construi o filozofie din propriile temeri sau o morala din propriile dezamăgiri”.

IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE  ANOTIMP  autor MIHAELA CD

            Cred că iubirea de viața reprezintă sursa de inspirație pentru celelalte forme ale iubirii. Când nu ești împăcat cu tine însăți, când nu te iubești în primul rând tu, nu ai cum să dăruiești.

            Citind poeziile din volumul poetei Mihaela CD, intitulat “Iubește-mă în fiecare antimp-poezii de dragoste- “ mi-am pus întrebarea care sunt apropierile și deosebirile dintre iubire și dragoste. Dragoste se cheamă atunci când viața ta se contopește firesc cu cea a persoanei iubite, când sufletul tău se împletește strâns cu al celuilalt. scria Michel Zevaco. Dragostea adevărată este un sentiment pe care cu toții vrem să-l simțim, dar este dovedit că doar o mică parte din oameni au norocul să îl întâlnească.Este cel mai frumos lucru care s-ar putea întâmpla cuiva și asta doar pentru că este un sentiment pe care îl împarți cu cineva

            Și totuși, există o diferență între iubirea dintre o femeie și un bărbat și dragostea dintre aceștia.Iubirea înseamnă “cântecul cărnii” și se exprimă, mai ales în tinerețe, iar dragostea este perenă până la adânci bătrâneți, învingând toate vicisitudinile vieții.  

            Ajungând în acest context cu logica, volumul de poeme ale Mihaelei CD, exprimă vibrația eului la ”cântecul cărnii”, fiindcă tinerețea transformă cuvintele de dragoste în amor.Acest sentiment nu exprimă altceva decât contopirea celor două trupuri.

           263700152_4937487609616635_1076785104681731573_n

Dorința poetei, este ca o rugăciune către iubit (Iubește-mă în fiecare anotimp ), însă nu eminesciază ca Poetul către Veronica, ci prin senzația de uberitate, prin mulțimea de culori și dorinți, inclusiv de mirosuri de ploi autumnale, care amețesc, prin acea  contemplație estetică prin care faptul brut  ia proporția unei viziuni, precum în poemul “Dragoste suavă. “

            Poeta divinizează iubitul, dându-i caracteristici diferite, inclusiv soarele ce-i aliniază visele:” Trăind iubirea noastră înflăcărata/ Mi-ai oferit cerul ce mi l-am dorit /Găsit-am dragostea cea adevărată /Tu sa fii norocul meu mi-ai fost sortit  “( Tu ești soarele vieții mele- cu multa dragoste soțului meu)

            De aici până la sentimental de reprezentativ e doar un pas și poeta, arzând precum o stea, se închipuie într-o maramă de vise, o zeiță frisonată de fiorul dragostei, care suferă: “ Tristețea mi-e legănată-n dimineți /Precum o umbra sângerândă, muta /Ca ne iubeam cât pentru șapte vieți /Dragostea noastră nu avea vreo cuta /Destinul însa dur mi te-a îndepărtat / Si-am plâns străbătând tot infinitul /Ca-ntr-un colt de lume-ai fost purtat /Iubirii noastre-i prevesteam sfârșitul “(Fiorul dragostei )

            Întreg volumul ‘Iubește-ma în fiecare anotimp” este o monografie a trăirilor în spiritul iubirii și al subconștientului acestui sentiment specific uman. Sentimentele prin care trece poeta dau impresia  unui seismograf ce înregistrează stările eului, al dorințelor ardente îmbrăcate într-u lirism puternic. Acest fior metafizic strecurat în lirică , e și un indiciu că iubirea poetei se ridică deasupra tuturor lucrurilor.

            Aceste poeme sunt, într-adevăr, sincere, și ele decurg în totul dintr-o lirică a unui jurnal sentimental, însemnat pe “foaia” sufletului. 

265562316_1192746841133275_3915688302821460295_n

            Sunt versuri în care eul poetei își face un proces de conștiință într-o clipă a regretelor: “Te-alung și te rechem în conștiința /Tu clipā oarbā… plinā de pācat /M-ai fulgerat… pânā-n ființā /Și-n tulbure cearșaf m-ai îmbrăcat /N-ai spus “Adio” nici “Mai stai” /Vrând sā te joci cu mine… /Tu clipā cu miros de mucegai /Mā-ndemni și nu mi-e bine… /Asemeni unui stol de rândunele /Ce pleacā ș-apoi vine ne-ntrebat /Tu pleci și iar revii-n zile rebele /Moment de patos, clipā de pācat !  “(Clipă de păcat! )

                      Poeziile din acest volum respiră un optimism și o speranță spre mai binele eului ce iubește.Iubește cu patimă, cu sinceritate și creștinește: “Ti-s vers, aproape de inimă/ Ține-mă strâns și nu respira/ Lasă-mi șansa să-ți fiu patimă/ Încă o seară să fiu doar a ta /Sărută-mi lacrima ce cade/ Din ochiul plin ce plânge de dor /Si pe a vremii esplanade /Presară-mi licurici de amor /Ține-mă aproape de tine Să-ți respir viața timid prin puls /Dă-mi vestea că ne va fi bine /Dă-mi azi al fericirii impuls … “( Al fericirii impuls)

            Mihaela CD este o poetă vizionară care dă prin creație, o luciditate cuvântului.

                                                                                   

Al.Florin Țene

Președintele național al Ligii Scriitorilor Români

Membru al Academiei Americană Română de Artă și Știință.

oferta 3+1

Aici puteți să aflați mai mult despre  cartea Iubește-mă în fiecare anotimp :

Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

AURELIA OANCA-TARAMUL IUBIRII -Iubeste-ma in fiecare anotimp

BUCURIE! ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”a sosit!

In curand ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Mai citește: 

Despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp

DĂRUIEȘTE CA SĂ FII DĂRUIT!

Avancronica ”Iubește-ma în fiecare anotimp”

Despre cărțile autoarei Mihaela CD

Pasi de catifea*Spiritul liric în poezia Mihaelei CD

Gelu Dragos- cronica-AVENTURILE-IDEILOR PRINTRE METAFORE- un nou volum de cercetare, analiză, eseistică, critică şi cronici literare-AL FLORIN TENE

 

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-a câștigat PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA -”CARTEA DE POEZII A ANULUI 2022 ”-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!

35,00 CAD

Lucky 7 format ELECTRONIC (EBOOK)

Pachetul Lucky 7 contine cele sapte volume ale autoarei Mihaela CD , versuri si aforisme imbinate cu superbe imagini color si picturi ale artistului Mircea Rustiuc. Acest pachet insumeaza 1680 de pagini care va aduc bucurie in suflet. Comandati acum acest pachet extraordinar in format electronic (ebook) la un pret promotional de numai 110 de dolari (valoare de 145 dolari) si le veti primi in emailul dvs in mai putin de 48 de ore in format pdf.Mai ieftin mai rapid mai ecologic.

110,00 CAD

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.