Mara Popescu Vasilca – America-Bianca printre castele de nisip 

thumbnail

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

America

      Am tot căutat dragostea prin aceleași locuri vechi pe care le știu din totdeauna dar nu am avut noroc. Poate că are o legătură căutarea cu norocul, sau poate că este numai o barieră. Nu reușesc să înțeleg dacă ce am realizat este doar o simplă întâmplare sau succesele mele sunt darurile sorții. Încă mai cred că numai accentul meu franțuzesc m-a ajutat în carieră și mai ales în seducție. O fi legat de noroc, sau că am fost la momentul potrivit în cronologia timpului acolo unde m-a trimis soarta. De multe ori eram întrebată cum am devenit atât de cunoscută corespondentă la vârsta mea.  Am tot crezut că sunt norocoasă, dar acum am înțeles că este meritul meu pentru tot ce am făcut. Am găsit încrederea în mine, ca acum când m-am eliberat de persoanele care aveau doar să mă încurce în următorii pași în viață, dar mai ales în carieră.

      Pregătesc cafeaua de dimineață fără să vreau să mă mai gândesc la trecut. Mă așez din nou pe colțul meu de masă. Privesc în jur. Soare, toată casa, pare o lumină binecuvântată. Liniște desăvârșită în casă și în suflet. Sorb cu plăcere din cafeaua care mai întâi trimite spre mine mirosul, ca să mă bucure. Dar, liniștea este întreruptă de notele unei melodii pe care o cunosc foarte bine, la ghitară, e cea care trece granițele lumii, vine de departe, vine de la un străin care m-a căutat fără să știe că prezența lui îmi face bine, poate că mai mult decât eram conștientă. Da, e el, mă apropii de computer, apăs pe tastă și gata. Două lumi, doi oameni două suflete rătăcite sunt față-n față. Ne privim, lăsăm melodia să se termine, e lină ca gândul, mângâie, acoperă dureri și trezește la dragoste, la nevoia de a iubi. Când am auzit-o pentru prima oară m-a impresionat simplitatea unui mesaj din partea unui bărbat care recunoaște că o femeie a putut să-l ajute să nu-și mai piardă timpul în bar în fața unor pahare cu Whiskey de Tennessee. Și el care recita încet în fața camerei ca eu să-l văd cum se bucură că mă cunoscuse, pe mine, așa de departe care nu putea să-l atingă și nici să-i fac rău. Și el care s-a fixat cu gândul, s-a legat de mine și a făcut o icoană a voinței. A făcut-o pentru mine și cu mine. Începuse cu doi ani în urmă când într-o dimineață găsesc o cerere de prietenie a unui tip din Memphis, Tennessee. Am acceptat, eram curioasă ce vrea. Era beat, se juca pe tastele calculatorului și din întâmplare m-a ales pe mine ca să-și spună necazul.

      Bianca---4-carti

Și cum eu știu ce înseamnă să fii singur și trist, dezamăgit de viață sau de faptele tale, l-am ascultat.

     -Cine ești? îl întreb în engleză.

     -Lucas. Îmi răspunde cu un accent sudic american.

     -Ce vrei? Mă cunoști?

     -Nu. Nu încă.

     -De ce vrei să vorbești cu mine?

    -Am văzut fotografia ta și mi-am propus să nu mai beau, de dragul tău.

    -Păi văd că nu te-ai ținut de cuvânt, ești beat.

    -Da, pentru că abia te-am descoperit.

    -Cum ai făcut?

    -Așa simplu, am apăsat la voia-ntâmplării și ai apărut tu. O fi întâmplător? Spune-mi Bianca, de ce vorbești engleză?

     -Am învățat la facultate. Vorbesc și franceză, am locuit în Paris câțiva ani.

     -Și eu vorbesc franceză, madame. Am învățat și eu, tot la facultate și la Paris. Am fost și eu acum câțiva ani cu cineva care m-a părăsit. Știi ceva, bine a făcut. Acum sunt liber. Am să rezolv cu băutura, îți promit, Bianca.

       E tare simpatic și frumos, e cam afumat. Îi răspund printr-o propunere care mă avantajează. Îmi plac încurcăturile, el bețiv și eu o rătăcitoare în căutare de mai bine.

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.