Mara Popescu Vasilca – Paula, Catia și Claudiu-Paula împlinire târzie

243232463_1330012364100931_6246198388322054391_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

Paula, Catia și Claudiu

        Destinul hotărâse ca ea să cunoscă bărbatul care îi va fi soț chiar în ziua în care împlinise optâsprezece ani. Era o după amiază frumosă de vară. Vântul îi șoptea că în acea zi în care îi atinsese fața va simți și primul sărut.

       Ieșise cu vecina şi prietena ei Catia în oraș, s-au plimbat prin parc apoi au traversat bulevardul din fața magazinului Universal, apoi au intrat ca să mai piardă timpul la răcoare. Aveau aceeași vârstă. Catia nu era prea vorbăreaţă. Şi nici nu povestea despre familia ei. De multe ori era absentă când Paula mai povestea despre ai ei.

 Îşi imaginau cum au să fie când se vor căsători şi vor fi mirese. Catia visa o rochie albă, largă jos. Bustul şi mânecile din dantelă căptuşită doar până deasupra pieptului. Buchetul să fie din trandafiri roz. Voalul prins la spate. Când povestea, închidea ochii. Era serioasă. La urmă ofta, voia să vadă ce spune Paula, dar mai ales dacă i-a plăcut visul ei de adolescentă.

După ce termina Catia, începea Paula să povestească, spunea că nu se mărită dacă nu are rochie cu trenă, cu voal scurt, care să-i acopere faţa şi care să fie ridicat de cel care va fi soţul ei doar în biserică, atunci când preotul o să spună că sunt soţ și soţie şi că el o poate săruta.

Dar cel mai frumos era atunci când le umfla râsul, spunând că numai dacă o să le ia cineva de soţie vor avea visele împlinite. Când mergeau pe stradă se uitau în jurul lor la tinerii care treceau gândindu-se dacă ar alege unul dintre ei?

Pe atunci magazinul Universal avea de toate, metraje, încălțăminte, parfumuri, eșarfe, oale, farfurii, ce mai…de toate pentru toți. Ne oprim în fața galantarului cu ciocolată. Erau niște ciocolate mici, Ciocolata Pitic, mai jos scria: Ciocolata Pitic te face voinic.

Paula---4-carti

Se tot uitau prin rafuri de parcă ar fi vrut să cumpere ceva. În magazin era un singur client. Unul înalt, tânăr, care se tot plimba prin fața tejghelei uitându-se la aparatele de radio așezate frumos pe rafturi. Se vedea că nu știe pe care să-l aleagă. Auzindu-le vorbind și râzând, se apropie de ele și intră în vorbă.

-Fetelor, vreţi să mă ajutaţi să aleg un aparat de radio?

-Da, spuse Catia. Cu pick-up sau fără?

-Fără, spuse Claudiu. 

Paula intră şi ea în vorbă.

-Ia unul cu pick-up, diferenţa de preţ e mică. 

-Ai dreptate, spuse. Care e mai frumos? 

-Cel negru cu margine aurie, spuse Catia.

-Mie îmi place mai mult cel deschis la culoare, e mai elegant.

-Ai dreptate, spuse şi se grăbește să se prezinte.

-Eu sunt Claudiu.

-Catia, mă cheamă Catia, se grăbi să dea mâna cu el.

-Și pe tine cum te cheamă?

-Pe mine? Mă numesc Paula.

 Când au dat mâna a fost un moment special, o ținuse mai mult în mâna lui mult mai mare decât cea a ei, simțise ceva inexplicabil. Paula ridică privirea spre ochii albaștri ca marea. Remarcă și cămașa modernă, albastră. Pe mână avea un ceas mare frumos, cadranul era auriu. Notase că nu avea verighetă deși se vedea că e mai mare decât noi. S-au tot foit şi uitat până când s-a făcut târziu. Paula se uită la ceas, era târziu, îi anunță că ar trebui să plece. Claudiu se oferi să le conducă până acasă.

-Bine, fetelor, unde locuiți? Vă conduc.

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.