Mara Popescu Vasilca – Minunea…-Paula împlinire târzie

 

107687111_4158570954184119_5115636100302274126_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

 

Minunea…

     După câteva zile o sună și îi spune să deschidă computerul pentru că este în Germania, cineva ar vrea să vorbească cu ea. Știa că e în vizită la o doamnă pe care o cunoscuse și ea cu ani în urmă în Toronto. Chiar se bucurase. Primul drum îl făcuse în baie, se pieptănase și machiase frumos, apoi, când a deschis computerul, pe ecran erau amândoi, veseli nevoie mare. După ce s-au salutat, gazda a început să-i spună că a vorbit cu Thomas și că l-a sfătuit să se căsătorească cu ea. O luase cu amețeală, se putea aștepta la orice, dar nu la o asemenea veste.

Era aproape imposibil de crezut, știind că a mai fost o tentativă în America, fără niciun rezultat. Când Paula a închis computerul, mai întâi, s-a închinat în fața icoanei Maicii Domnului, nu putea să creadă. Dar, a doua zi, iar o chemă Thomas, spunând că este în altă vizită și că și acolo s-a discutat subiectul și că el acum este sigur că este bine să se căsătorească cu ea.

Paula simți cum încep să se contureze formele unei relații cu alt aspect, era ceva plin de mister, de curiozitate, dar și de plăcere. Începuse să creadă că au fost ascultate dorințele ei, că de acolo, de sus, de la Dumnezeu au început să curgă dintr-un sac bucuriile, toate spre ea, de parcă ar fi spus; ”Bine, uite, ia-le pe toate pe care le-ai cerut, nu mă mai bate la cap. Dar vezi că dragostea nu e sac fără fund!”

De atunci, o chemă mai des la telefon, din România, apoi din America. Ajuns acasă, a convocat-o din nou pe internet, la ora șase fix. Paula era bulversată. Nu mai știa ce să facă de bucurie. Mai întâi a sunat-o pe fiica ei care s-a bucurat nespus și a încurajat-o în acest neașteptat proiect de viitor, la care ea doar visase.

-Paula, draga mea, uită-te în ochii mei și ai să vezi că din cauza emoțiilor sunt lacrimi. Este un moment important pentru mine, pentru noi. Vrei să ne căsătorim?

 

         Paula---4-carti

   -Thomas, glumești? A trecut un an de când am încercat să te fac să înțelegi că eu simt ceva deosebit pentru tine. Ți-am scris poezii, am încercat să te fac să înțelegi că mi-ar plăcea să fim împreună. Și acum, așa, pe Skype? Cerere în căsătorie pe Skype?

-Știi ceva, sâmbătă o să-ți arăt inelul de logodnă. Vrei?

-Sigur că vreau. Apoi au continuat discuția, la ce și cum trebuie să facă, având în vedere faptul că ea locuia în Canada și el în America. Până la urmă ceva nu a mers. Așa că rămăsese totul incert, nu mai credea Paula că va continua cu propunerea lui. Promisese că voiajul de nuntă va fi la Londra și la Paris. Na, se gândi Paula, uite ce nu am avut și ce am pierdut.

  Nu se mai vedeau în fiecare seară la șase ca până atunci, se pare că au luat o pauză de gândire. Treabă serioasă, ce mai.

După câteva zile, Paula se uită ce e-mail-uri mai are. Unul de la el. Ha, ia uite, Thomas, oare ce vrea, acum o să se scuze, se gândi, dezamăgită.

Îl deschide. Te rog să-mi trimiți datele de pe pașaport ca să….

Paula îl întrebă dacă nu cumva, după discuția avută, nu mai e valabil e-mail-ul? Răspunde, e valabil, trimite-le.

                                                            *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.