Mara Popescu Vasilca – Vizită neașteptată-Paula împlinire târzie

6_honeymoon

 

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

 

      Vizită neașteptată

       Paula se opri în faţa uşii, nu reuşea să bage cheia în broască să descuie, era plină de pungi şi pachete, lăsă două jos şi, cu greu, descuie, după care le luă din nou în braţe şi se grăbi spre divan, unde le lasă să cadă fără să ţină cont că o să iasă tot din ele. Era obosită. Se oprise să facă cumpărături, ce mai avea nevoie prin casă. Se aşeză şi aruncă pantofii din picioare. De la autobuz până acasă era ceva drum, aşa, la vreo şapte minute, fără să se mai gândească la scările de la bloc. Se rezemă de spătarul divanului şi se frecă la ochi obosită. 

Ştefan era în voiaj în Singapore. Era într-o joi, aşa că ea şi-a văzut de ale ei. Se uita în jur, era dezordine, dimineaţa când trebuia să se îmbrace, până când reuşea să se hotărască, lăsa maldăre de haine peste tot. Seara le punea la loc, dar dimineaţa următoare pornea de la capăt. Luă câteva pungi să le ducă în bucătărie, se ridică, făcu un pas şi se împiedică de pantofii care parcă o împinseră de ciudă că i-a aruncat la voia întâmplării. Spuse două vorbe urâte, încet, ca să audă numai ea, după care lăsă pe masă sacoşele. În timp ce deschise frigiderul, se stinse lumina. Aşa că, lăsă totul baltă şi abia ajunse din nou pe divan, îşi făcu loc şi se aşează să se mai odihnească. Se ştia, în fiecare seară, la aceeaşi oră, rămâneau pe întuneric. Se întinse, dar nu-i tihni, că cineva bătu la uşă. Se ridică alene. Deschise fără să întrebe cine e. Era un bărbat, dar nu vedea prea bine cine, că avea o lumânare aprinsă cu care venise pe scări să nu-şi rupă gâtul. 

-Sărut mâna! Ce faci?

-Dinu, ce cauţi aici? întrebă mirată, surprinsă şi contrariată.

-Am venit să-ţi spun că mă pregătesc de voiaj şi că vreau să mai stau cu tine de vorbă. Poate te-ai răzgândit.

Se bucură, dar, în acelaşi timp era şi tristă, multe bucurii au avut împreună, dar credea că au discutat destul şi că au luat o hotărâre, aceea de a sfârşi relaţia. Deşi nu s-au mai văzut de câteva zile, nu se schimbase nimic din punct de vedere sentimental. Nici nu voiau să uite sau să şteargă frumuseţea timpului pe care şi l-au dăruit şi s-au iubit. Doar că ea se aruncase deja în braţele altuia ca să se răzbune pe cel care nu mai rămăsese în viaţa ei, doar în suflet, voia să şteargă tot, dar nu reuşi. Chipul lui nu o lăsa în pace nici când era cu Ştefan. O urmărea peste tot, chiar şi când făceau dragoste, părea că e acolo, între ei, aşa ca să nu le tihnească.

 

Paula---4-carti

-Pot să intru? întrebă fără să îndrăznească să facă primul pas. 

Aşa era el educat şi atent, nu voia să o supere, o iubea şi o respecta la un mod pe care ea, dacă nu l-ar fi întâlnit, nu ar fi ştiut ce înseamnă bucuria de a iubi şi de a fi iubit necondiţionat.

Aşa erau şi mângâierile lui, ca nişte adieri de vânt, abia perceptibile, de parcă voiau să trezească toate simţurile care dormeau într-un corp frumos şi tânăr, lovit de soartă, trecând printr-o căsnicie cu probleme care lăsase urme în interiorul ei, unde închisese bine uşa sufletului şi unde nu voia să mai lase pe nimeni să intre de teamă, crezând că e singura care s-a înşelat în privinţa căsniciei şi dezamăgită de neputinţa lor de a înţelege cum şi în ce fel ar fi trebuit să fie ca să dureze.

-Da, spuse ea cu un glas stins.  

El puse lumânarea pe măsuţa din sufragerie şi începu să adune pungile de pe divan şi să le ducă în bucătărie. Era de-al casei.

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! 

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.