Mara Popescu Vasilca – Bucuria de a fi mama-Paula împlinire târzie

0ac53f2870d42d8c31e31eb0bb28f456

 

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

 

Bucuria de a fi mama

       Și iată că a venit și momentul mult așteptat în care Paula aștepta să vadă ce minune poate ea să facă. Să-și vadă copilul în brațe, nu știa dacă va fi fetiță sau băiețel. Știa doar că, în sala de așteptare, pentru a intra chiar în sala de nașteri, trebuia să stea calmă, și când avea dureri, să se gândească că se apropie momentul mult așteptat. Acolo, între dureri și pauzele dintre contracții, orice femeie, viitoare mamă, își amintește momentele în care a dat viață propriului copil. O ființă micuță care odată ajunsă în familie, va schima radical totul.

Paula aproape că nu mai voia să se gândească la Claudiu, plecase într-o excursie în Deltă, deși cu o seară în urmă o dusese la spital. Se grăbise să-și facă geanta de voiaj pentru a doua zi, spunându-i că se întoarce peste o săptămână. Așa că era singură, într-un moment care ar fi trebuit să-i bucure pe amândoi, să fie aproape. Dar, cum avea biletul cumpărat mai demult, nu a vrut să renunțe la el.

 

Paula---4-carti

Paula se întoarse pe o parte, simțea cum se apropie momentul. Un medic o ajută să meargă spre sala de nașteri, acolo unde se aud cele mai frumoase voci, unde mamele nu au să-și mai amintească de suferință atunci când au să-și vadă pruncii în brațe. Fiind în august 1962, condițiile erau diverse, adică erau șase paturi în care mamele trebuiau să nască, așa că se amestecau vaiete pe toate vocile, care mai încete, care mai puternice. Era o atmosferă care ar fi impresionat orice ființă umană. Sala durerilor, ale mamelor și ale lor, ale micuților care vedeau pentru prima oară lumina, și chipul drag al mamei. Ei care se întrebau cine sunt cei din jur și de ce le-au dat o palmă la fund, că doar nu făcuse nimic rău. Paula era cea mai tânără mamă din sala de nașteri, dar nu a născut ușor, a suferit. Când a văzut fetița în brațele ei, cu ochii albaștri, cu gura mică rotundă și cu obrăjorii rotunzi, a înțeles că trebuie să se bucure. A strâns-o la pieptul ei de mamă tânără și neștiutoare ce să facă cu o ființă atât de mică și delicată. Apoi au învățat-o cum să o alăpteze…

Paula o sunase chiar din spital, pe mama ei care a venit în două ore. Apoi s-a dus în oraș și a cumpărat tot ce trebuie pentru a o scoate din spital. A dus-o acasă, după câteva zile a venit și Claudiu. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să se ducă la bucătărie să mănânce ceva. Îi era foame de pe drum. Atunci mama soacră l-a certat, nu numai că o lăsase singură pe Paula, dar și dezinteresul față de copilul lui, lipsa de curiozitate. Atunci au înțeles că el nu are completă partea emotivă, dar mai ales bun simț…

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! 

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.