Mara Popescu Vasilca -JULIEN, COLECȚIONARUL DE PENE-Bianca  printre castele de nisip 

Mara hershey palarie noua 2019

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

      

         JULIEN, COLECȚIONARUL DE PENE

        -Apăream în cercurile pariziene în negru. Toți spuneau: e văduva bietului Bazil, săraca. Care săracă, acum nu mai sunt săracă. E drept că nu sunt nici chiar bogată, dar ceva ceva a mai rămas de la răposatul. Așa a început, eram foarte șic în negru, pare că interesul altora era din ce în ce mai mare, că se înscriau pe o listă de concurs la care ar fi vrut să participe, crezând că ei nu vor avea același sfârșit. Și așa am luat altul la rând…

       Să nu crezi că eram singura femeie care pescuia bărbații bogați. Nuuuu. Eram mai multe, ne întreceam care era mai dibace să-l ia pe cel mai bogat și cu zile puține. Câte o dată ne întâlneam la mine acasă și ne povesteam cum a fost trista zi a celui ce s-a dus fericit. Margo ne povestește despre Julien, ultimul ei șoț, cu el avusese o experiență deosebită.

       – Julien, ne spunea Margo cu un aer de ironie, era printre altele și un mare colecționar de pene. Le adusese de peste tot pe unde fusese și le ținea în albume speciale în care era scris, când, de unde, și ale cărei specii volatile erau. De la cele mai mici până la cele mai mari. Le colecționase într-o perioadă în care curiozitatea era considerată o sursă de confort și deconectare de la grijile cotidiene. Le lua pe fiecare și-mi explica de unde sunt, în ce parte a corpului cresc, care ajută la zbor. Penele codale pot fi mișcate în voie în toate direcțiile, îmi spunea, fie răsfirându-se ca un evantai, fie strângându-le. La unele specii rectricele sunt mici și moi…

        Pe mine nu mă interesa. Așa mă ținea alături de el explicându-mi și arătându-mi, mie, colecția lui. Într-o zi mă gândeam că poate această nemaipomenită colecție ar putea să mă ajute să-l bucur, ne spune începând să râdă.

Bianca---4-carti

– După ce s-a căsătorit cu mine crezând că sunt interesată de toate penele lui, dar mai ales că tocmai eu aș putea continua a mări colecția, după numai două săptămâni când văzusem că nu se grăbește să plece, am început să-i folosesc colecția, ca să-l ajut.

      -Cum să-l ajuți? întrebăm curioase.

     Ne adunăm mai aproape. Ne privește cu ochi jucăuși, se vede că se pregătește să povestească ceva curios.

      -Mai întâi, a început el cu penele. Era într-o duminică seara. Venisem de la o petrecere unde eu băusem cam mult, dar nu, nu eram beată, eram doar cherchelită. Pe drum îmi tot spunea, am o surpriză pentru tine, Margo. Și se băga în mine. Șoferul vedea prin oglindă, și mustăcea. Era mult mai tânăr și bun tare de făcut dragoste. Era cu ochii pe mine. Și uite așa am ajuns în imensa casă unde mirosea a vechi, a putred, a enigmă. Mă tot ducea în camera în care murise nevastă-sa. Pe perete, deasupra patului, un tablou cu o femeie goală pe o canapea, se vedea totul, poziția ei era incitantă. Avea o față foarte ciudată, el se lăuda că ea murise acolo, cine știe ce-i făcuse, vorbea în șoaptă, mă punea să mă uit la tablou, apoi la pat. Patul era mare, plin cu perne și așternuturi albe, îmbietoare, moi.

      -Ce zici Margo, ți-ar place să vezi cum e patul?

     Vocea era ispititoare și eu curioasă, dau să mă întind pe pat, dar el mă oprește.

     -Nuuu, nu soțioara mea, nu așa, goalăăăă.

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.