Mara Popescu Vasilca – Thomas-Paula împlinire târzie

107687111_4158570954184119_5115636100302274126_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

Thomas

      Zi de toamnă, ca o bună vânzătoare de speranțe celor care visează, le împachetează vise cu un surâs în mii de nuanțe și forme care își fac loc în sufletele celor ce vor plăceri gratuite. Dar este și vântul aliatul ei, suflă peste noi, peste dorințele noastre, pare că s-a oprit la fereastra mea și așteaptă să-i dau povestea tristă cu Thomas. Una care începuse cu mari speranțe și se sfârșise. Atât.

Tot așa și timpul se joacă cu noi, ne golește de amintirile frumoase, le lasă doar pe cele care ne-au făcut să lăcrimăm, de bucurie sau de tristețe. Rămân doar cele mai recente, cele de care ne agățăm, ca să nu le pierdem, ca să mai avem la ce să ne gândim.

Așa este el, timpul ne dă speranțe și vise, le ia pe cele vechi, face loc altora mai proaspete. Și ele, visele, ca frunzele duse de el, cine știe pe unde, poate, prin locuri unde au să fie acoperite de dorința uitării. Sau poate le duce într-o ultimă călătorie, undeva, unde avea să fie sfârșitul lor.

          Și acum, frunzele amestecate cu gândurile și cu vorbele lui, se joacă în fața ei ca într-un spectacol, aștepta să vadă dacă el, vântul, ar fi putut să șteargă din mintea ei ce a fost. Poate el să-mi ia bucuria de a-l mai vedea? Să-i mai ascult vocea care era ca o melodie a sufletului, în mintea mea, pierdută de dragul lui?

         Paula---4-carti

Și el, Thomas, departe, care nu aude văicărelile ei, de început și sfârșit de speranță, dorință, de bucurie. Iar cineva îi luase totul. Rămăsese cu mâinile goale și ochii închiși, se uită la el, vântul care, ca și Thomas, își terminase rolul în doar două săptămâni care au fost ca două anotimpuri. O primăvară de speranțe și o toamnă rece, care, odată cu decorul, natura pustiise și sufletul ei trist.

          Paula e obosită de gândurile pe care le târâie după ea, gânduri triste, care nu vor să se desprindă, stau lipite, disperate de frică să nu le abandoneze.

          Trage aer în piept, se îndârjește, vrea să intre din nou în joc, așa ca vântul, să caute, să vadă dacă nu mai are dreptul să spere sau chiar să aibă pe cineva care să-i schimbe direcția în viață. O să se pregătească să caute, să lupte până la epuizare. Ceva o îndeamnă să lupte. Poate că prezența ei în fața ferestrei nu a fost întâmplătoare. Cineva a dus-o acolo ca să vadă că și forțele naturii sunt exemple, indiferent de anotimp, care au aceleași stadii. Mai întâi primăvara vieții, apoi vara, toamna și, în sfârșit, Iarna. Iat-o în penultimul anotimp, cel al toamnei. Anotimp în care femeia nu-și mai dorește decât liniște și timp să poată să facă socotelile cu trecutul, cu cei ce au trecut prin viața ei, să vadă dacă nu cumva mai are de plătit sau dacă nu are creditori care ar trebui să plătească pentru timpul în care nu au fost corecți.

Dar intuiția ei de femeie îi spune că poate să reînnoade povestea cu Thomas sau să nu-l pună pe lista persoanelor fără importanță.

Paula dorește să se ducă în căutarea destinului. Speră ca povestea ei tristă să fie înlocuită cu una nouă, diferită, să fie învingătoare. Ar fi vrut să aibă pe cineva pe care să-l facă fericit.

De ce pe Thomas? Pentru că așa îl vedea ea, bărbatul lângă care era sigură că nu va mai suferi de singurătate, că va avea cu cine să-și trăiască viața la un nivel diferit de cel pe care-l și-l dorise, dar nu putuse să se bucure în trecut. Cerința ei acum era ridicată ca o ștachetă, la nivel maxim. Ori tot, ori nimic, își spunea Paula ca să știe că lupta nu va fi ușoară, dar ce știa din experiența ei de viață era faptul că e greu, dar se poate.

                                                            *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.