Mara Popescu Vasilca -Monica -Bianca printre castele de nisip 

248800783_2999265563676944_6748024322552660751_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

Monica   

     -E ea, Monica, crede-mă! Uită-te și tu ce ochi are. Eu nu i-am făcut așa, erau altfel cu o privire incitantă, plină de dragoste, și acum uită-te și tu, par adevărați, vor să mă întrebe, de ce? Să știi că pentru noi artiștii, femeile sunt ca niște capcane, pot fi vii sau trecute în neființă, pot fi adevărate sau proiecții ale minții celui care le caută ca să le dea viață sau moarte. Mintea pătrunde dincolo de ce vede artistul, meseria noastră nu e lipsită de riscuri Bianca, noi ținem la nebunia noastră creativă.

     Mă apropii cu oarecare frică. Are dreptate. Pare că ochii ei mă pătrund, că au să și clipească. O acopăr.

     -Hai Dane să ieșim de aici că simt și eu prezențe ciudate pe lângă mine. Este doar povestea unei iubiri, sau a unei tragedii.

     Bianca---4-carti

În acel precis moment am avut strania senzațe că cineva mi-a atins mâna. Mă uit în dreapta și o văd, adică văd o femeie cu o privire pierdută ca și forma ei abia conturată. Semăna cu cea din tablou. Prima reacție a fost să fug spre ușă, dar Dan mă ține de mână și e cu privirea ațintită în aceeași direcție. Am vrut să spun ceva dar nu am reușit. Îmi este teamă că sunt nebună, acum cred ce-mi spusese Dan. Mă privește întrebător. Eu am gura încleștată de frică.

         Îl apuc de mâneca hainei și-l trag afară din cameră după mine. Pare că moartea Monicăi l-a slăbit mental. Se crede vinovat. Poate că nici nu putea să facă nimic și se învinovățește tot din cauza halucinațiilor, a unor situații create de el, ca să sufere, că trăiește cu ea și acum, că este chiar lângă el cel ce nu vrea să se despartă de ea nici chiar acum după moarte. Sau poate că este posibil ca ea să fi murit altfel, că poate chiar el a omorât-o. Nu înțeleg cum de mi s-a părut că o văd și eu. Poate că numai atmosfera ciudată din depozit a influențat vedenia mea. Gata, am hotărât, vreau să aflu misterul acestei posibile crime.

       -Dane, gata, sunt de acord să mă ocup eu de toate afacerile familiei deși știu cât de dificilă e lumea comerțului cu obiecte de artă. Sper să nu trebuiască să încalc principiile mele în acțiunea promisă doar de dragul tău. Vezi că eu sunt o femeie modernă, am visat la o carieră de succes și o am, dar, acum caut și o iubire adevărată Dane, cine știe poate că se adeverește. Eu m-am descurcat cu forțele mele așa cum am putut, îmi plac banii, recunosc, dar nu-mi mai place să stau printre persoane bogate și influente deși la început, când eram la Paris eram fascinată de viața pe care o duceam. Apoi, cu timpul am înțeles că nu este decât o iluzie un compromis. A trebuit să-mi schimb religia ca să mă pot căsători cu Bazil. Am trecut la catolici. Nu știu și nu pot să cred că este ceva rău, avem același Dumnezeu…

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.