Mara Popescu Vasilca – Căutând persoana iubită-Paula împlinire târzie

Picture of young man surprising woman with flowers

 

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

 

Căutând persoana iubită

      Grăbi pasul, ajunse în staţie, luă autobuzul. Nu rămăsese decât gol şi tristeţe ştiind că el a plecat. A început să alerge pe stradă până acasă. Dar nu de teamă că cineva îi va face rău, de teamă să nu o ajungă tristeţea din urmă. În sfârşit, ajunse gâfâind şi obosită, descuie şi intră. Acolo era totul aşa cum rămăsese cu patru zile în urmă. Începu să se dezbrace de pe hol şi lăsă totul pe jos şi se aruncă în pat. Închise ochii şi simţi vorbele şi îmbrăţişările care încă mai erau pe trupul său, de parcă au fost tatuate şi care trebuiau să rămână acolo până când va veni şi va lăsa altele. Întinse mâna spre perna pe care dormise el, o luă, o duse la nas şi îi adulmecă mirosul cu care voia să se îmbete şi să nu uite frumuseţea şi bucuria de a fi fost împreună. Ochii îi jucau în lacrimi, îi închise şi văzu nişte forme ciudate, transparente. Părea că sunt din gelatină, două corpuri care stăteau îmbrăţişate şi care, deodată, au început să se mişte, să se îndepărteze. Văzu mai întâi cum cineva îi desprinse din îmbrăţişare, braţele se tot lungeau până când nu s-au mai ajuns, iar corpurile care au rămas unite prin nişte fire lungi, transparente, au devenit din ce în ce mai subţiri.

 

Paula---4-carti

Apoi privi spre cer. Era albastru, cu un nor mare, pe care stătea Cronos şi care împletea otgoane scurte, lungi, subţiri sau groase, otgoane care erau împletite din mai multe funii subţiri, răsucite, făcute din vise, gânduri, dragoste şi iubiri, iar unele care erau din clipe, minute, ore, zile, ani şi vieţi trăite după cum le-a fost scris, de care trăgea cineva de celălalt capăt până când se subţiau şi se rupeau.

Îl văzu cu otgonul timpului lor în mâinile lui puternice, pe care-l ţinea de ambele capete şi pe care-l răsucea şi-l storcea, din care vedea cum se scurgeau picături de apă sau lacrimi. Chipurile lor pe doi nori albi ca laptele în continuă mişcare, priveau ce se întâmplă în lumea nevăzută a timpului. Apoi, au dispărut în univers în căutare de adevăr să vadă când şi cum va fi despărţirea lor. Să mai vadă dacă lacrimile pe care le mai aveau erau după despărţire sau erau lacrimi de bucurie în momentul regăsirii sufletelor lor în căutare de dragoste? Tresări, se ridică şi își şterse la ochi. Sări din pat, se duse în sufragerie. Paharele erau pe măsuţa de lângă divan, pe ele erau doar amprentele lor, semn că trecuseră pe acolo, cu visele, bucuriile şi tristeţile lor. Pahare care, de acum trebuiesc conservate în muzeul obiectelor inutile, să uite că ei au fost cei care au lăsat urme, fiecare în viaţa celuilalt pe care nimeni, nici chiar timpul, nu va reuşi să le şteargă.

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! 

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.