Dragii mei părinți,fragment din romanul Catia,

Mara hershey palarie noua 2019

Dragii mei părinți,

fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

 

 

Dragii mei părinți,

Iată-mă în fața acestei foi de hârtie, pe care eu trebuie să scriu, să vă spun ce nu v-am spus niciodată. Mai întâi o să vă rog să mă iertați. Da, să mă iertați că nu am venit la voi să vă întreb dacă e bine sau nu ce vreau să fac. Poate că voi m-ați fi lăsat pe mine să decid. Dar eu trebuia să vreau să știu părerea dumneavoastră. Sper să mă iertați, să nu fie prea târziu.

       Cum vedeți, am patru copii pe care voi i-ați crescut și vă mulțumesc, nu m-ați lăsat în momentele grele ale vieții, ați fost alături de mine, cuminți, fără să mă certați, fără să mă judecați, tăcuți. Nici măcar cu o privire iscoditoare nu m-ați făcut să mă simt vinovată. Nu ați întrebat nimic, de câte ori veneam acasă cu burta mare, să nasc, m-ați primit ca niște sfinți, cu căldură și bunătate dumnezeiască, voi, niște muritori de rând, voi care sunteți părinții mei. Știați că sunt copii fără tați. Nu ați spus nimic când am spus că nu vreau să-i botez când sunt mici. Că o să aștept până când au să crească și au să știe cine sunt ei și tații lor ca apoi să hotărască dacă vor să fie botezați în ritul ortodox. Deși nu sunt botezați, știu să se închine, să spună rugăciuni și să meargă la biserică. Asta datorită vouă și preotului, eu vă mulțumesc. Au să hotărască ei, când au să fie mari.

Știu câte nopți nu ați dormit de griji, de frică să nu se întâmple ceva rău cu ei, cu mine, cu voi. Dar, cum vedeți, Dumnezeu ne-a ocrotit. Dar acum e timpul să aranjez tot ce am stricat în viață. Mai întâi vreau să spun cu mare bucurie că am cunoscut un bărbat din Budapesta, de care m-am îndrăgostit și m-a cerut de nevastă. Îl cheamă Horia V. Sunt fericită, abia aștept să-l cunoașteți. Am discutat cu el, voi veți veni cu noi aici și cu copii, așa că vom fi o familie adevărată. Tatăl lui este un om minunat și foarte important, ca și el, de altfel. Eu nu știu cum de s-a îndurat Dumnezeu de mine, de voi și de copii că m-a bucurat atât de mult.

Așa că voi să fiți liniștiți. În curând o să venim să vă cunoască pe copii și pe voi.

E unica veste mare, bună, pe care v-am dat-o într-o viață. Să te duci la biserică și să-i spui preotului că o să botezăm copiii, pe toți odată și că au să vină și tații lor. Cel puțin așa sper.

Vă îmbrățișez cu toată dragostea,

Fiica voastră, Caterina, Catia.

 

Uf, acum sunt liniștită. O împăturesc frumos, o sărut înainte să o pun în plic. Acum este în fața mea, sunt bucuroasă.

Trebuie să o scriu pe cea pentru Daniela.

                                           *** 

 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! 

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.