fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării
Mara Popescu-Vasilca
Când am intrat în birou, Dan se scuză că e deranj, mă invită să iau loc. Scoate la repezeală două pahare și o sticlă cu suc de portocale, le pune pe birou. Aplecându-se spre mine cu un zâmbet binevoitor, mă întreabă:
-Paula, ce vrei să știi despre noi, despre Catia? Pune mâinile pe brațele scaunului, mă privește în ochi, nu mă slăbește până când nu-i răspund.
-Dacă ai vrea să-mi povestești despre ea, despre tine, despre voi doi, te rog.
-Bine, uite, acum o să încep eu de cum am cunoscut-o pe Catia.
Acum doi ani, nouă luni, trei săptămâni și șaisprezece ore, în septembrie 1967, îmi spune în timp ce privește pe biroul lui unde avea notat cu exactitate timpul. Eram lângă soția mea în Spitalul Colentina. La etajul doi, era inconștientă. Lângă fereastră mai erau două paturi goale. Eu stăteam pe un scaun alături de patul Ancăi, care nu mai putea să vorbească, dar mă auzea. De câte ori îi povesteam ceva despre viața noastră, mă strângea de mână și îi curgeau lacrimi din ochi. Era în faza terminală a bolii, nu mai era nimic de făcut. Iar eu stăteam acolo. Părea că sunt legat de acel loc de durere și tristețe, singuri, Anca, eu și Dumnezeul nevăzut. Am plâns multe zile, m-am rugat și am sperat într-o minune. Dar nu a venit…
În fiecare zi când plecam de la spital mă opream la biserica din apropiere. Mă rugam privind pereții pictați cu sfinți care păreau și ei triști și neputincioși.
Ei doar privesc cu indiferență cum începe, se desfășoară și se termină viața muritorilor. Se uită, atât, nu fac nimic. Mă întrebam de ce stau ei acolo pe pereți? De ce nu sunt printre noi să ne ajute? Cine vrea ca aceste clipe grele să le trăim cu atâta durere, singuri, noi, păcătoșii și nevrednicii? În rugile mele spuneam: „Doamne, iartă-ne, ajută-ne să trecem aceste hotare spre tine așa cum știi și vrei tu, Doamne! Să ai milă de noi la judecata ta, Doamne!” Stăteam îngenuncheat la icoana Sfintei Maicii Domnului.
***
Toate cărțile Marei Popescu Vasilca au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book, Barnes & Noble. Este suficient sa dați o căutare scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi cărțile sale în format electronic!
Mai citeste:
Creații literare- Mara Popescu Vasilca
Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI
Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune
Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA
În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune
În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul editorului

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA
Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.
75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!
Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!
1,00 EUR