IN SPITAL

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Simt mâna ei că tresare, o așez în mâna mea. Îmi șterg câteva lacrimi. Și din ochii ei se scurg lacrimi. Atunci am înțeles că m-a auzit. M-am bucurat ca un copil. Am înțeles că aici e mâna lui Dumnezeu. El a vrut să nu rămân singur. Asta speram și eu. Observ că ea are verighetă pe deget, dar nimeni nu venise să se intereseze de ea. De câte ori se deschidea ușa de la salon, mă speriam, crezând că o să vină cineva să o caute. Dar nu a fost așa. Aveam mâna ei, acum, în mâna cu care închisesem ochii soției mele. O schimb de teamă să nu trebuiască să o mai fac o dată, cu aceeași mână, și cu ea. Catia avea buzele uscate. Iau un pahar cu apă, bag degetul și le umezesc. Apoi îl plimb pe buzele-i arse, inerte. Ies, întreb o asistentă dacă pot să-i dau puțină apă. Asistenta intră, se uită pe fișă, apoi îmi spune că ar trebui să se trezească și că pot să-i dau apă, dar puțină, cu lingurița. Prind curaj, mă trag mai aproape, iau lingurița și-i dau apă, câte puțină. Pare că prinde viață. Au trecut două ore de când așteptam să-i văd culoarea ochilor. Aproape că pierdusem orice speranță. Se făcuse târziu. Fără să-mi dau seama, capul mi se lasă pe pieptul ei. Adorm. Nu știu cât timp a trecut, știu doar că am simțit mâna ei care mă mângâia pe cap. Deschid ochii, nu, nu mi se părea. Rămân nemișcat, e adevărat. Da, erau degetele ei, se mișcau încet, fără putere, dar se mișcau prin părul meu albit. Îi acopăr mâna cu mâna mea. Se oprește. Mă ridic și o privesc. Da, o văd cu ochii deschiși, îi văd culoarea lor. Sunt albaștri precum cerul sau ca marea, sau ca floarea de nu-mă-uita. Erau albaștri, la fel ca ai soției mele. Doamne, ce se întâmpla cu mine? Mă pierd, mă pornesc să plâng cu suspine pe pieptul ei pe care pusesem din nou capul, ca să nu mă vadă. Mă mângâie pe obraz.

-Cine ești tu, om bun? mă întreabă cu un fir de voce. Aștept să prind forță, să-i răspund, încet, ca să nu o sperii.

-Sunt Dan, Dan Dogaru, doamna Catia. Mă ridic încet, de parcă îmi era frică de momentul în care o să spună dezamăgită că nu am ce căuta alături de ea, când o să mă vadă.

-Dan? Te cunosc? Cine ești? Mă privește de parcă mă căuta printre amintirile ei.

-Nu, nu mă cunoașteți doamnă. Eram aici din întâmplare când ați fost adusă.

-Din întâmplare? Ce înseamnă întâmplare? Atunci am înțeles că situația e gravă. Am apăsat pe butonul care anunță medicul de gardă. A venit foarte repede. S-a apropiat de ea. A pus o lanternă cu un fascicol de lumină în fața ochilor, pe care o mișca și o întreba dacă o vede. Da, o vede. Catia mișca încet capul de pe o parte pe alta. Îi ia pulsul.

-Doamnă, știți să-mi spuneți cum vă cheamă? Cine sunteți?

Zâmbește.

-Catia Pandele, spuse după ce se gândi puțin.

-Din documentele dumneavoastră reiese că sunteți doamna Manolescu.

-Da? întreabă ea mirată.

-Bine, doamnă, am să vin mâine cu medicul care v-a operat.

-De ce, sunt operată?

-Da. Sunteți în spital.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.