Tușica

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Tușica schimbă vorba şi se apucă să povestească despre o altă nepoată. Era un apropo direct la persoana mea, că și eu ar fi trebuit să fiu măritată deja, așa cum a făcut vara mea primară, Maria.

-Ştii că și verişoara ta, Ana, s-a căsătorit la şaisprezece ani? Oricum, tu eşti mai mare, poate că e timpul să te gândeştişi tu la măritat. Cine ştie, poate că ai noroc, spuse ea zâmbind cu bunătate, în timp ce mai tăie o bucată de plăcintă.

Nu știam că și sora Mariei se căsătorise, Ana, care e mai mică cu un an decât mine. Oare cum fac fetele astea de la țară de se căsătoresc așa de repede? Nu înțeleg.

-Şi cu facultatea cum rămâne? întreb. Nu vreau să renunţ la visele mele!

-Ei vise, aşa eram şi eu în primul an de facultate, până când l-am cunoscut pe Carol.

Şi mătuşa Ileana începe să depene amintiri, pentru a nu știu câta oară.

-Eram în vacanţă, mama mă trimisese să cumpăr pâine. Era o brutărie cu un brutar tânăr care-mi cam făcea curte. Da’ mie nu-mi plăcea de el. Era cam roșu la față. Adică obrajii lui erau îmbujorați tot timpul. Mama spunea că e din cauza cuptorului.

-Dumnealui, spuse, arătând spre unchiul Carol, stătea după mine, la rând. După el nu mai era nimeni, dar el se tot băga în mine până când mă întorc, voiam să-l iau la rost. Dar când l-am văzut, am rămas surprinsă, era tare arătos. Doi ochi mari, rotunzi, negri, care s-au luminat când m-au văzut, și gură, o gură voluptoasă, cu buze fragede, de tânăr. Privirea lui m-a învăluit ca într-o mantie a plăcerii, a aprins în mine dorința de a-l cunoaște. Mi-a zâmbit. Atunci am văzut o dantură albă ca laptele printre care spunea numele lui.

-Eu sunt Carol, pe tine cum te cheamă?

-Elena, mama îmi spune Ileana, îi spun fermecată de el.

Parcă mă vrăjise. De atunci nu am mai scăpat de el. S-a ţinut de mine ca scaiul de lâna oii. După ce am cumpărat pâinea, m-a dus acasă pe cadrul de la bicicletă. Când ne-a văzut mama, s-a luminat la faţă. Odată îi spusese tatii că abia aşteaptă să mă vadă mireasă. Eram în al nouălea cer, eram fericită. Carol stătea aproape de mine, îl simţeam cum respiră în ceafă. Respirația, ceva care mă răscolea. În ritm cu picioarele ce pedalau întruna. Eram ameţită de plăcere, voiam să fie casa părinţilor mai departe şi mai departe, voiam să fug cu el atunci, de toţi, să fiu doar eu şi el. Cu alte cuvinte, m-am îndrăgostit lulea de el!

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.