Silvia Mihalachi* IUBIREA  ȘI  ,,UN UNIC TU ȘI EU  AMOREZAT,,   SUNT UN ÎNTREG  DIN  ,, IUBEȘTE-MĂ ÎN FIECARE  ANOTIMP,,   

SILVIA MIHALACHI

IUBIREA  ȘI  ,,UN UNIC TU ȘI EU  AMOREZAT,,   SUNT UN ÎNTREG  DIN  ,, IUBEȘTE-MĂ ÎN FIECARE  ANOTIMP,,   

cronica  de  Silvia Mihalachi                        

Volumul de poezii  sub egida  titlului,, Iubește-mă în fiecare anotimp ,, este ca  un excepțional  – roman de iubire în versuri – , (așa mi-a plăcut să-l denumesc după o citire și recitiri)…, coborât de pe planeta POESIS , planetă care își are propria lumină, propria căldură  alimentându-se numai cu  versurile, poeziile  primite de la  poeți…Aceștia sunt singurii locuitori și ei poeții  nu mor niciodată pentru că elixirul vieții fără de moarte este iubirea lor nemărginită față de tot ce merită iubire din iubire și care vorbesc o singură limbă ,, Lyrics,,. Cei care citesc poezii  ce poartă pecetea,, MIHAELA CD,,   beneficiază de clipa magică a universului de a  o cunoaște ca  pe un membru onorabil al planetei  POESIS și vor afla, că ,, reprezintă un întreg univers pentru că poezia ei este un accelerator gigantic al gândirii, al senzației, al facerii de bine,,  Trandafir Sîmpetru – președinte al World  Poets  Association.

Privind adesea spre POESIS , recomandându-mă ca fiind,, un cititor cinstit,, (I Minulescu )am beneficiat si de data aceasta de  darul format din  poezii, primit  de la POETA MIHAELA CD  care stăpânește ,, TĂRÂMUL  IUBIRII,, după cum mi-a mărturisit  adresa , o altă  locatară a planetei  POESIS , Distinsa Doamnă Aurelia  Oancă. Totodată mi-a mai spus ,  că autoarea poeziilor  ,, Iubește-mă în fiecare anotimp ,,  are ,, Pana înmuiată în cerneala iubirii, pictează slovele și tandrele șoapte de iubire în versuri pline de parfum,, (  Mai vino să-mi pictezi iubirea).

Versurile  grupate  în poezii se succed atât de plăcut, de spectaculos, de interesant , încât lectura volumului de poezii, am  transformat – o într-un  film de dragoste ca urmare a efectului pe care l-au avut versurile asupra imaginației mele…..Personajele principale , EA și EL își fac rolul vieții  ,, Un unic Tu și Eu amorezat,,  care,, Pereche inimilor noi suntem/Căci noi respirăm în tandem,, . Peste un timp fără timp în iubire, se va auzi  ,,Mai vino să-mi fii  pocăință/ Mai vino să-mi stai aproape/ Mai vino să-mi aprinzi trăirea/ Mai vino……Din zori de zi până în noapte,, (Mai vino să-mi pictezi iubirea)!.

Filmul  se derula , in imaginația mea cu fiecare vers, cu fiecare poezie  și printre ,,Șoapte de iubire ,, apare EA,(  pag. 16) diafană printre umbre și lumini, lumina iubirii care șoptește,, Iubitul meu, a inimii splendoare!,, și umbra lăsată ca un văl pe ochi păstrând felia de mister  a unei,, ,, Dragoste  suavă,, când în game de iubire ,, M-am lăsat dusă în azurul nopții/ De șoaptele flămânde de amor/,,.

 ,, Pe file de iubire,, se fac mărturisirile   către,, Iubitul meu iubit,,  și ca un tremolo cuvintele de dragoste, de o sensibilitate aparte,  se succed în versurile ,, Eu te-am  ales, iubitul meu iubit, /..Să-mi fii alături și să-mi fii dorit,,. Apoi se remarcă o ușoara îndrăzneală  delicată de a dărui o abundență de   dragoste ,,,, Să știi cât te iubesc,,,, Tu ești soarele vieții mele,,,, Clipele noastre parfumate,, .. ..Mărturiile  se  încununează  în a dăinui pe,, tărâmul iubirii,,  în fiecare  anotimp.

Fascinată de atâta dăruire  de dragoste , dragoste  răsplătită în monedă proprie, citesc, versurile îmi vorbesc  și sonoritatea lor  vor acompania,, Tangoul dragostei,,  cu pașii lui nemuritori în,, Nuntă între stelele iubirii,, pentru,, Sensul nostru de a fi,    acela a  unui ,,..unic TU și EU amorezat,, care  își poartă ,își înalță iubirea  printr-o comuniune statutară  profund exprimată în versurile  ,, Respirăm într-un  duet/Ne-am împerecheat iubirea/ Și – ntr- un dans de menuet/ Ne purtarăm împlinirea,,..,,

,, Tangoul dragostei,, care îi are protagoniști pe EA și EL îi va prinde în pașii lui ca într-un maraton al dansului, al vieții, al trăirilor care ,, Țesând firele iubirii,, din,, Dragoste profundă,, ,, Inimile bat până la ultimă undă/Trăind intens iubirea atemporal,,. Momentele vieții, a iubirii se succed prin ,, Așteptând,,, prin,, Seducții,  prin ,,  Îndrăgostire celestă,, în care îndrăgostiții  ne confirmă statornicia în iubire  ,, Pășim în doi la fel ca altădată,, .  Frumoasele picturi  au venit pe anumite file și au călătorit cu versurile mulându-se ca niște boabe de rouă pe corola poeziilor într-o încărcătură însetată de  iubire.  Fascinație! fascinație am  exclamat ( pag 80) privind  tabloul din tabloul naturii la momentul când cerul sărută marea…și revărsă un voal de culori nuanțate pe liniștea apei ..Rar o pânză de pictat are bucuria de a primi asemenea nuanțe  din culori știute numai  de maestru artist, de,, zugrav,, (   cum își  spunea Ștefan Luchian) artistul plastic Mircea Ruștiuc . Corăbiile  ,,EL,, și ,, EA,, se lasă  purtate de timp, de poezie….. sub ,, O ploaie de atingeri celeste,, spre ,, Tandre amintiri,,  când peste un timp îi regăsim ,, toujours  amoureux,,  ,,Si-n cuibul de azur al zării/Să-i desenăm contur iubirii noastre/ Îndrăgostiți iar la malul mării/ Deschide-ți brațele albastre!,,. Versurile slujind  poezia își urmează crezul și parcurg ,, Anotimpurile iubirii,,  chiar și atunci când ,,…ninge ninge peste noi/E iarnă, totu-i alb pe-afară/Și verdele cel crud acum e sloi/ Însă în noi iubirea-i cea de –odinioară!,, .

 Câteva poezii  m-au  determinat  să fac  un popas lecturii cursive și să le recitesc și astfel nu am renunțat de a  păstra emblema  dată volumului de poezii ca fiind ,, un frumos roman de dragoste,, cu  dialoguri între,,Un unic TU și EU amorezat,, care ,într-o cascadă de declarații de dragoste din partea  celui amorezat ,, cerul pălește – n fața frumuseții tale/ Ești mai frumoasă  decât visul meu /,,, ,, Am străbătut pământul să te găsesc,, numai pentru suprema fericire,, Să împărțim același paradis,,numai așa ,, Fi-vom doi și-n infinit ,, . EA, consideră că totul este posibil cu condiția ,, Iubește-mă, iubite,în                        orice anotimp,,  ,, Și-atunci când plâng……/Și-atunci când râd…./ Și-atunci când tac…./Și de-am să plec Iubește-mă iubite…!,,.

Volumul acesta de poezii este o sumă rezultată din adunări, scăderi și permutări  a multor  trăiri exprimate  în versuri și la care se adaugă   trăirile codificate în imagini, îndemnuri picturale.(pag 68, 136, 1580). Și totuși puterea dragostei, puterea versului  își scrie  un,, Nonsens,, când ,,   În ochii triști se ascunde secunda/ Ce o  tot revezi ad-hoc, la infinit../Singurătatea te îngheață-n zidire/,, și   ,, Te-ntrebi când s-a dărâmat temelia / Căci totu-ți pare un imens nonsens.,, Citind această frumoasă , specială poezie, în însemnările mele , vizuale,  am alăturat , le-m înnodat capitolele ,, Tristețile  sufletului  ,, și,, Priviri,,peste care am proiectat picturile corespunzătore, apoi le-am inversat( pag.158 și 170)….Atunci mi s-a întipărit  pe retină ,, Nonsens,,și chiar numai pentru atât ar fi suficient  să   spun că aduc  odă  celor care au  filigranat  simbioza dintre poezie și pictură în acest frumos poem de dragoste, roman, film ori cum mi l-am  denumit pe timpul lecturii, dar pentru ,, infinitul iubirii,, este și va fi,, Iubește-mă în fiecare  anotimp,,și exclam,  ,, Carte frumoasă cinste cui te-a scris ,, T Arghezi  

Coperta s-a închis( nu eu am închis-o …) ferecând  valorile sufletești a unui ,,  … UNIC TU ȘI EU AMOREZAT,, . Stăpâna bogățiilor sufletești  din,, TĂRÂMUL IUBIRII,,  Distinsa DOAMNA MIHAELA CD a dăruit câte o cheie fiecărui cititor……Eu vă mulțumesc pentru cheie și o voi păstra breloc. 

Silvia Mihalachi

mihaela cd  revista poezii pentru sufletul meu

Mai citeste: 

Silvia Mihalachi -SCRISOARE DESCHISĂ-Pasi de catifea

Silvia Mihalachi – AMIRALII POEZIEI DE DRAGOSTE,MIHAELA CD și TRANDAFIR SIMPETRU -Dialog peste ocean

UN CITITOR CĂTRE AUTORUL CĂRȚII ”Uneori elefantii zboara”

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.